Šta je novo?

Radeon HD 5750 review (Crossfire)

electronpn

Slavan
Učlanjen(a)
15.12.2007
Poena
319
Rezultati 5750 u crossfire-u su dati na linku:

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-5750-review-crossfirex/1

Pogledajte ovih 20-etak strana pa mi recite da li se slazete sa mnom da je bolja kupovina ovih dveju karti nego jedne 5850 ili cak 5870. S obzirom da cena 2x 5750 ne prelazi cenu jedne 5850. I jos nesto, pogledajte link potrosnje ovde karte u poredjenju sa drugim koje bez problema rade na 500W. Moja tvrdnja je da ce cak 2x 5750 da trose manje nego jedna 4870 ili 4890 koje rade bez problema na high end konfiguracijama na 500 W. Sto znaci da korisnici kvalitetnijih napajanja 500w + nece morati da ga menjaju.

http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/HD_5750/28.html

Molim za komentar s obzirom da mi se situcija 2 x 5750 mnogo vise dopada nego 1 x 5850. Ipak dva konja vuku jace nego jedan ? ;)

Molim za komentar s obzirom da mi se situcija 2 x 5750 mnogo vise dopada nego 1 x 5850. Ipak dva konja vuku jace nego jedan ? ;)

realno, brojke ne lazu ;)

http://www.pcekspert.com/articles/726.html

CrossFire ima dve pozitivne strane:
a)
konstantno se unapredjuje kroz drajvere, tako da jednom mesecno uvek dobijas neko ubrzanje, manje ili vise, zavisi od aplikacije
b)
DX11 igre i novi engine-i (kao sto se vidi iz testova) ce doneti jos bolju podrsku za CrossFire, tako da je to future-proof investicija

Mozda bi trebalo dodati i c)

jeftinije kartice se uvek lakse prodaju kasnije i manje gube na vrednosti!

Realno, mislim da si ti pronasao nesto sto mnogi ljudi nisu uocili i nesto sto svim vlasnicima CrossFre ploca moze da donese odredjenu ustedu u izboru HighEnd grafickog podsistema... a s druge strane moze da motivise ljude da uzimaju u obzir CrossFire ploce, prilikom planiranja novog sistema.

ozbiljno sam se sada zainteresovao da stavim 2 komada 5750 u cross

Jos kad bi mogli da ih kupimo po USD cenama (109usd cena Ati 5750) to bi bio Crossfire za 150eura...bacio sam se malo u racunicu:wall:A inace nije lose ni ovako extra performanse za male pare.

Dobra ce biti varijanta kad izadje fermi i padne cena grafickih, 5770 x2 ( odavno je pricano o tome na forumima, da je u rangu 5870 ) sto ce po meni biti jos bolja opcija

ovo je vec zanimljivo.. SAPPHIRE
Radeon HD 5770 1GB-a dve ove jos zanimljivije,i sve to od 230-260e za cf a 5870 je oko 300. jedino ovo djubre od crysisa opet ne moze na enthusiasist i vise od 2xaa a da ide preko 30,i posle da mi neko kaze da nije do optimizacije,uopste nije tolika razlika u odnosu na fc2 a on leti i na 4870/90.
kakva je ova moja p5q-e za cf ? 2 5770 i mislim da i ako oc procesor na 4Ghz necu morati da menjam napajanje

ovo je vec zanimljivo.. SAPPHIRE
Radeon HD 5770 1GB-a dve ove jos zanimljivije,i sve to od 230-260e za cf a 5870 je oko 300. jedino ovo djubre od crysisa opet ne moze na enthusiasist i vise od 2xaa a da ide preko 30,i posle da mi neko kaze da nije do optimizacije,uopste nije tolika razlika u odnosu na fc2 a on leti i na 4870/90.
kakva je ova moja p5q-e za cf ? 2 5770 i mislim da i ako oc procesor na 4Ghz necu morati da menjam napajanje

Cetvorojezgarac procesor...

ja o ovome razmišljam još odkako su izašle, ali ću prvo uzeti jednu sad pa drugu malo kasnije.

e do k...a bas!

