Šta je novo?

Radeon 9700 i prva cena...

Broz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.09.2000
Poena
740
Dakle prva ponuda koja je stigla je od samog atija gde se nudi za 450$. OK to je najbrzzi komerc. gpu ali tom se malo preracunao pa je naveo neke sumanute cifre za gf4 4600 jer se on moze naci vec za 255$

http://www.buyxtremegear.com/msigefti412d.html

e sad obzirom da je rqazlika u ceni preko 50% (ocekujem da se rade stabilizuje na ~ 390$) opet se za date pare dobije odgovarajuci broj fps-a, tj opet je nVidia u blagoj prednosti, po mom misljenju..
a sta Vi mislite?:)

Da, ali je u cenu od 450$ ukljucen i remote wonder, bezicni daljinski, koji radi na radio frekvenciji, koji vredi onih 50$. Verovatno ce se kasnije isporucivati bez istog.
Pozdrav.

Poz

RADEON™ 9700 PRO with REMOTE WONDER™ is now available at www.ati.com for a limited time.
Be one of the first ones to own the fastest 3D gaming performance graphics card in the world. With 128MB DDR RAM, 8X AGP support and complete Microsoft® DirectX® 9 support, this board rocks.

This limited time offer also comes with REMOTE WONDER™. Now you can get more from your ATI graphics and multimedia products with the ATI REMOTE WONDER™. This wireless radio frequency remote control eliminates the need to aim so you can now operate your PC from another room, even through your walls.

This limited time offer is available exclusively online at www.ati.com for $449 USD plus shipping and handling.

Broz je napisao(la):
Dakle prva ponuda koja je stigla je od samog atija gde se nudi za 450$. OK to je najbrzzi komerc. gpu ali tom se malo preracunao pa je naveo neke sumanute cifre za gf4 4600 jer se on moze naci vec za 255$

http://www.buyxtremegear.com/msigefti412d.html

e sad obzirom da je rqazlika u ceni preko 50% (ocekujem da se rade stabilizuje na ~ 390$) opet se za date pare dobije odgovarajuci broj fps-a, tj opet je nVidia u blagoj prednosti, po mom misljenju..
a sta Vi mislite?:)

Ti si AtiMrzac keve mi :)
Koliko je kostala gf4 4600 u trenutku kada se pojavila na trzistu ??? A koliko je kostala u pred prodaji ???
I reci mi samo kako tako jeftin 4600 ??? Evo sta sam ja nasao na pricewatchu:
ONLINE ORDER ONLY -
ALBATRON NVIDIA GEFORCE 4 TI4600 128MB DDR AGP 2X/4X W/ TV-OUT DVI VGA, RETAIL PACKAGE ---------> $ 242
Btw to je Eagle za Usa trziste
MSI nVidia GeForce4 TI 4600 (TI4600) 300MHz Core DDR 128MB- Retail Box (TV-Out, DVI-Out) ----------> $ 245
GAINWARD GeForce4 TI 4600 128MB VIVO DVI DUAL ULTRA/750XP GOLDEN SAMPLE(RETAIL) IN STOCK ---------> $ 294

to su cene za 4600ke koje sam ja nasao. Da nastavim dalje... Svaka kartica kada se pojavi, pogotovo najjaci, udarni model, kosta ko sv.Petra kajgana. Drugo je to sto je kartica Built by Ati, a do sada smo valjda primetili da sve Built by Ati kartice kostaju vise od Power by Ati kartica, izuzimajuci Hercules.
Tako da... Pasce cena Radetu do Nove godine, a onda ce da se pojavi nV30 sa cenom od cca 500$

A da ne zaboravim, posto je Ati oko 50% brzi ili me secanje lose sluzi, mislim da je visa cena opravdana.

Re: Re: Radeon 9700 i prva cena...

Vocko je napisao(la):
...Pasce cena Radetu do Nove godine, a onda ce da se pojavi nV30 sa cenom od cca 500$
A da ne zaboravim, posto je Ati oko 50% brzi ili me secanje lose sluzi, mislim da je visa cena opravdana.

A koliko ce onda (kada se pojavi, krajem godine) procenata nVidia biti brza od Radeta!?:)

:wave;

Re: Re: Re: Radeon 9700 i prva cena...

Aponen je napisao(la):
A koliko ce onda (kada se pojavi, krajem godine) procenata nVidia biti brza od Radeta!?:)

15-30% sto je bedno.

ATI 9700 PRO je BUKVALNO 2 do 3 puta brzi od GF4Ti4600 a cena mu je manje od 50% veca pa sad gledajte sta je bolje tj gde ima bolji odnos cena/brzina.
Naravno mozda ce se neki od vas pobuniti i reci da je ati bolji samo 30 do 50 % a ne dva do tri puta ali tih 30 do 50 posto je bez anisotropnih filtera i antialiasa a svako ko da 400 dolara za graficku karticu nije lud da je drzi sa smanjenim kvalitetom slike tj bez anizotropskih filtera i antialiasa a kada se to ukljuci vidi se da tu nema sta da trazi nvidia.
Ja licno moram da priznam da sam impresioniran ogromnim rezultatima koje daje ati 9700pro i mislim da nv30 nema sanse da pocetkom sledece godine izbaci karticu koja je brza od atija sa ukljucenim aa i aniso jedino ako odlozi izbacivanje do polovine sledece godine ima sanse da prestigne atija.
Dosad nisam uopste razmisljao o kupovini neke ultra kartice ali za ovu cu da skupljam pare i na ovaj model racunam da jako dugo ostati referentna kartica za sve ostale 3d akceleratore.

Bogu hvala!!!

nVidia je bukvalno pregazena... posramljena. 20 godina su mi racunari u rukama i ne mogu da se setim da je neki proizvod toliko odskakao svojim mogucnostima od prvog rivala u trenutku pojavljivanja. Mozda Macintosh 1984 godine al' to je druga tema. Mislio sam da ce se opet ponoviti prica sa 8500, koji je navodno bio smrt za GF3, a to nije bila(dodushe tek godinu dana kasnije sa novim drajverima je brza od GF3).
ATi9700 Pro je bukvalno smrt za GF4, barem sto se tice rezultata, ali daleko od toga da je GF4 los, jednostavno ATI je bolji. Mislim da ce i Broz to konacno morati da prizna :) Drajveri nemaju vecih problema, cene ce padati do Nove godina, na radost svih (pa i nas ovde ma kako to zvucalo blesavo). NV30 ce biti oko 30% brzi od ATI 9700 Pro, ali tad ce vec doci A350 i cela stvar ce opet da krene iz pocetka
Nazalost vecina ljudi ovde ne zna da se na pitanje "koja kartica je nabolja kupovina?" uvek odgovara sa samo jednom recju - NAJBRZA!!!
pozdrav;)

Da da

Poz

Vrlo sam zadovoljan shto se tiche testa na tom s hardware i chekao sam na to nisam protiv nv-a ,ali sam uvek bio za Ati tj bio sam za 3dfx ali je bilo shta je bilo znam da se udaljavam od teme ,ali moram ovo napisati pa makar bio odstranjeno moje pismo ali skidam kapu za Ati ,malo sam se razocharao u Ati-a sa seriom 7000 ,7500 ,onda je doshao GF3 i gf4 pa sam opet pao u bedak i onda car doshao na chelo 9700pro,
Izvinjavam se ako sam promashio temu ali sam morao napisati pa makar i crko kako se to kazhe .
Poz

Devil 2000 je napisao(la):
ATI 9700 PRO je BUKVALNO 2 do 3 puta brzi od GF4Ti4600...

Ne budi smešan... Toliko brži nije.

Re: Bogu hvala!!!

Marti Misterija je napisao(la):
nVidia je bukvalno pregazena... posramljena. 20 godina su mi racunari u rukama i ne mogu da se setim da je neki proizvod toliko odskakao svojim mogucnostima od prvog rivala u trenutku pojavljivanja. Mozda Macintosh 1984 godine al' to je druga tema. Mislio sam da ce se opet ponoviti prica sa 8500, koji je navodno bio smrt za GF3, a to nije bila(dodushe tek godinu dana kasnije sa novim drajverima je brza od GF3).
ATi9700 Pro je bukvalno smrt za GF4, barem sto se tice rezultata, ali daleko od toga da je GF4 los, jednostavno ATI je bolji. Mislim da ce i Broz to konacno morati da prizna :) Drajveri nemaju vecih problema, cene ce padati do Nove godina, na radost svih (pa i nas ovde ma kako to zvucalo blesavo). NV30 ce biti oko 30% brzi od ATI 9700 Pro, ali tad ce vec doci A350 i cela stvar ce opet da krene iz pocetka
Nazalost vecina ljudi ovde ne zna da se na pitanje "koja kartica je nabolja kupovina?" uvek odgovara sa samo jednom recju - NAJBRZA!!!
pozdrav;)

Posto je IPAK u pitanju price/prformance ondak je pitanje posto ATI9000?

Vocko druze, 4600 je bio nesto oko 360E kad se pojavio i to KOD NAS! A nV30 nema sanse da bude mnogo skuplji od toga. Nije nV juce napravljena kompanija pa da bude skuplja u tom trenutku od 9700.

A onaj remote... pitam se stvarno kome ce to trebati! :D Bas jak adut da kupis tu kartu...

Brzinska razlika jeste stvarno velika, ali ne i spektakularana. I pogotove nije adut da kupim 9700 kad znam da ce na Novu godinu da dodje nV30 :).

byMaX je napisao(la):
Ne budi smešan... Toliko brži nije.

Koliko god voleo atija,moram priznati da se slazem sa Maxom,jer je kod Toma ati uvek bio bolji od nvidije(secate se 8500,koja je kod njega rasturala ti500).Kada se pogleda po drugim sajtovima,sa malo drugacijom baterijom testova dobije se da je ati brzi oko 50-70% i nista brze,ali opet to je ogroman napredak.

cena 9000

Poz

Cena ati 9000 sad ne znam da li pro ili bez nje je 149 dolara plus 50 dolara shipping i porez

Poz

MAD_MUzzY je napisao(la):
Vocko druze, 4600 je bio nesto oko 360E kad se pojavio i to KOD NAS! A nV30 nema sanse da bude mnogo skuplji od toga. Nije nV juce napravljena kompanija pa da bude skuplja u tom trenutku od 9700.

A onaj remote... pitam se stvarno kome ce to trebati! :D Bas jak adut da kupis tu kartu...

Brzinska razlika jeste stvarno velika, ali ne i spektakularana. I pogotove nije adut da kupim 9700 kad znam da ce na Novu godinu da dodje nV30 :).
Kad se pojavio u Evropi, konkretno u Briselu, GFF 4600 je bio 870 DEM (RIP) ili sadasnjih 435 evra. Porudzbine primaju pojedini prodavci, cena oko 450 evra, rok isporuke 21 dan. Kad se NV30 pojavi imace otprilike tu cenu, dok ce do tada R9700 biti bar 30% jeftiniji, ako ne i vise. Toliko o cenama.
Ne razumem neke od vas ovde! Sta je vama spektakularno!? Zamisli da sad AMD izbaci procesor koji ima (u zavisnosti od testova) do cak 300% bolje rezultate od P4 na 2.5ghz. Cek da vidimo.... to nije spektakularno!?!?! Ma dajte bre uozbiljite se malo. Umesto da se radujete sto ce trzisna utakmica konacno biti interesantna, na zadovoljstvo SVIH nas, vi se fetisisticki odnosite prema nekim brendovima. Ja se samo iskreno nadam da ce NV30 dobro da potpali bulju u ATI-ju jer ce onda oni morati da R350 ucine jos ludjim .... i tako dalje i tako dalje....

Marti Misterija je napisao(la):
...Zamisli da sad AMD izbaci procesor koji ima (u zavisnosti od testova) do cak 300% bolje rezultate od P4 na 2.5ghz. ...

