Šta je novo?

Radeon 9000 TV Out POMOC

mkrnjic

Čuven
Učlanjen(a)
23.02.2002
Poena
619
Pomagajte ljudi novom Ati-jevcu da nebi bio BIVSi
Pazario sam HIS Excalibur R9000 VIVO 64Mb ali postoje ogromni problemi

1.Sve radi sa Driverima sa CD ( Catalyst 02.4 Neki CP, WDC i HydraVisio ali im neznam verzije), ali nigde nema podatka da je to HIGHTECH Exacalibur R9000 samo pise Radeon 9000 i Radeon 9000 (secondary)

2.Kada Instaliram preko ovih drivera Catalyst 3.2 onda se desava sledece: Sistem vidi da je to HIGHTECH Exacalibur R9000, ali mi takodje pronadje dva Unknown Device-a za koje nezna sta su i za koje nemoze da nadje drivere. Jedino im u propertisu nadjem da je Location: on HIGHTECH Exacalibur R9000 tj. Naso je nesto nepoznato na grafickoj. STA???????

3.Manje vise za ova dva gore jer to ipak cinimise radi bez problema jer na Win XP SP1, GA-7VAX, XP 1800+, 512 King PC2700 3Dmark2001 daje 6689 sto je cini mi se OK. Mada me nerviraju oni ZUTI znakovi pitanja u Device Manageru

4.PROBLEM je kako da GLEDAM Divx na TV-u. Za sada sam siguran da sam samo dobro povezao graficku i Tv ( tu valjda nemoze da se pogresi ) ali NEMAM POJMA kako da dobijem sliku na TV-u. Citao sam one PDF-ove o HydraVision i dr. ali nemogu da nadjem nista korisno i zato UPOMOCCCCC!!

5.Jos jedna stvar nesto sam cackao pa mi sada kada je zakacen TV , a Win se dize onih par prvih ekrana ( Bios , CPU , MB, IDE lista…) sve do samog Desktopa nesto nebulozno RAZVUCE po vertikali i pomeri u stranu sliku tako da nemoze da stane na ekran. Kada je TV otkacen toga nema sve je normalno.

Ja znam da u zivotu nista neide glatko ali ovo je previse za novog momka u gradu

Svaka pomoc je dobrodosla i Izvinjavam se na malo opsirnijem postu

Pozdrav Miroslav

mkrnjic je napisao(la):
Kada Instaliram preko ovih drivera Catalyst 3.2...

ajde sada Miki lepo trk na sajt Atija i skini drajver catalyst 2.5(built by Ati) sa CP-om.

mkrnjic je napisao(la):
Jos jedna stvar nesto sam cackao pa mi sada kada je zakacen TV , a Win se dize onih par prvih ekrana ( Bios , CPU , MB, IDE lista…) sve do samog Desktopa nesto nebulozno RAZVUCE po vertikali i pomeri u stranu sliku tako da nemoze da stane na ekran. Kada je TV otkacen toga nema sve je normalno.

ovo je najnormalnija stvar,znaci da si dobro povezao TV i kartu.
Hydravision ti ne treba i nemoj ga ni stavljati.
u CP-u ces naci cini mi se opciju "displays" ili tako nesto,'bem li ga ne secam se tacno,u svakom slucaju imas sliku monitora(vise komada) i sliku TV-a i imas ono OFF i ON dugme iznad njega(TV-a),kada ukljucis tu imas sva detaljna podesavanja vezana za TV tipa refreshrate-a,rezolucije...

uradi kako sam ti napisao i sve ce raditi OK.
Pozdrav!

Ta dvoje nepoznatih su ti "device-ovi" za rage theatre cip, tj njegove vivo mogucnosti.
Nesto tipa wdm video bridge ili tako nesto
Uglavno, dok to ne podesis, nista od vivo-a.

Ili manuelno instaliraj novije drajvere, komplikovano, ili koristi te sa diska gde se to sve lepo podesi automatski.

Pozdrav!

Jos Jedno glupo pitanje :
Dali se nesto podesava na TV-u prilikom glednja TV-outa, tj na koji kanal se podesava, ako je to uopste bitno???
Ako se sve dobro setuje jel se onda slika automatski prikaze na TV-u.??

jedmostavno resenje

skini ovaj player i probaj ga
mislim da si sa ovim resio sve probleme
http://atifrst.nexenservices.com/index.php3?page=ativx

mkrnjic je napisao(la):
Jos Jedno glupo pitanje :
Dali se nesto podesava na TV-u prilikom glednja TV-outa, tj na koji kanal se podesava, ako je to uopste bitno???
Ako se sve dobro setuje jel se onda slika automatski prikaze na TV-u.??

Izlaz iz kartice ne povezujes u RF ulaz na tuneru televizora vec na kompozitni ulaz na TV-u. Posto se TV Out ne ukljucuje u tuner nema potrebe ni da se menja frekvencija/kanal, vec trebas da promenis izvor signala tako sto ces na TV-u ukljuciti AV1, AV2 ili kako je vec proizvodjac tvog TV-a nazvao tu opciju...

Znaci, graficka kartica ne moze dirketno u antenski ulaz, vec mora u cinc ili S-Video ulaz...

Nazad
Vrh Dno