Dosta ce biti kvalitetnih 500w i za 2x 5770. Mada veoma je mala razlika izmedju 5750 i 5770 u CF, ne veca od 10-etak fps. A ustedis bar 4 soma dinara. I manje izgubis kasnije na prodaji kao sto je Nedjo reko i smatram da je u pravu. Negde si u klasi 5870 a negde si bilji ili losiji za tih 10 fps, ali za 23 soma imas nesto na sta manje gubis i po perfomansama si u klasi. Naravno, treba sacekati nVidiu da bi se dobile jos bolje cene ATI-a a i pad cena je neminovan do pocetka leta. Tako da vec imam strategiju koja mi je otvorila novo razmisljanje na dalje. Definitivno, u sledecem menjanju grafike gledacu dve mesto jedne. Hvala vam svima na odgovorima.

Poslednja izmena:
... a s druge strane moze da motivise ljude da uzimaju u obzir CrossFire ploce, prilikom planiranja novog sistema.

Realno gledano 95% ploca od P45 chipset-a pa sve do x58 su native CF ploce : )

Nema tu mnogo mudrovanja, cak i neke x58 nisu po "default"-u SLI, do su 101% CrossFire.

:wave:

i posle neko kaze da intel nije resio da ubije NVDIu pa makar po cenu da pravi posao AMDu

Gresis, ako uzmes 5850 ili 70 sada, za 6-12 meseci ces uzeti jos jednu i resiti pitanje graficke bar za jos toliko meseci (zavisno koliko si probirljiv :D).

Ove 2 mozes odmah na oglase... ne opravdava razlika u ceni to... cimanje je dok prodas...

Ma ko ima CF plocu i jos juri novu karticu a razmisljao je o 5850 ili 5870 realno treba da razmisli i o ovoj prici 5750 CF(5770) koja iskreno po meni pije vodu.Jos ako ima neko komb da ih kupi po realnim cenama gde ce mu kraj biti :D.Iskreno mnogo mi se svidjaju rezovi koje daje CF ovih kartica.

ne razumem zasto bi intel ubijao nvidiu kad je ona direktan konkurent atiju koji opet tera vodu na izvor intelovom konkurentu,amdu?opet,mozda sam ja nesto propustio?

Da li bi rezultati u CF bili isti da su testirali na AMD chipsetu i AMD procesoru?

pa razmisli: amd procesor, amd čipset, amd grafika trebalo bi da je tako najbolje.

Poslednja izmena:
AMD/ATI grafika na AMD procesoru daje nesto bolje rezultate, bar je tako bilo u jednom testu koji sam procitao, znaci nisam sam imao prilike da vidim, ali sam video na testu.

ja vec neko vreme planiram da uzmem jos jednu 5770. ali imam neka pitanja pre toga. moja maticna navodno ima neka ogranicenja za crossfire zbog chipseta(Single @ 16x, Dual @ 8x u odnosu na druge maticne koje rade Single @ 16x, Dual @ 16x). sta to zapravo znaci i kako to utice na mene?
hvala

Mislim da nece previse uticati na performanse, pricalo se o tome na forumu....

ja vec neko vreme planiram da uzmem jos jednu 5770. ali imam neka pitanja pre toga. moja maticna navodno ima neka ogranicenja za crossfire zbog chipseta(Single @ 16x, Dual @ 8x u odnosu na druge maticne koje rade Single @ 16x, Dual @ 16x). sta to zapravo znaci i kako to utice na mene?
hvala

retke su ploče sa dual x16, to su naravno samo one najskuplje. mislim da nema nikakve razlike, možda frejm do dva u extremnim slučajevima.

sviđa mi se ovo jako
"Samo test 5770 2-way:
http://www.legionhardware.com/document.php?id=862"

oće neko da kupi 4850 ;)
zezam se

Poslednja izmena:
vec je vise puta pomenuto da bandwidth jednog 4x PCIx nije dovoljno mala da ogranici performanse .

prica je slicna kao kod teorijske propusne moci sata2 hdd-a i stvarne brzine diska.

vec je vise puta pomenuto da bandwidth jednog 4x PCIx nije dovoljno mala da ogranici performanse .

prica je slicna kao kod teorijske propusne moci sata2 hdd-a i stvarne brzine diska.
nisi u pravu za sata II pogledaj temu o F3,sata I mu nije dosta, a tek to isto u raid-u...

image020.png

image022.png

image033.png

izvor :
http://www.tomshardware.com/reviews/pci-express-scaling-analysis,1572.html

uzmite u obzir jos i to da je PCIx 2.0 duplo brzi od PCIx 1.0 koji je u ovim grafikonima / star test, sta cete :) /

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno