Šta je novo?

Radeon 7970

I ja nameravam da zamenim svoju 5850 uskoro, i takođe sam razmišljao o toj kartici. Do duše, u poslednje vreme su mi interesantne i ove nove Nvidia kartice (gtx 760, 780)...

Jedva čekam mišljenja eksperata :)

Nije da mi se zuri (planiram da stavim do BTF4 ;) ) gtx760 je po meni slaba vise faktora,780 meni je ta bila nesto zapala za oko bile neke promocije moglo da se uzme za 40% manje sad vidim svako ko je kupio nesto mu smeta kazu da su problematicne sa temperaturom,ko ce ga znati...ovde u Nemackoj se Radeon najvise ubedljivo kupuje..ako hoces nekad da prodas radeon mozes izvuci nesto na gtx nista cene im idu dole kao inflacija...
@Radomirsubzero Koju 5850 imas ja Power color ta me je kupila za ceo zivot od svih do sad,mogo sam da je przim koliko hocu nista joj nije hvalilo,beest karte :)
@Goldi Mnogo mi za tu meni ova najbolje filuje http://www.amazon.de/ASUS-HD7970-DC...F8&qid=1376053104&sr=1-8&keywords=radeon+7970 mada i Gigabyte nisu lose...amd najavljuje od marta nesto "pametno" tesko da ce gledamo ove godine od njih nesto za "upotrebu"

Prvo moras da taj FX naguras na 3,9ghz pa gledaj tu 7970 ali da ne otvaras kuciste 3 godine i igras max?
Imaces prosek 40-50fps na 24inca na max za sada.

@romario

slucajno ili namerno izostavljas gtx770 iz razmatranja? To je fenomenalna karta, pogotovu u Lightning izvedbi.

Bas tu Asusovu iz tvog linka sam kupio juce preko bench oglasa, zbog coil whine problema sa Sapphire modelom, ali za 240e, mogu ti reci da deluje vrlo kvalitetnu i sto je meni najbitnije nista ne zavija :) ali nisam siguran da li se isplati sada dati za nju vise od 400e... Bolje sacekaj novu generaciju, ako ti se ne zuri.

..." ali da ne otvaras kuciste 3 godine i igras max?" pa dobro kada kazemo godine to je relativno jednostavo da uzmem nesto da se ne mislim neko vreme:) ako me razumes
-Procesor na 3.9 ghz pa dobro to i nije neki problem na njega mislim ako ne menjam i njega sad fx 8*** nisu skupi ima da ga uhvatim na neki angebot..
Moje napajanje je be qutet 400w koliko bi bilo dodvoljno za 7970 neko od 600-650w?
Rresio sam ove godine da to sta stavim to je to,2-3 god ako boga da ga ne vidim vise samo kad ga cistim :d

Za preporuku jeste taj ASUS 7970, fantasticno hladjenje, samo i jaka cena. Za tebe je BeQuiet 630W, ja sa takvim rudarim sa 2x7970 na vise masina, tako da OC CPU i 1 komad 7970 za njega nisu nikakav problem. OC CPU i 2x7970 vec jesu. Sto se grafickih tice dobra je i GTX770, posebno neke sa boljim hladjenjem, ali imaju svega 2 GB memorije,a za naredne 2-3 godine to je klimavo. Sa druge strane tesko ces i naci kartu da ti radi 2-3 godine, ATI 79xx serija je tu sa nama vec skoro 2 godine i izgurace jos 1 i to je onda to, bilo bi dobro da si kupio 7970 kad se pojavio, ovako sad bolje ciljaj GTX780 ili cekaj nove radeone iz serije 9. To sto GTX780 nema cenu i svi traze ATI 79xx je isto ono zasto su svi trazili Barton 2500+ a imao si Semprone 64 koji su ga bukvalno "kidali". To da je nesto dobro se prenosi izmedju prijatelja i onda bude :"Cuo sam da valja to, jako je dobro, kupi to". Isto to ce biti sa GTX780 za godinu dana, svi ce pricati kako je jako dobra kartica. Razmisli pa kupi. Naravno GTX780 nikako sa referentnim hladjenjem vec nesto tipa MSI TF (Gamer) ili Gigabyte WF3 ili tako nesto.

Poslednja izmena:
HD 7970 u load bez OC je preko 300w,OC je i preko 360w sa tim napajanjem i OC procesor neces moci ni da upalis pc.

Poslednja izmena:
@Padawan Bice da je slucajno 770 neznam bas nikog koje kupio taj model pa da mi kaze kakva je a nesto sta neznam ili necujem nevolim da komentarisem..gtx ima dobre karte za nisiku cenu i pasce im jos do kraja godine otici ce to dole dosta sto nije slucaj Radeona.Gtx ovde prodaje uglavnom karte kroz gotove komponente tako da tu najvise i tipuju...

-Ono sto ja primecujem 7970 je u toj ceni rangu "najbolja" jako su zadovoljni svi koji su je kupili to je moje moje misljene mozda gresim,nevalja biti pristrasan i ne zelim...

I 750w minimum,bar tamo imas veliki izbor kvalitetnih napajanja.

Koliko ja znam,na svim asus 7970dc2 je zakljucan napon,tako da bih je ja zbog toga zaobisao....

HD 7970 u load bez OC je preko 300w,OC je i preko 360w sa tim napajanjem i OC procesor neces moci ni da upalis pc.

Lupio i ostao ziv. Ne gelda se Furmark, a cak ni tada nece preko 330-340W OC karta i CPU 160W (zestoki OC) to ja 500W.

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_7970/26.html

Evo lepo "Peak: Crysis 2 at 1920x1200, Extreme profile, representing a typical gaming power draw. Highest single reading during the test."

Default karta sa 1,17V (to je default referentnog modela) 189W. Dakle neki Crysis 3 ce biti maximum 230-240W, cak i sa OC. CPU ce jos 140-160W, opet dodjosmo do onih 500W
BeQuiet 630W ima single rail 12V ima 2x 6pin PCI-E i 2x 8pin PCI-E, tako da jedan OC CPU i jednu OC 7970 gura bez greske. Molim te lepo da pre nego sto nesto kazes prvo nesto i PROBAS jer se u poslednje vreme na forumu skupilo mnogo "strucnjaka" i "savetodavaca" sa iskustvom od 30 prelistanih Svetova Kompjtera i 20 -30 procitanih testova na netu.

Poslednja izmena:
Bas sam u teskoj dilemi..sta uzeti?:rupa: A da ide to nekeih 2-3god bez problema..ili da cekam jos???

Lupio i ostao ziv. Ne gelda se Furmark, a cak ni tada nece preko 330-340W OC karta i CPU 160W (zestoki OC) to ja 500W.

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_7970/26.html

Evo lepo "Peak: Crysis 2 at 1920x1200, Extreme profile, representing a typical gaming power draw. Highest single reading during the test."

Default karta sa 1,17V (to je default referentnog modela) 189W. Dakle neki Crysis 3 ce biti maximum 230-240W, cak i sa OC. CPU ce jos 140-160W, opet dodjosmo do onih 500W
BeQuiet 630W ima single rail 12V ima 2x 6pin PCI-E i 2x 8pin PCI-E, tako da jedan OC CPU i jednu OC 7970 gura bez greske. Molim te lepo da pre nego sto nesto kazes prvo nesto i PROBAS jer se u poslednje vreme na forumu skupilo mnogo "strucnjaka" i "savetodavaca" sa iskustvom od 30 prelistanih Svetova Kompjtera i 20 -30 procitanih testova na netu.
Izvini do neba,ali evo popravicu se,cak cu da prestanem da pozajmljujem Svet Kompjutera od komsije. Ne radi se o 650w nego o 400w(ti si nasao da treba 500) i kamo se dede ostatak
konfiguracije nisu samo graficka i procesor.(uvek max +150w viska)

Poslednja izmena:
Bas sam u teskoj dilemi..sta uzeti?:rupa: A da ide to nekeih 2-3god bez problema..ili da cekam jos???

Sacekaj septembar, bice neka najava sta ATI izbacuje, pa cemo svi biti pametniji. GTX780 je extra kartica ali i previse skupa, o Titanu ne vredi trositi reci, preskup za ono sto nudi.

Pa izgleda da cu tako uraditi do tad cu uzeti neko dobro napajanje..da skinem bar tu muku..pa cu vas za mesec dva opet dosadjivati..hvala svima na savetima i odgovrima!

Nazad
Vrh Dno