Šta je novo?

Radeon 8500 vs. GF3 Ti500 ?

Ugljesa_kv1

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
609
Zanima me sledece:

kvalitet slike izmedju njih
drajveri
cene
brzine u igrama
kako ce radeon opstati u buducnosti
itd...

Kako ja videh u testu ovde, 8500 je bio nesto brzi od Ti500 em sto rekose da je i dosta jevtiniji!

Preporuka?

elem ako ima neko cenu radeon neka mi javi

pozdrav

Ugljesa_kv1 je napisao(la):
Zanima me sledece:

kvalitet slike izmedju njih
drajveri
cene
brzine u igrama
kako ce radeon opstati u buducnosti
itd...

Kako ja videh u testu ovde, 8500 je bio nesto brzi od Ti500 em sto rekose da je i dosta jevtiniji!

Preporuka?

elem ako ima neko cenu radeon neka mi javi

pozdrav

Pa skoro si sam sebi dao odgovor , kod kvaliteta slike nema ni govora Ati je jaci , drajveri su mu se sad stabilizovali tako da ni tu neces imati problema , u igrama ....pa mogao si da vidis i sam mozda je negde 1 ili 2 fps iza Ti500 ali to je akademska razlika , u buducnosti ce se kretati super , jer podrzava jos gomilu stvari koje treba tek da se pojave u igrama , tako je meni sa obicnim Radeon-om , tek danasnje igrice izvlace koliko toliko sve iz njega , tako da nemas sta da se brines , slobodno ga uzmi , kako god okrenes 8500 je kompletnija kartica od Ti500!

Re: Re: Radeon 8500 vs. GF3 Ti500 ?

Treba imati na umu da sa cisto igrackog stanovista je smesno uzeti GF3 Ti500. Najvise zbog postojanja GF3 Ti200 koji tehnoloski ne zaostaje nista za pomenutim a ima kapacitete sasvim dovoljne za buduce igre (narucito ako se posegne za overklokom). Naravno, ako se trazi i ostatak multimedijalnih mogucnosti(beskompromisan kvalitet 2D slike, DVD/DivX/TVOut itd.), R8500 je odlican izbor. Opet, problem stvaraju cena i ocajno stanje na nasem trzistu sto se ATI-ja tice (build by ATI primerci su veoma retki).

Pozdrav :)

Re: Re: Re: Radeon 8500 vs. GF3 Ti500 ?

omnik je napisao(la):
Treba imati na umu da sa cisto igrackog stanovista je smesno uzeti GF3 Ti500. Najvise zbog postojanja GF3 Ti200 koji tehnoloski ne zaostaje nista za pomenutim a ima kapacitete sasvim dovoljne za buduce igre (narucito ako se posegne za overklokom). Naravno, ako se trazi i ostatak multimedijalnih mogucnosti(beskompromisan kvalitet 2D slike, DVD/DivX/TVOut itd.), R8500 je odlican izbor. Opet, problem stvaraju cena i ocajno stanje na nasem trzistu sto se ATI-ja tice (build by ATI primerci su veoma retki).

Pozdrav :)

Nista bolja situacija nije sto se nvidije tice a tu pre svega mislim na cene...:(
Od te 2 kartice kompletniji je Ati...osim ako nisi gamer. Znam da cu biti popljuvan ali igre su se uvek pravile i optimizovale se za 1 stvar, nekada je to bio 3dfx a danas je to nvidija. Na GF-ovima se igre prave a posle se gleda kako ce to raditi na drugima. Cisto da znas.
kvalitet slike je na strani Atija ali pitanje je da li ces koristiti 1600*1200 rezoluciju za rad u wordu...:D Salu na stranu, ruku na srce, ati ima bolji 2d ali treba znati i da 2d gf3 nije uopste los

Max je rekao jednu mnogo pametnu i istinitu stvar. Rekao je da posle pojavljivanja gf3 nema vise mesta za razgovor o 2d, jer je tu nVidia konacno sve dovela na vrhunski(ATI) nivo....
Ta prica o 2D ne treba mnogo da te brine...Ja bih ipak uzeo ti200 jer za najmanje ulozeno nudi najvise, ne vidim smisao otvaranja za ti500..

pozdrav

Ugred, koliko kosta neki dobar ti200 sa TV izlazom i navedite koji i koliko je radeon8500?

I da li postoji radeon 8500 koji nema izlaz za drugi monitor?

Ugljesa_kv1 je napisao(la):
Ugred, koliko kosta neki dobar ti200 sa TV izlazom i navedite koji i koliko je radeon8500?

I da li postoji radeon 8500 koji nema izlaz za drugi monitor?

Cene debelo variraju u zavisnosti od proizvodjaca modela tako da je Asus dosta skup, Gainward u sredini a MSi nesto jeftiniji. Takodje ima i Inno3d GF3 koji je najjeftiniji ali nisam siguran ima li ga.
Cene su oko 450 Dm pa navise...ali ne racunajuci porez...:(

NE bih sve bas tako definisao.. .. Stvar je u tome sto je ATI radio ok sa igrama iz testa... cim sam promenio drajvere, Collin nije hteo da proradi, Comanche 4 je blokirao a o UT-u da ne govorim... posle sam vratio referentne drajvere ali je i dalje sve odbijalo da radi.. deinstalirao ih totalno, opet ove dve igre ne rade... cak i sistem sporije radi... Morao sam nazad da ga ghostujem... a nema rez. 1280*960 ... uzas... Ma necu ATI karticu u svoj sistem, pa da mi je daju po upola nizoj ceni... :mad: :mad: :mad:

Nazad
Vrh Dno