Šta je novo?

Radeon 9500 pro I MRAK NA MONITORU

Sale_Nis

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2003
Poena
620
Elem da ne tupim mnogo.. na jednom racunaru sam imao Radeta 9000Pro, Izvukao sam njega iz masine i stavio 9500Pro i kad tamo cuda na monitoru SAMO MRAK!!! nema nicega.. medjutim kada tom racunaru pristupim preko mreze, vidim da je Windows uredno prepoznao graficku karticu i sve to.. Ja cak mogu i da menjam rezolucije tamo i sve sasvim normalno ao daje sve Ok, ali na monitoru nema slike.. Sve to sto ja menjam na tom racunaru menjam i gledam kroz mrezu na skroz drugom kompu.. Monitor nije riknuo.. Proverio sam.. jedina greska koju sam napravio je da kada sam prvi put startao graficku kartu, zaboravio sam prikljuciti extra apajanje za nju, ali ne verujem da zbog toga moze nesto da se desi.. Elem ponavljam..

kada ukljucim komp, kartica regularno @ukljuci@ monitor medjutim na njemu nema nikakve slike!!! jedino zablicne onako,kada uradim vruci restart i to je to.. Nsta drugo se ne vidi! Sta moze da bude i ima li neko ideju sta da radim! Jako mi je hitno..

hvala unapred na agilnosti!

Pozdrav..

Sale..

Jos jedan detalj..

Hmm.. Znaci na onom klasicnom izlazu za CRT monitore nemam slike ni jednog trena.. Uzeo sam onaj mali adaptercic pa sam vezao monitor na DVI izlaz.. E kada sam to uradio, dobio sam sliku ali samo dok se ono inicializuju komponente, vidim ono za podizanje Win XP-a i kada treba da prebaci u radnu rezoluciju slika naprosto nestane i monitor se posle par sekundi iskljuci..

To znaci vidim na DV izlazu preko adatera! Bas me **** to! :( Sta da radim! :( Uhh.. Hvala svima unapred i molim Vas mi pomozite ako znate o cemu se radi.. Inace ovo je Club 3D radeon 9500 Pro

Uhaj, nije to do drivera, da jeste, podigao bi onaj meni za ucitavanje winxp i slika bi nestala kada bi on digao drivere (to je slucaj sa Atijem, samo reinstall drivera i sve je ok)...probaj na nekom drugom kompu, ako isto nema slike, karta iz deeed...Btw, uvoznik za Club3D je Pin, da vidimo sta ce Ashley da kaze za takav slucaj??

Ma ja dok dodjem do pina prodje moda.. :) Vraticu je ja odakle sam je i uzeo ali mi je takvo ponasanje u najmanju ruku CUDNO!!! Neznam sta bi to moglo biti! zaista neznam!

Ma ovde nesto nije normalno pa nek ja riknem! elem.. Ustanovio sam da onaj "obican" izlaz ne radi (posto je sve vreme MRTAV) a da ovaj DVI nekada radi a nekada ne! Elem ono sto me zbunjuje je da recimo Sun Solaris 9 radi i u grafickom modu (1600 X 1200) i to radi bez ikakvih problema, dok Windblows radi u grafickom modu sam kada ne podignem drivere Catalyst.. Znaci radi sa onim Windblows driverima a sa driverima za karticu JOK! To se znaci desava samo na DVI, a na CRT izlazu je sve po starom znaci MRTVO!!!

nesharm je napisao(la):
...(to je slucaj sa Atijem, samo reinstall drivera i sve je ok)...

chek pa zar nije tako i kod nvidie? samo reinstal i situacija je reshena )osim ako enevtualno ne koristish neke alpha verzije detonatora) ...mozda sam neshto propustio... type;

p.s. izvinjavam se na digresiji

Ma vratio sam karticu! Ko je j***! Iznervirao sam se.. Nisam spavao citavu noc! ebi ga!

Kod mene se na ATi R8500 , Monitor
gasio posle podizanja XP-a kada je
ukljucen TV-Out
(koji radi na 50Hz :eye: jer TV nemoze vise)
i onda automatski i monitor pada na 50Hz
a on nece ispod 60Hz da radi (Dell 1025 trinitron 17")

Mozda je i kod tebe bio u pitanju samo refresh rate ?
A sto se tice CRT izlaza kod mene je obrnuto....
nece da radi DVI sa adapterom :d

Vrh Dno