Šta je novo?

Radeon 7200/7500 razlike

melkor

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Koja je razlika u navedenim karticama... pojavile su se neke jako jeftine 7500ke sa DDR (64bit?) memorijom za 60ak EUR? Za istu cenu mi covek nudi 7200 bulit by ATI sa 32MB SDRAM.
Bitan mi je samo kvalitet slike u visim rezolucijama, divX, i TV-OUT... fps u igrama je u drugom planu

Pozdrav

Bitan mi je samo kvalitet slike u visim rezolucijama, divX, i TV-OUT... fps u igrama je u drugom planu

Pozdrav [/B][/QUOTE]

Onda obavezno uzmi tog SDR-a, jer je pravi ATI-jev.

melkor je napisao(la):
Koja je razlika u navedenim karticama... pojavile su se neke jako jeftine 7500ke sa DDR (64bit?) memorijom za 60ak EUR? Za istu cenu mi covek nudi 7200 bulit by ATI sa 32MB SDRAM.

Pozdrav

Trci da ga uzmes ako je built by ati.

pitanje laika: kako se raspoznaju kartice built-by-ati od ostalih? jel imaju oznaku na samoj kartici ili... ?

Kartice za ATi proizvodi kineska firma CP technologies, i to su originalne, built by ati kartice. Cesto se prodaju prepakovane u kutije drugih proizvodjaca, ali mi se cini da se kod nas takve prepakovane oem kartice tesko nalaze.
Koliko sam ja primetio na tim originalnim karticama na pcb postoji oznaka ati technologies inc, kao i nalepnica na poledjini koja pokazuje model/seriju i sl.
Mozda je najbolji nacin da nadjes sliku na netu originalne kartice i da je uporedis sa onom koju ispitujes ili da trazis po p/n sa nalepnice

Evo slike iz sk , originalni prepakovani ati rejd-on (da, tako se cita)

jaksa je napisao(la):
Kartice za ATi proizvodi kineska firma CP technologies, i to su originalne, built by ati kartice.

ATi je glavninu svojih proizvoda proizvodio na Tajvanu i u Kanadi, gde je imao svoje dve fabrike chiji je bio i vecinski vlasnik. Te dve fabrike su ustupljene drugim rpoizvodjachima pre dva meseca kad je ATi promenio poslovnu politiku.

Bane

Nazad
Vrh Dno