Šta je novo?

Radeon 9700 pro i kt 133

Arahne

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
630
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkpad p50
Mobilni telefon
Samsung S9+
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ima li smisla ubadati ovu karticu u asusa a7v133 raid. Sobzirom da je sdram i da li je chipset suvise mator za puno iskoriscenje bez obzira na procesor (10.5x152~1600)

Arahne je napisao(la):
Ima li smisla ubadati ovu karticu u asusa a7v133 raid. Sobzirom da je sdram i da li je chipset suvise mator za puno iskoriscenje bez obzira na procesor (10.5x152~1600)

nema smisla.
pazari jeftiniju kartu,ako bas hoces ATi sacekaj "malo" pa pazari R9500pro(ali samo ako mu cena padne na 200 i manje evra,sada mu je preko 300,pa ti vidi koliko ce mu dugo cena padati) a ako ti je sve jedno(a bilo bi bolje po novcanik) uzmi TI4200,a kusur dodaj na kes od prodate masine i uzmi brzu.

Mislim da nema smisla.

Ne samo da je cipset mator, ne samo zbog SDRAM memorije nego i zbog suvise slabog procesora. Dobices minimalno bolje rezultate nego sa recimo GF4 4200, koja je 2-2,5x jeftinija.

Bolje rasporedi pare na sve tri komponente, tako da im performanse budu izbalansirane.

U takvoj konfiguraciji koju imas GF4 Ti 4200, takodje nema puno smisla, jer ce se prednost te karte u odnosu na npr. ATI8500 kretati izmedju 10-15% (ako i toliko), a za 50% razlike u ceni. Konkretno, R9700 pro bez nabrijanog P4 (>2.8GHz) ne izbliza ne iskazuje svoj pun potencijal, koji vecim delom ostaje neiskoriscen. Ako nisi u kesu za takvu kombinaciju, Mali HoBiT i drapin su razlozno predlozili, dok moj predlog nosi odnos cena/performanse etiketu.

Nema smisla uzimati, ali ne zato što je to kt133 čipset, niti što je SDR sistem, nego verovatno u toj ploči nije brz procesor, pretpostavljam da je oko 1ghz, ako ne i manje i pod tim uslovima 9700 nema nikakvu funkcionalnost...

Bane® je napisao(la):
Nema smisla uzimati, ali ne zato što je to kt133 čipset, niti što je SDR sistem, nego verovatno u toj ploči nije brz procesor, pretpostavljam da je oko 1ghz, ako ne i manje i pod tim uslovima 9700 nema nikakvu funkcionalnost...

Ne citas :( U ploci je XP 1600+@1900+ ili ti citiram: "... bez obzira na procesor (10.5x152~1600)". To je u principu sasvim dovoljno i za GF4 Ti4200 i za ATI Radeon 8500. Moja poenta je samo da ce pri zadatim uslovima (KT133, SDRAM) razlika u brzini izmedju navedenih kartica biti manja od realne i nece opravdavati razliku u ceni. Dakako ako cena nije faktor, R8500 otpada.

Nazad
Vrh Dno