Šta je novo?

Radeon HD4850 - MSI ili Asus?

MSlavko82

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2007
Poena
304
Dakle, dobio sam priliku da zamenim ovaj moj Asus HD4830 za jedan od ova dva HD4850. Mislim, sto se tice performansi, znam da je dobitak mali, ali ja bih samo da se ratosiljam ove Asusove nesrece od kartice, a posto je mogu zameniti za dzabe...:D
Asus HD4850 je sa onim njihovim hladnjakom, Glaciator ili kako ga vec zovu - vidim da je prilicno nahvaljen, ali mesi se nesto ne uzima ponovo Asus, imajuci u vidu moje iskustvo sa njima...
MSI je sa onim obicnim dual-slot hladnjakom kao na MSI HD4830 kartici - s obzirom da je to odlicna kartica, pretpostavljam da je i ova MSI dobra. Da li je neko probao taj MSI, kako radi - ne nadjoh nijedan test na netu bas tog modela?
Ja bih radije MSI, neki vicu bolji je, drugi bi ruku u vatru stavili za pominjani Asus Glaciator i kazu bezi od tog crvenog krsa (MSI-mada su meni njihove ploce i kartice dosad radile OK...):trust: Pa koji je bolji?

Licno imam losa iskustva sa MSI-jem, tako da dajem glas ASUS-u. Naravno, ovo govorim iz svog ugla. Poznajem ljude koji su iskljucivo imali MSI-jeve kartice i nisu imali nikakvih problema sa njima. :)

pa definitivno da je u pitanju mrtva trka....
samo jos da se napomene da je MSi u prethodnih nekoliko godina bio jako los proizvodjac dok je asus uvek drzao neku zlatnu sredinu sa grafickim kartama. Imao sam ASUS EN8800GT sa glaciator kulerom i mogu ti reci da je bila prilicno hladna i tiha....
tvoj izbor sta ces da uzmes ali i ako ima razlike one ne mogu da budu preko 2 do 3 procenta

Još jedan

Glas za MSI!Imam MSI 4850 OC gura sve što mu daš, kuler je nereferentan dual slot nešto kao na Palitu 8800 gt sonic, radi na 35%, ni najmanje se ne čuje a temperature idle 30 do load max 60 stepeni.OC nisam probao a i ne zanima me.pozz:wave:

@alexva,mancha: Hvala, to mi je trebalo - iskustvo iz prve ruke:) Znaci, uzimam MSI. Plus sto ni mene OC ne zanima bas nesto preterano;)

I ja posle malo pretrazivanja videh da se mnogi zale na Asus kuler, te glasan, te crkava cesto i slicno. Nesto slicno kao s ovim sto vec imam:S: Neka hvala.

Uh, meni je previse MSI stvari crklo tako da je meni uvek kada kupujem nesto prva stavka samo da nije MSI...

Hehe, koliko ljudi toliko i iskustava. :)

Ja sam pre prelaska u ATI tabor imao gomilu MSI kartica, i ni sa jednom nisam imao problema, baš naprotiv. Sve su bile sa nVidia čipovima, doduše, ali ne mislim da je to faktor.

uzmi sapphire ili xfx :)

Mancha je lepo objasnio. nismo mogli da verujemo kako se glaciator cuje, a covek bi ocekivao sasvim suprotno. za divno cudo ostale karte sa glaciatorom su tihe, ali onaj 4850 je bio prilicno bucan.
ako si u mogucnosti uzmi u razmatranje i Powercolor 4850 sa arctic cooling kulerom - on je sampion tisine, a nije ni Sapphire za dual slot kulerom za bacanje.

moguce da je glaciator bucniji od ostalih iz razloga sto RV770 podseca na mini ringlu ali opet to nije opravdanje za glaciator. mozda to moze da se sredi sa blagim editovanjem biosa, mada opet nisam toliko upucen u ati modele....

MSI definitivno.Imao sam Asus HD 4870 512 DDR5 Glaciator,riknuo mi je fan kontroler posle 3 nedelje.Plus,greje se ko luda,bucna je...Tog Glaciatora stavljaju i na najslabije modele.Pitam li se kako li hladi ATI 4800 seriju koja je ionako veoma topla...

ma kakve su više to priče o grejanju. ****te ja dok sam čitao ovaj forum mislio sam da će kućište da mi se istopi sa 4850. Kad ono 40c idle 62c crysis, sve to uz nečujan i ništa-posebno-veliki kuler (http://www.esc-net.pl/images/graficzne/atipcie/PowerColor/4850.pcs.pop.jpg). Pa koliko treba, 50c load sa pasivnim hlađenjem da karta ne bi bila "veoma topla" ?

Taj Power Color i ja imam, neverovatno kolika je tiha karta. Ovo je druga karta po redu za koju ne znam ikada dali cooler radi dok ne gurnem prst u njega :d
Prethodna je bila MSI 7900GTO, isto neverovatno tiha karta. U ovom slucaju posto ne mozes Power Color uzmes taj MSI, jer je tisa sigurno.
A Arctic stvarno ne izgleda nista impresivno, cak je i ruznjikav skroz ali jako dobro radi, svaka pohvala.

Poslednja izmena:
Vrh Dno