Šta je novo?

Radeon 7500 3DMark

Ufretin

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2000
Poena
619
Da li je moguce da sa athlon xp 1.6 vs. duron [email protected] u 3DMark 2001 da se dobije oko 1200 poena vise??? Da li ima razlike u rezultatima prve i SE-verzije? Ja imam samo SE.
Kod mene sa duronom [email protected] (8x150) 256MB Micron DDR abit kg7 Club 3D radeon 7500 (290/420) uradi oko 4900 a gledao sam neke rezultate na madonion-u gde sa xp 1600+ postizu i do 6100!?
To mi je malo nerealno...
I jos nesto, winXP vs. winME = 4400 vs. 4900 3DMarks. Ovakve razlike ima i kod nVidia kartica. Zasto je to tako?

Rezultati iz SE su kompatibilni sa onima iz prve verzije 3D Mark-a 2001. Da nisi ti menjao drajvere u medjuvremenu?

Sa "NT based" operativnim sistemima se gube odredjene D3D preformanse i to je sasvim normalna pojava. To bi dobilo na znacaju da imas neku ubogu Vantu ili M64 kad je svaki FPS presudan. U suprotnom, w98/ME je inferioran u svakom pogledu prema W2K/XP-u.

Re: Re: Radeon 7500 3DMark

omnik je napisao(la):
Rezultati iz SE su kompatibilni sa onima iz prve verzije 3D Mark-a 2001. Da nisi ti menjao drajvere u medjuvremenu?

Sa "NT based" operativnim sistemima se gube odredjene D3D preformanse i to je sasvim normalna pojava. To bi dobilo na znacaju da imas neku ubogu Vantu ili M64 kad je svaki FPS presudan. U suprotnom, w98/ME je inferioran u svakom pogledu prema W2K/XP-u.

Ja sam sa W2K dobijao UBEDLJIVO najbolje rezultate , jedino u 3DMarku 2000 sam malo zaostajao za ME platformama , ali sada samo prednjacim (imam paralelne sisteme) i to na Ati Radeon-u DDR , i T'Bird-u na 1,2GHz i Abit-ovoj KT7A i 768MB SDR-a.
Procitajte PC press kada su testirali operativne sisteme , W2k je do sada najbrzi u 3D-u , i ME i XP su zaostajali!!A o stabilnosti da se ne prica.....

Pozdrav

Re: Re: Radeon 7500 3DMark

omnik je napisao(la):

Nisam menjao drivere, ista su "generacija" i najnovija, samo sto su za razlicite os, ali mislim da se nismo razumeli, jer kod mene mislim da je sve ok, nego me cudilo da sa athlon xp-om dobijaju 6100 a standardni rezultat za radeon 7500 je 3900, pa reko` da nije kompatibilno sa SE verzijom, ali ovako, ipak mi je neverovatno, moracu da uzmem jedan xp. Ne zbog 3DMark rezultata, nego ocigledno se isplati, jer koliko vidim sad je najpristupacniji 1600+, krece se oko 85-90 eura. Kad smo vec kod toga, koji vredi uzeti, ako dodamo i oc mogucnosti procesora?

Re: Re: Re: Radeon 7500 3DMark

S'obzirom na izrazito malu razliku u ceni izmedju 1600 i 1700XP-a (oko 10 euro), preporucujem ti ovaj drugi. Uz manje srece lako ces ga dici na 1600MHz (1900XP).

E sad pitanje isplativosti. Ako se igras Morgan ce ti svakako biti SASVIM dovoljan jos neko vreme. Nadam se da ti nije potreban brzi procesor samo zbog veceg rezultata u 3D Mark-u. Naravno, ako se bavis renderingom ili nekoj slicno procesorski zahtevnoj operaciji onda vredi razmisliti o upgrade-u.

Nikad ne kupujem high-end delove za masinu, uvek sacekam onaj interval kad se jos moze dobro prodati komponentu i uz razumnu doplatu kupiti nesto sto je primetljivo bolje, znaci da se primeti razlika vise nego izdatak. U ovom slucaju mislim da bi to bila dobra investicija u narednih mesec-dva dana. Inace komp koristim uglavnom multimedijalno, igre, filmovi, internet, tv, video editing (home videos) itd., pa volim da imam dobru masinu, ali nema potrebe da dam 2-3x vise para za nesto sto je najnovije.

Da li je moguce da sa athlon xp 1.6 vs. duron [email protected] u 3DMark 2001 da se dobije oko 1200 poena vise???

Moguce je... Surova istina... Ja imam Radeona 32 LE koji na mojoj makini (D750@1000, SiS730s, 256 SDR) ima skor 5300 u 3D marku 2000 kada je O/C na 190/190Mhz, i softverskim podesavanjima (hyper z enabled itd), a ortak na Abit KR7A i Athlonom 1400 ima 6300 na istoj karti...
Bedak...

Ufretin je napisao(la):
Da li je moguce da sa athlon xp 1.6 vs. duron [email protected] u 3DMark 2001 da se dobije oko 1200 poena vise??? Da li ima razlike u rezultatima prve i SE-verzije? Ja imam samo SE.
Kod mene sa duronom [email protected] (8x150) 256MB Micron DDR abit kg7 Club 3D radeon 7500 (290/420) uradi oko 4900 a gledao sam neke rezultate na madonion-u gde sa xp 1600+ postizu i do 6100!?
To mi je malo nerealno...
I jos nesto, winXP vs. winME = 4400 vs. 4900 3DMarks. Ovakve razlike ima i kod nVidia kartica. Zasto je to tako?

Tolika razlika u rezultatu sem razlike izmedju procesora (razlika izmedju Durona [email protected] i Xp1600+ u 3DMarku iznosi oko 10%) potice i od razlicite memorije na kartici. Pretpostavljam da je R7500 koji je dao 6100 markova, model na kom memorija radi po defaultu na 460MHz (Built by ATI), a nije mala verovatnoca da je jos dodatno kloknuta na oko 500MHz. Ukupno to sasvim lepo objasnjava tu razliku u rezultatu koju si primetio.

Nazad
Vrh Dno