Ufretin je napisao(la):Da li vredi uzimati ovu karticu u izvedbi PowerMagic-a ili slicnog proizvodjaca, kvaliteta? Kako se clockuje, kvalitet, stabilnost na 75-80MHz AGP?! Itd.
Ufretin je napisao(la):Imao sam GA 9000, koja nije htela da radi stabilno iznad 143MHz fsb-a, i prodao je, posle sam uzeo powermagic 9000Pro, sa kojim sad imam isti problem, pa vise ne znam sta da radim! Dosta mi je vec zezanja sa tim, ocu nesto provereno, sto znam da ce raditi bez problema. A taj gigabyte 9000Pro nema da se nadje u novom sadu nigde, a ni u madjarskoj nemoze da se nabavi. Sutra vracam ovaj powershit, pa ako nista drugo moracu da uzmem abit geforce 4 mxXXX. Valjda ce to raditi kako treba na abitovoj ploci!
Pazi, kartica se bukvalno iskljucuje! Ode monitor u stand by rezim! U xp-u posle 10-20 sekundi se opet ukljucuje i pise nesto kao "failed to initialize video adapter" a slika je 640x480 16 color, a u winMe pomaze samo reset, naravno lepo reaguje i na ctrl+alt+del. Masina se uopste ne zakucava, ako se to desi tokom igre, ona ide dalje, cujes zvuke i sve! I cim spustim magistralu sa 156MHz-a na 146 ili nize, radi fenomenalno. Sa club 3d 7500 nisam imao nikakvih problema, cak je radio sa 160MHz fsb-a u mileniumu. I to mi je radio i gigabyte 9000 i sad i ovaj P.M. pro. I od drajvera sam probao barem 4 verzije.Mali HoBiT je napisao(la):daj ne budali ,ja sam imao problem,kao krene sve ok pa onda blokira u svakoj igri,3dmarku,svemu.e pa stvar nije u karti nego u njenim drajverima.samo cackaj naci ces resenje,meni je sve probleme resio
"built by ATI" drajver 9062,obavezno pokusaj.batali "powerd by ati" drajvere,losi su.i ja sam imao GA R9000 pa mi je sa tim drajverom radio na 155 magistrali.
pozdrav
Trebalo bi da bude ok, posto je jedan od "Certified by Ati" proizvodjaca.ZAP je napisao(la):Je li iko imao priliku da proba HIS Excalibur RADEON 8500 Prodaju je na yu.oglasi za 130 Eu sto i nije losa cena ako je to ova karta
http://www.tweakers.com.au/articles/graphics/auriga_r8500/page1.asp
Probao sam nesto drugo, skinuo sam AGP na 2x i sad radi ok, 156MHz FSB, kartica 297/297 i radi 100% posto stabilno. Najzad neki dobar znak, probacu jos one tvoje drivere, pa mozda oce i na 4x. Inace 3DMark 2001SE 330 8180 poena, sto je sasvim zadovoljavajuce! Koliko je kod tebe?Mali HoBiT je napisao(la):a da,ako ti karta radi vec preko 143 bez problema,onda znaj da je da mora raditi isto i na visoj magistrali.nemam red edit.
imao sam iste probleme koje si opisao,ti kao da si radio na mojoj masini.
probaj sa vec spominjanim drajverom,ja sam njega slucajno stavio i sve je savrseno profunkcionisalo.
Ufretin je napisao(la):Probao sam nesto drugo, skinuo sam AGP na 2x i sad radi ok, 156MHz FSB, kartica 297/297 i radi 100% posto stabilno. Najzad neki dobar znak, probacu jos one tvoje drivere, pa mozda oce i na 4x. Inace 3DMark 2001SE 330 8180 poena, sto je sasvim zadovoljavajuce! Koliko je kod tebe?
I jos nesto, skinuo sam bios iz kartice i ima 64KB-a, a ovaj sto imam od BBATI 9000Pro je 52KB-a, jel to znaci da im je razlicit bios?
PS: Sad sam proverio i imam bas te drivere, 9062 koje si rekao!![]()
Driver je BBAti, a probao sam i PBAti, nema nikakvih razlika. Ne mogu da flash-ujem bios, jer flasher nece da prepozna "Ati hardware" u masini. Verovatno zbog toga, sto je pravljen za 8500, a noviji nisam jos mogao da nadjem.Mali HoBiT je napisao(la):ima razlike u biosu,ako ti bbati buda profunkcionisao karta ce raditi brze,i sigurno na 4x AGP.jel drajver BBATI ili PBATI,ako nije BBATI stavi njih ali opet nije 100% sigurno da ce raditi 4x AGP.
pozdrav
Ufretin je napisao(la):Driver je BBAti, a probao sam i PBAti, nema nikakvih razlika. Ne mogu da flash-ujem bios, jer flasher nece da prepozna "Ati hardware" u masini. Verovatno zbog toga, sto je pravljen za 8500, a noviji nisam jos mogao da nadjem.
Inace mogu da ga zamenim za PowerMagic 8500LE uz neku minimalnu doplatu (5€ max.), jedino sto taj ima malo sporiju memoriju, hynix 4ns.
Kako je brzi, kad 8500 postize rezultate iznad 10k u 3dmark-u!?Mali HoBiT je napisao(la):ako je tako mala doplata menjaj,ali nece moci lepo da se klokuje kao R9000pro,a klokovan R9000pro je brzi od punog 8500(doduse minimalno brzi)
Ufretin je napisao(la):Kako je brzi, kad 8500 postize rezultate iznad 10k u 3dmark-u!?
Ako pogledas online rezultate za 3DMark 2001, rekord za 8500 je iznad 11k, a za 9000Pro je oko 9k.
pokusao sam ja sa 8500le, ali sam za sada stigao samo do 8400 3Dmarksa2101 na masini:Ufretin je napisao(la):Kako je brzi, kad 8500 postize rezultate iznad 10k u 3dmark-u!?
Ako pogledas online rezultate za 3DMark 2001, rekord za 8500 je iznad 11k, a za 9000Pro je oko 9k.
jaksa je napisao(la):pokusao sam ja sa 8500le, ali sam za sada stigao samo do 8400 3Dmarksa2101 na masini:
xp1600+@1734MHz, kx7-333R, Club3d Radeon8500le 270/270, 256MB DDR. N
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari