Šta je novo?

Radeon 8500 vs Ti4200 ???

valek

Čuven
Učlanjen(a)
06.12.2000
Poena
620
Na http://firingsquad.gamers.com je pri testiranju novog Radeona 9700 pro, testirana i ranija generacija kartica (Ti4600..., R8500, GF3, GF2). Van konteksta dvoboja R9700 Pro i Ti4600, zanimljivo je videti da kod njih zaostatak R8500 (kao i LE modela) za Ti4200 uglavnom ne prelazi 10-15% (kuriozitet je JK2 gde 8500 dere Ti4200, a zanimljiv je i Serious Sam2 gde su iz rezolucije u rezoluciju ponavljaju zanemarljive razlike). Stvari se iz osnova okrecu u korist Ti4200 pri bilo kakvim AA setovanjima, odnosno u korist ATI-a pri koriscenju Anisotropic filtriranja. Meni licno smeta sto pri testiranju nije koriscen i UT2003, kao moguc reper za performanse u buducim naslovima, ali sta je tu je.

Ajde ako neko moze zbilja realno da izlozi razliku u performansama (pri aktuelnim drajverima) izmedju Radeona 8500 i GF4 Ti4200 (64MB), odnosno koliko su realni podaci o prilicno malim razlikama izlozenim u clanku. Buduci da mozda imam priliku da narucim jedan 8500 LE (250/250) spolja, po tricavih 90€ - jako me zanima sta se za nekih 50-60€ vise (manje) realno dobija kod Ti4200 (sem npr. jednog XP 1700+ koji bi se uklopio u razliku u ceni ako i njega porucim da mi zameni Durona 1GHz)

Izmedju gf3 i radeta savetujem radeta ali izmedju radeta i gf4 savetujem gf4. Ipak, ta fora sa XP i radetom ti je fenomenalna i bas mi se svidj, tj mislim da ces dobiti najvise u toj kombinaciji...

:wave;

bas mi je sad riknuo radeon 8500 64mb pa sam narucio abit gf4 ti4200 64....pa cu da vidim da li je bolji....nadam se! :)

MAD_MUzzy je napisao(la):
Cini mi se da ce nesto slino biti na "nasem" mega testu 4200-tki. Ako ne, skrenu cu MaX-u paznju da u testu 9700 to obavezno uradi.

To bi bilo bas fino i nadasve zanimljivo. Pogotovo jos ako sledece ture Radeta (u skladu sa svetskim tokovima) dodju po dosta povoljnijim cenama (realnijim).

Broz je napisao(la):
Izmedju gf3 i radeta savetujem radeta ali izmedju radeta i gf4 savetujem gf4. Ipak, ta fora sa XP i radetom ti je fenomenalna i bas mi se svidj, tj mislim da ces dobiti najvise u toj kombinaciji...

:wave;

Tako se i meni bas ucinilo dok sam redovno pratio cene za Ti4200, pa slucajno primetio da za te pare moze da se napravi i ova kombinacija (mislio sam da nije tolika RUC, a Radeta nisam nesto pratio). Da nije ogranicen budzet i da 50-60€ ne igra ulogu ne bi se razmisljao, ali ovako isto mislim da se dobija najvise.

Nazad
Vrh Dno