Šta je novo?

radeon 9500 mod

db

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2003
Poena
604
znam da je bilo rijechi oko toga, ali me zanima kako modifikovati RADEON 9500 u 9500 pro samo zamjenom dll fajla (treba mi da znam koji dll fajl je potreban, url za taj fajl ako je moguce i slichno). i moze li se tako oshtetiti katrica (ako se ne dira BIOS). pretpostavljam da se ne moze oshtetiti kartica, ali bolje da pitam.

a znam da moze da se moduje jer sam prochitao u jednom broju digital-a.

unaprijed zahvalan.

db je napisao(la):
znam da je bilo rijechi oko toga, ali me zanima kako modifikovati RADEON 9500 u 9500 pro samo zamjenom dll fajla (treba mi da znam koji dll fajl je potreban, url za taj fajl ako je moguce i slichno). i moze li se tako oshtetiti katrica (ako se ne dira BIOS). pretpostavljam da se ne moze oshtetiti kartica, ali bolje da pitam.

a znam da moze da se moduje jer sam prochitao u jednom broju digital-a.

unaprijed zahvalan.

Ako se dobro secam, nije samo zamena dll-a. Mora i update biosa, a ako je model sa 128MB, onda ga mozes prevesti Radeon9700, ali moraces da prelemis par vodova na kartici. :)

Samo morace da budes pazljiv, jer nece uvek da uspe, a kad to uradis nema nazad. :|

srdjan_r je napisao(la):
...

Ako se dobro secam, nije samo zamena dll-a. Mora i update biosa, a ako je model sa 128MB, onda ga mozes prevesti Radeon9700, ali moraces da prelemis par vodova na kartici. :)

Samo morace da budes pazljiv, jer nece uvek da uspe, a kad to uradis nema nazad. :|
zato sam pitao jer svugdje na netu pishe da treba da se mijenja BIOS, a ja sam chitao u digital-u da moze i samo zamjenom nekog dll-a, a potom ruchnim instaliranjem drajvera. a nebih da nagrdim karticu i da ako mi se budu pojavljivali "duhovi" ne mogu nazad.

Treba ti samo DLL, imas na www.guru3d.com ili na www.rage3d.com forumima kako se to radi, samo idi na search.

http://www.guru3d.com/index.php?page=rivatuner_9x00info

http://www.ocfaq.com/softmod/index.php

Ovo su neki od korisnih linkova...

nesharm je napisao(la):
Treba ti samo DLL, imas na www.guru3d.com ili na www.rage3d.com forumima kako se to radi, samo idi na search.
a da ne znash moze li se tako oshtetiti kartica (logichno mi je da ne moze, ali ipak bolje da pitam. i da ne znash kako se zove taj dll (lakshe mi je traziti kad znam ime dll-a)

Pravo da ti kazem, ne znam, davno sam to radio...ime pocinje na a... i ocigledno nisi dobro procitao ona dva donja linka koja sam ti dao...
Inace softverski, karta ne moze da se osteti, znaci kad vratis stare drivere, opet ces imati normalnu sliku (ukoliko ti se pojave artefakti).

nesharm je napisao(la):
Pravo da ti kazem, ne znam, davno sam to radio...ime pocinje na a... i ocigledno nisi dobro procitao ona dva donja linka koja sam ti dao...
Inace softverski, karta ne moze da se osteti, znaci kad vratis stare drivere, opet ces imati normalnu sliku (ukoliko ti se pojave artefakti).
je jesam prochitao ali tamo je samo neki sys fajl (i njega sam skinuo).
ali nazalost josh nemem karticu kod sebe (ochekujem je za par dana pa rekoh da se pripremim) tako da ne znam treba li mi josh shto (izuzev drajvera naravno).

i hvala puno.

ja malo :beat: kasnim , treba ti: ati2mtag.sys, sto znaci da si skinuo ispravan(verovatno),samo pazi da skines za odgovarajucu verziju drajvera

nazalost kupovina je propala :(

ali hvala na informacijama-mogu zatrebati

Vrh Dno