Šta je novo?

Radeon 9250 - crn ekran

• Začetnik teme Začetnik teme Raaaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
R

Raaaa

Guest
Pre neki dan gledam neki film i odjednom mi se zacrnni ekran kao da ce da se restartuje komp medjutim nista se ne desava. Restartujem komp i kad dodje do dela kad se ucitava win opet se zacrni. U safe modu radi sve normalno. Formatovao sam disk ****** se nastavlja, skinuo sam nove drajvere za graficku nece da se instaliraju javljaju da ne nalaze neki video drajver (iste ove drajvere sam instalirao pre tri meseca i radilo je sve ok). Odnesem graficku na drugi komp radi sve normalno, na trecem isto kao i na mom ne radi. Stavim drugu graficku na moj komp radi sve normalno. Jos jedna cudna stvar je sto je win kad sam formatovao disk sam instalirao drajvere za graficku (to mu je prvi put) i to ne za moju nego za radeon 9200 moja je radeon 9250. Odradio sam uninstal tih drajvera instalirao drajvere za 9250 (ove sa neta i dalje nece da instalira) i opet se pojavljuje crniulo kad treba da udje u win jednom je cak i usao ali posle 2 sec se zacrni. Jel zna neko o cemu se radi??? Olupacu komp

Menjaj grafu. Vidis da je otisla po q. Ima puno jeftinih i povoljnih agp grafa sto na oglasima sto po prodavnicama naces nesto za sebe sigurno.

A što ne ostaviš te M$ drajvere koje Win sam instalira?

Ostavio sma i te drajvere nece da radi. kad obrisem sve drajvere onda hoce da mi udje u win cim instaliram neki odmah se gasi ekran

@Raaaa
Ista stvar desila pre par dana. Imao sam Radeon 9000, i pojavljivali su se bukvalno isti simptomi. Cim instaliram drajvere, odradi windows logo screen i nakon toga monitor ode u stand by (nema nikakve slike na ekranu). Kad sam uklonio drajvere, sve je radilo, ali ocajno, sa onim generickim MS drajverima. Pokusao sam i ghostovanje sistema, ali bez uspeha. Problem je (jednostavno) resen kupovinom druge kartice.

@vectorman
MS drajveri mogu da posluze, ali samo u krajnjoj nuzdi, jer se rezolucija moze menjati, dok je osvezavanje zakljucano na stabilnih 60Hz (verovatno znas kakva je to radost za oci), a takodje ne postoji nikakva 2d akceleracija, tako da je skrolovanje bolno sporo.

Interesantno je i da su cene AGP kartica poprilicno visoke. Npr. neki Radeon 9600pro drzi cenu od oko 35 eura, dok se za malo vise para mogu dobiti mnogo bolje (i brze) PCIe kartice.

Pozdrav

P.S. Dok sam sklanjao bitne podatke sa Windows particije, probao sam da vidim i kako se kartica ponasa u X-u (Linux). Neverovatno, ali je sve radilo besprekorno.

Nazad
Vrh Dno