silverglider je napisao(la):Ide core najcesce do 315, a RAM zavisi od toga kakva ti je memorija upala. Jedn deo proizvodjaca stavlja 4ns RAM i tu nema mnogo pomoci iznad 250MHz. Drugi su stavljali 3,6ns i to je malo bolje, ako imas srece, pa te ukaki 3,3ns, onda moze da povuce. Mislim da Sapphire bese stavljao 3,3ns od ovih PBA, ali to treba potvrditi.
.
valek je napisao(la):Poterao sam ponovo 3D Mark sa doduse malo pojacanim memorijskim setovanjima i sa kartom setovanom na "sigurne" OC vrednosti (310/630MHz). Konfiguracija je AMD AthlonXP 1600+@2100+, Abit KX7333@166MHz FSB, memorija Crucial PC2100@166MHz (2-2-5-2-2T), a za BBA R8500 sam vec napisao. Elem, rezultat je 10040, a cenim da bi Aca ili Alexandar koji XP voze na 200MHz sa jakim memorijskim setovanjima sigurno stigli negde do 109xx (koliko otprilike ATI ide sa P4 [email protected], sto rece jazza). Moracu da probam mem. na 650MHz, ali samo za test, jer kako rekoh - suvise se greje.
silverglider je napisao(la):3,3ns, onda moze da povuce. Mislim da Sapphire bese stavljao 3,3ns od ovih PBA, ali to treba potvrditi.
.
Igor je napisao(la):Nazalost nije tako, orginalne ATI karte bi trebale SVE da imaju 3.3 ns memoriju (postoje 2 modela koja su klokovana na 250 i 230 Mhz), sto se tice Sapphire-a on ima nekoliko modela od kojih najslabiji ima 5.5 ns memoriju i sve preko 200 Mhz mu je nazalost misaona imenica
, takodje postoje modeli i na 230 i 250 Mhz-a sa 4 ns memorijom, inace imao sam najslabiji model i zaista ima neverovatno dobar 2d (ranije sam imao BBA i mozda gresim, ali mi se cini da je slika na sapphire-u bila bolja).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari