Šta je novo?

Radeon 7500 TV-OUT problem

SnakeEyes

Čuven
Učlanjen(a)
21.05.2002
Poena
619
Da li neko zna gde se u control panelu nalazi opcija za prebacivanje konekcije sa s-vhs na composite posto je slika koju dobijam na televizoru crno/bela (pretpostavljam da je to zato sto koristi s-vhs iako je na tv prikljucen preko cinca) .

To sto ti je slika crno-bela, nema veze sa s-vhs ili composite izlazom/ulazom, vec moras podesiti sistem na PAL, a to se radi u control panelu (ATI - jevom) pa onda odes na slicicu televizora (izlaz mora biti aktivan) pa kliknes na dugme pored onog za paljenje tv-outa i dobices opcije za poziciju i dimenzije slike, ostrinu, . . . medju kojima imas i sistem pa ga promeni na PAL B ili bilo koji drugi PAL pa bi trebalo da ti radi.

Pozdrav,
Nebojsa

I na PAL-u i na NTSC-u mi je slika crno-bela. Ja kontam da je to zato sto drajveri detektuju s-video signal (zbog izlaza na grafickoj kartici) a ja koristim kompozitni. E sad me zanima da li je nekako moguce ovo manualno prebaciti (kao u NVIDIA drajverima)

To je NTSC signal! Ja imam GV-AR64D-H (Gigabyte), u kutiji je bio papir koji je upozoravao na to da je po defaultu setovan NTSC sistem. Je si preko ATI-jevog Control Panela menjao izlazni signal (video sam alternativna sr*nja koja ne rade)? BTW ne moze da ti detektuje S-VHS, jer je ustvari "dual" kabel, samo oba uticnika koriste jedan izlaz na kartici.

Poz.

Nazad
Vrh Dno