Šta je novo?

Radeon 8500 problem

Vuk Kovacevic

Čuven
Učlanjen(a)
19.06.2002
Poena
619
Kupio sam od jednog tipa Radeon 8500LE 64MB DDR (bar on kaze da je LE) ali izgleda kao normalni 8500.
Ima CRT/DVI/SVIDEO izlaze....

Problem je u tome sto ne radi bas najbolje...

Kada igram naprimer gta3 na rez od 1024x768 32bit na mostu mi jako uspori.
Isto sam primetio da kad naprimer igram moto gp slika ne ide glatko nego prekine na 1 sec pa naglo ubrza itd.

Nije mi jasno sta mu ne valja :(

Inace ima Hynix memoriju...

Hvala

Iskljuci W buffer ili tako nesto, ne secam se sada, nisam kuci pa ne mogu da ti tacno kazem.

-> Display properties/advanced/d3d/compatability(ili je troubleshooting) i tu stavis W buffer na disabled.

Trebalo bi da ti popravi stvari, bar je meni sa 7200 radeonom pomoglo.

koji win koristis, koje drajvere, sta je ostatak masine ?

OK, koristim win xp pro....

najnovije drivere a pc je ovaj:

ECS Elitegroup K7S5A mobo
AMD Athlon XP 1800+ cpu
256MB DDR RAM
Ati Radeon 8500 64MB DDR CRT+DVI+SVIDEO out
Acer DVD Rom 16x DVD read, 40x CD-ROM
SONY CDRW 32x10x40 burn-proff
Maxtor DiamondMAX Plus 30GB ATA100 7200RPM
WinTV one of top one out
USB Hub (internal) 4xUSB

Pa ne znam, mozda da probas ovaj patch za XP (ispravlja neke bugove sa nvidia karticima, i dolazi noviji d3d8.dll fajl (ver. 5.1.2600.29))http://download.microsoft.com/download/whistler/Patch/Q306676/WXP/EN-US/Q306676_WXP_SP1_x86_ENU.exe
Ili probaj da uradis full install igrice, znaci kada je instaliras prekopiras sve fajlove sa CDa u folder gde si snimio igricu i snimis NOCD crack i igras sa HDDa.
Na kraju ako nista od ovoga ne pomogne ili ti niko sa ovog foruma ne pomogne probaj na rage3d.net forumima ili na ATi.com-u pa product information/izaberes radeon8500 64ddr(ili vec koji 8500 imas)/technical issues pa vidi da li je ATi izbacio neki fix za neku igricu ili program koji koristis (cini mi se da za GTA3 ima neki ATi patch koji ispravlja neke greske za maglom na redeonu8500 pa mozda sredjuje i tvoj problem, pogledaj.
Nadam se da ce ti pomoci.

Sredjeno...drzim ga trenutno na 280/280...radi ODLICNO :D

Hvala svima! cheers

Nazad
Vrh Dno