Šta je novo?

rade9000 ili mx460?

sasami

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
07.01.2002
Poena
650
mx460 je u Eagle izvedbi i generalno nemam velikih primedbi na ovu firmu kosta oko 75E
dok radeon9000 kosta 90E nemaju pro varijantu nazalost, ustvari trebalo bi da je samo nizi klok jezgra i memorije. Procitao sam da se na radeon9000 ugradjuje spora memorija od 5ns koja radi samo na 400Mhz i da se retko stavlja aktivno hladjenje na cipu, koliko je pametno kupovati tako nesto?
Nisam neki overkloker ali nije na odmet da moze malo da se ubrza, vise volim nVidiu ali directX 8 podrska me mami. Sta je bolje za nove igre i nadolazece posto u starijim igrama i nepostoji neka znacajna razlika, inace imam AtlonXP 1600+
Sta je po vama pmetnije ? Nemogu da platim vise od 90E karticu
ili je mozda najbolje kupiti polovan gf3 ti200 ili sacekati 9000pro da se pojavi u Nisu.

najbolje je da uzmes gf3ti200...po meni

Rade 9000 je dobra kartica, ali nikako nije za clockovanje, ima pasivno hladjenje i relativno sporu memoriju, cak ni bios ne pusta dizanje clock-a kod GA, a verovatno nisu dzabe tako napravili! Kod mene je na default-u bio brzi od eagle mx460, i ima kvalitetniju sliku i tv-out, znaci razlike u ceni sasvim odgovaraju razlikama u performansama i kvalitetu! Ako ti nije hitno, ja ti preporucujem da sakupis pare i uzmes GA 9000 pro, koji se jako dobro oc, i dosta je brzi od ove dve kartice.
I pametnije je uzeti Ati zbog dx8.1 podrske, sto je dosta znacajno u novim igrama!

Hvala Oskare

Najverovatnije cu da sacekam pro verziju ali ipak sumnjam zato sto kosta oko 110-120 E a meni ta cena ipak ne odgovara. Nema veze kao sto si i sam rekao i rade 9000 je dovoljno dobra karta za ulozeni novac

Ko valja Radeon 9000 u Nisu? I ko je proizvodjac?

sasami je napisao(la):
mx460 je u Eagle izvedbi i generalno nemam velikih primedbi na ovu firmu kosta oko 75E
dok radeon9000 kosta 90E nemaju pro varijantu nazalost, ustvari trebalo bi da je samo nizi klok jezgra i memorije. Procitao sam da se na radeon9000 ugradjuje spora memorija od 5ns koja radi samo na 400Mhz i da se retko stavlja aktivno hladjenje na cipu, koliko je pametno kupovati tako nesto?
Nisam neki overkloker ali nije na odmet da moze malo da se ubrza, vise volim nVidiu ali directX 8 podrska me mami. Sta je bolje za nove igre i nadolazece posto u starijim igrama i nepostoji neka znacajna razlika, inace imam AtlonXP 1600+
Sta je po vama pmetnije ? Nemogu da platim vise od 90E karticu
ili je mozda najbolje kupiti polovan gf3 ti200 ili sacekati 9000pro da se pojavi u Nisu.

ne moj uzimati R9000,ako nije PRO,ne valja karta,na moze da se klokuje,a nije ni najbrza,ja sam je imao u GA izvredbi,pa sam je menjao za R9000pro isto GA,to je ok karta.ako nadjes PRO nece se kajati,odlicno se klokuje(320/320) porlilicno je brza,u svakom slucaju brza od MX460 karte.i za nove igre je svakako bolj solucija R9000pro.
pozdrav

Od mx460 i gf3Ti200 obavezno uzmi gf3! Za ati-ja je Mali Hobit reko sa treba!:D
Pozdrav

Firme u nisu

neznam tacno gde se nalazi Quantis ali znam da i firma Comtel. www.comtel.co.yu prodaje radeon kartice samo je potrebno da se naruce i saceka nekoliko dana da stignu iz bg-a.

Drug koji je kupio radeona 9000 Gigabyte kaze da nema ventilator samo hladnjak (sto mogu i naknadno da ugradim) i da je memorija Hynih od 4ns to znaci da bez problema moze od standardnih 400mhz za memoriju occ-uje na 500mhz. Ako moze toliko da se overklokuje nevidim preteranog razloga zasto bih platio 30-tak E vise za pro varijantu, sto je jos vaznije jako sam tanak sa parama obnova godine i promena statusa me je opustosila.

Bas zato sto si tanak sa parama, ne uzimaj 9000 bez pro, bez obzira na sve to sto si napisao. Prvo idi do druga pa vidi kako moze bez problema da radi na 500 memorija:):), klokujte pa pustite 3D mark i uzivajte u dobitku:):). Znas kako, i na tarabi pise pi*** pa ne mozes da je*** !!!

Pozdrav!

hvala kolega

na tako zivopisnom poredjenju. Sada gledam neke testove radeta9500 i blago sam razocaram jedva da je malo brzi od 9000pro

Re: hvala kolega

sasami je napisao(la):
na tako zivopisnom poredjenju. Sada gledam neke testove radeta9500 i blago sam razocaram jedva da je malo brzi od 9000pro

bas cudno to za radeta 9500,koliko sam ja video malcice je brzi od TI4200,doduse negde je i sporiji,ali to je 9500 bez pro.
ne moj uzimati 9000 bez "pro" sufiksa je karta NE MOZE da se overklokuje,u biosu je nesto smuceno,znam imao sam kartu.doduse ja sam uspeo da je dignem nesto sitno ali ne zelim da i ti prodjes kroz to maltretiranje.NE UZIMAJ R9000 LOSA JE KARTA A MEMORIJA JE NA GA 5ns,ne proizvodi se sa 4ns.

slobodno uzmi R9000 jer je to trenutno najisplativija kartica za te pare....pruza najbolji odnos cena/kvalitet.

pozdrav

legend je napisao(la):
slobodno uzmi R9000 jer je to trenutno najisplativija kartica za te pare....pruza najbolji odnos cena/kvalitet.

pozdrav

I ja mislim tako, samo treba obratiti paznju na proizvodjaca i specifikacije same kartice. Dakle, aktivno hladjenje i memorija od 4ns.

Igvan je napisao(la):
I ja mislim tako, samo treba obratiti paznju na proizvodjaca i specifikacije same kartice. Dakle, aktivno hladjenje i memorija od 4ns.

connect ili club 3D

Vrh Dno