Šta je novo?

Radeon 3850

TheGhost

Čuven
Učlanjen(a)
29.10.2002
Poena
619
Jel moze neko da mi malo objasni koja je razlika izmedju ove dve karte, 8600 serija i 8800 serije?! Nova je karta kupio bi je pa me interesuje dal da uzimam nju ili neku drugu tj neku od ove dve navedene stim sto bi za 8800 trebalo izdvojiti vise para naravno?

Poslednja izmena:
Ovih dana se samo o tome govori na bench-u,pogledaj malo...

a sto tema nosi ime radeon 3850
inace 8800GT je najbolja pogotovo ako capis u eurolinku za 200evrica

Razapni sator ispred na -5C pa pocni da cekas svoj komad.

Znaci da smo kao narod evoluirali. Pre 10 godina se u satoru cekalo za lebac i mleko.
Sada za video kartice.

"Kušti", sto bi rekao Del Boy.

Poslednja izmena:
Da ispoštujem ime teme: Sapphire HD3850
Veeeliki problemi sa Ati tool-om koji zaglupi celi komp, pa tupavi driveri (7.11.)...ali evo nekih rezultata na rasturenom Windowsu XP.
Primetio sam i da se kartica dosta greje, kao da se vent okreće na 30% max brzine.

3DMark2001...05 i 06(1280@1024):

Prilozi

• 3D Mark2001.webp
    3D Mark2001.webp
    72.4 KB · Pregleda: 130
  • 3D Mark05.webp
    3D Mark05.webp
    49 KB · Pregleda: 160
  • 3D Mark06.webp
    3D Mark06.webp
    47.9 KB · Pregleda: 169
Poslednja izmena:
koliko se klokuje memorija na tom safiru?cipovi su valjda 1.1ns,jel moze da ide preko 2Ghz?

Poslednja izmena:
Sad nemam volje da pokušavam ništa...iznervirao me u PM :wall:

Naravno da imam NET 2.0, do pre 2 sata u kompu bila X1950Pro i vraća se nazad kako mi se čini, do kupovine tj. pada cene i dostupnosti 8800GT.
Ortak se zapalio za ovu 3850 i sa zadovoljstvom ću mu je prepustiti 🙂

Zasto koristis ATi tool? OC-uj iz overdrive sekcije CCC-a. Meni je u kompu bila integrusa, zatim 1600pro i sad sapphire 3850 sve na istom winu i ama bas nikakvih problema nisam imao. Kada pokusam da clockujem iz riva tunera dobijam losije performanse nego sa default setup-om:S:

Meni treba samo opcija da ubrzam vent na grafi, temp na idle je 60% a posle 3D Marka...opekoh se.,)

Sad je temp ok, ubrzao vent,hvala 😉
Još samo da reinstaliram Win i da je malo istestiram pa bye bye 🙂

meni u rivi luduje temperatura (sapphire 3850) varira izmedju 42 i 58,svaki sekund se menja za po 10-15 razlike? (fan je na 70% i prilicno urla)

Poslednja izmena:
Problemi sa Crysis i HD 3850. Instaliran onaj ATI Crysis Patch driver i isto sra*e. Win tek instaliran,NET 2.0 ofkors ali igra je u slow motion. Ima neko ideje?

Sutra bi trebalo da izadju 7.12 driver-i pa sacekaj,inace i meni crysis ide ok prvih par nivoa,a kasnije slow motion,na high naravno.Na medium ide super

Definiši slow motion, misliš da je igra stvarno usporena?

I kod mene isto,ustvari igra radi ok,ali se koci pocetak kada se pojavljuje EA logo tu swapuje najstrasnije sve dok ne pokrenem igru,jel se to i vama desava?

Poslednja izmena:
Baš to, seče čim se startuje, znači počevši od logo-a pa na dalje. Primetio sam i problem sa 80% textura u FarCry. Ostale igre sve OK.

Kod mene nema toga... :trust:

Meni isto ide onaj pocetak dok ne krenem igru EA i te fore u slicicama,igra radi ok skroz

Bem ti ATI...nikad više :wall:

Ako vam movie secka onda se verovatno nešto od codec-a potuklo.

Nazad
Vrh Dno