Šta je novo?

Radeon 8500 extremno !!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

ATI FAN

Čuven
Učlanjen(a)
15.01.2002
Poena
619
Hehehe upravo sam nabudzio mog Radeona 8500 sa default od 275core/275mem na 300core/320mem sto mu dodje nekih 600core/640. Nije lose morate priznati jedino sto trenutno cekam su neki bolji hladnjaci pa da vise nemoram da drzim upaljen ventilator pored kucista. Inace koristio sam vmod i flash na improved retail bios.

A cemu toliki overklok, jel mi sad kao treba da se odusevimo ili sta. Vrati tu karticu na normalu, nema nikakve potrebe da ti crkne tako skupa i dobra kartica zbog tvojih eksperimenata i pokojeg frejma vise ili par poena vise u 3D marku. :(

ATI FAN je napisao(la):
Hehehe upravo sam nabudzio mog Radeona 8500 sa default od 275core/275mem na 300core/320mem sto mu dodje nekih 600core/640. Nije lose morate priznati jedino sto trenutno cekam su neki bolji hladnjaci pa da vise nemoram da drzim upaljen ventilator pored kucista. Inace koristio sam vmod i flash na improved retail bios.

Kada bi ti core radio na 600mhz spalio bi se tj trebalo mi mnoog vise struje. Memorija posto je DDR on radi na 640 tj 320, ali kao sto ima kaze ona Double Data Rate pa je efektivna vrednost ne 320, kao kod SDR-a, vec 640. To ne vazi za core.

Re: Re: Radeon 8500 extremno !!!

Vocko je napisao(la):
Kada bi ti core radio na 600mhz spalio bi se tj trebalo mi mnoog vise struje. Memorija posto je DDR on radi na 640 tj 320, ali kao sto ima kaze ona Double Data Rate pa je efektivna vrednost ne 320, kao kod SDR-a, vec 640. To ne vazi za core.

Pa nisam ja ni napisao da mi core radi 600... uuu vidi stvarno nesto sam se zesce istripovao, dakle 300 i dosta se greje. A sto se tice da ce da riknjava pa ako moze nek radi.

Gde si kupio 8500?

Ajd je pozajmi Max-u na test?
Max nadam se da zelis da testiras 8500.

Ma Radeon 8500 je kod mene u masini, nego samo pitam....

ATI FAN je napisao(la):
Donesen iz nemacke ako ti nesto znaci .
Ajd sad , koliko je placen ? Razmisljam se da smorim ortaka da donese.

byMaX je napisao(la):
Ma Radeon 8500 je kod mene u masini, nego samo pitam....

E kakvi su ti utisci ja sam poprilicno odusevljen bez ikakvog tweakowanja graficke razbio sam 9k barijeru u 3dmark 2001.

I ja sam - cini mi se nesto manje od 9000... verovatno imas nesto jacu masinu... Inace, nisam odusevljen toliko, verovatno sam mnogo ocekivao, ali ne mogu da kazem i da ima igara u kojima bih bio odusevljen.... Prvo u RTCW- Truform SE UOPSTE ne vidi!!!!!

byMaX je napisao(la):
I ja sam - cini mi se nesto manje od 9000... verovatno imas nesto jacu masinu... Inace, nisam odusevljen toliko, verovatno sam mnogo ocekivao, ali ne mogu da kazem i da ima igara u kojima bih bio odusevljen.... Prvo u RTCW- Truform SE UOPSTE ne vidi!!!!!

Sto se tice trueforma potpuno se slazem samo jede procesorski deo a uopste nema razlike. Mislim samo pogledaj neki review i sta bi trueform trebalo da uradi, pa recimo da bi teksture trebalo da izgledaju 3x lepse ali ipak je sve to na papiru.

ATI FAN, ako si jos tamo zanima me kakav je to vmod i flash na improved retail bios koje si koristio za svog Radeka 8500? Sta si sa njima dobio u poboljsanju?

Prijatelje iz kog naftalina izvuce ovaj post. Jesi li gledao datum zadnjeg postovanja. :trust:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno