Šta je novo?

rade9100? cudno

petri

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2000
Poena
619
Sapphire Radeon 9100 Atlantis 64MB DDR.
- AGP, ATI 9100, DVI-D, TV-Out, Retail
oko 80-ak evra!!
jel nije neka prevara u pitanju? vredi li uzeti to?
verzija za 128DDR je oko 110evrica

ili bolje ici na 9000pro??
mada, i tamo su verzije sa 64 i 128 DDR,cene su tu negde kao i 9100
s tim sto meni nije toliko bitno koja karta ce brze da mi tera igre, vise mi je bitan TV izlaz, 2d.. :)

petri je napisao(la):
Sapphire Radeon 9100 Atlantis 64MB DDR.
- AGP, ATI 9100, DVI-D, TV-Out, Retail
oko 80-ak evra!!
jel nije neka prevara u pitanju? vredi li uzeti to?
verzija za 128DDR je oko 110evrica

ili bolje ici na 9000pro??
mada, i tamo su verzije sa 64 i 128 DDR,cene su tu negde kao i 9100
s tim sto meni nije toliko bitno koja karta ce brze da mi tera igre, vise mi je bitan TV izlaz, 2d.. :)

Idi na sajt Sapphire-1 pa pogledaj kako izgleda, ako je kao pola kartice :) , onda bezi od nje, ako je Full pack onda kupi, dobra je.

izgleda potpuno normalno, nije kao modem :d
jeli neka ogromna razlika izmedju 64 i 128? bar za tu razliku novca?
jel moze da se nadje neki test 64-ke, meni nesto ne polazi za rukom :(

petri je napisao(la):
izgleda potpuno normalno, nije kao modem :d
jeli neka ogromna razlika izmedju 64 i 128? bar za tu razliku novca?
jel moze da se nadje neki test 64-ke, meni nesto ne polazi za rukom :(

Ako nema poseban kablic sa kartice za izlaz za monitor slobodno kupi, kartica je u principu 8500(le), sa novim imenom:beat:

upravo sam pronaso da kartica ima samo single ramdac, i bas se razocarao... a taman se nalozio da je kupim :(
trebace mi to inace da radim nesto na kompu dok keva gleda filmove

petri je napisao(la):
upravo sam pronaso da kartica ima samo single ramdac, i bas se razocarao... a taman se nalozio da je kupim :(
trebace mi to inace da radim nesto na kompu dok keva gleda filmove

Nemoj da me drzis za rec, moracu da proverim, ali cini mi se da sam negde procitao da ima na sebi Rage theatre cip... Provericu, odoh na ATI-jev sajt.

Santa je napisao(la):
Nemoj da me drzis za rec, moracu da proverim, ali cini mi se da sam negde procitao da ima na sebi Rage theatre cip... Provericu, odoh na ATI-jev sajt.

hmm.. pa valjda ne mora da znaci da ce kartica davati 2 razlicite slike na TV-u i monitoru. Na mom radeonu64 imam Rage Theater chip, ali i dalje mogu da prikazem samo istu sliku na monitoru i TV-u, jer ova kartica nema dual head (ili kako li se zove) isto kao i 9100.
procitah negde da se neko pozalio na to. onda sam otvorio neki nemacki sajt na kome je to lepo bilo napisano u tabelici i uporedjeno sa drugim ATI karticama.

petri je napisao(la):
hmm.. pa valjda ne mora da znaci da ce kartica davati 2 razlicite slike na TV-u i monitoru. Na mom radeonu64 imam Rage Theater chip, ali i dalje mogu da prikazem samo istu sliku na monitoru i TV-u, jer ova kartica nema dual head (ili kako li se zove) isto kao i 9100.
procitah negde da se neko pozalio na to. onda sam otvorio neki nemacki sajt na kome je to lepo bilo napisano u tabelici i uporedjeno sa drugim ATI karticama.

Pa ja jos nisam isprobao 9100 ali trebalo bi da bude kao 8500 sa dodatim Fullstream-om, tako da bi trebalo da moze da izbacuje 2 razlicite slike... Trenutno nemam tv kabl, ali sigurno moze.

NA kraju krajeva pitaj prodavca.:wave;

9100 je praznjenje lagera, tako da nikada nisi siguran da li je LE, LELE i slicno. Ako ti je vec bitnije sve drugo osim igranja mislim da je bolje uzeti 9000. U prevodu pazi sta kupujes.

Danas drugaru uzeo Sapphire 9000Pro TV-Out/DVI za nekih 90+E
Kartica radi ko blesava, slika odlicna, apsolutna preporuka.

Postoji i ViVO 9000 model sa 128 MB RAM-a, ali je sporija jer nije Pro pa nije uzeta u obzir.
Kome ulaz znaci vise od 5-10% performansi, ovakva kartica kosta oko 115E.

Pozdrav!

ovde kod mene
-Sapphire Radeon 9000 Atlantis PRO 128MB.
AGP, ATI 9000PRO, VIVO, Retail

za 125 €

ista karta samo umesto 128 ima 64 DDR
kosta 105

non vivo, non pro, 64DDR - oko 85€

koliko se isplati uopste uzimati 9000pro sa 128 DDR? kolika je konkretno tazlika u odnosu na model sa 64?

Vrh Dno