Pa necemo dugo trebati da zamisljamo taj scenario!:p :D

Ma nista to nije tako kao sto izgleda. Pre svega o Radeonu 9700 ne treba nista pricati dok Max ne uradi test, odnosno dok ne stigne kod nas. Za sada lepo "zvuci" ono sto moze da se procita na stranim sajtovima, ali to je mac sa dve ostrice, jer oni su ili sponzorisani od strane Nv-a ili od strane Ati-ja ili pak od CIJ-e... Tako da ne vredi raspravljati o onome sto nisi mogao da "osetis" pred ocima.
Ja sam licno fan Ati-ja, i uvek je bilo Ati pa samo Ati, al ne da su me razocarali sa ovom prodajom cipova, nego sram ih bilo. Nadam se da ce Nv monopol konacno biti "ukinut" jer vecina se seca kako je bilo dok je na polju 3Da monopol drzao 3Dfx. Dakle daj boze da je 9700 tolko dobar, al cisto sumnjam.
Sto se cene tice, ona je sasvim opravdana za ORIGINALNI Ati, jer zaista po kvalitetu izrade njihove kartice su unikati. Dobro, jes da su znali da podbace sa drajverima, ali to se desava cak i najboljima.
Dakle sa nestrpljenjem ocekujem test novog Radeona na benchmarku, uz nadu da ce njegov rezultat biti slican onima na Tomshardware na primer....

Bez obzira na ovakvu zustru raspravu, moram da primetim samo jednu stvar: graficke karte masovne proizvodnje nikada nisu ovoliko kostale (bez obzira cije su). Dati 500 ili vise DEMona samo na graficku kartu "za po kuci", meni deluje najblaze receno kao mazohizam (ma koliko da daje brzine). Ako su takve stvari toliko skupe, da su ljudima masnovno nedostupne, onda za njih kao i da ne postoje. No, najzanimljivija stvar ovde jeste ovakvo navijanje za neke stvari koje ce ljudima ovde biti jos neko vreme cista misaona imenica.

Lozenje.

Ja bih zeleo da predlozim gosn. Maksimovicu:) da u test uvrsti jednu prostu tabelu u kojoj bi bilo dve kolone. U koloni A bi bilo jedno 15-ak igara od 1998 pa na ovamo a u koloni B bi bile tachkice i to: crvena za igra ne radi kako treba, zuta za uspeo sam nekako da je pokrenem i radi uz malo pogresnih proracuna i zelena za radi OK...
Ja znam da kada sam testirao radeta 8500 da su 3dmark i quake III radili savrseno ali je sa kolinom, rtcw mohaa i jos nekim igrama bilo poteskoca...
I da i ja jedva cekam da ga Max oplete...

Upravo ono sto su rekla gospoda Max, Shumaher, Silverglider i Broz ce da pokopa Atija. Cena recimo za 9000 - katastrofa, pa skuplji je od Gf4 Ti4200 koja je dosta bolja...9700 kartica je objektivno brza od Ti4600 za nekih 30-50%, SVE kartice su postale preskupe i dzaba nama onda konkurencija kada nema nista za manje od 200 maraka
A POGOTOVO PODRZAVAM predlog Broza da se napravi ta tabela pa da se jednom za svagda vidi kakvi su krshevi ti Atijevi drajveri u igrama...to je uzas i katastrofa...Mrdne li se od Marka i Q3 ocaj je zivi a najgore je sto je takva situacije JOS OD BEDNE ATI Rage Pro koju sam imao pre 5 ili 6 godina !!!

Pazi, po trenutnim testovima (upravo sam otvorio nov thread na tu temu) ATI Radeon 8500 zbilja dere GF3, a za GF4 Ti 4200 ne zaostaje nesto tragicno. E sad jedno su testovi na netu, a sasvim drugo licna iskustva. Mogao bi Simpson npr. da podeli sa nama kako radi 8500 sa novim drajverima van 3DMark-a :)

Vrh Dno