Šta je novo?

Radarr, Sonarr, Bazarr i ostali *arr servisi i njihovi derivati

bbK1ng

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2002
Poena
745
MOD napomena:
Nisam bio siguran da li ovo da stavim ove u Online servisi ili u Kućna multimedija. Kao SW nekako mi ide ovde, pošto nije uređaj za Kućnu multimediju, a tehnički nije ni online servis.

Generalno ovo su dosta moćni alati ko ima/želi da ima iole veću lokalnu biblioteku nekog sadržaja (film, serije, muzika i knjige) da svakako mislim da zaslužuju posebnu temu gde bi se bavili instalacijom, podešanjima i rešavanjem problema.

Konkretno moja instalacija je na QNAP NASu kroz docker. Koristim docker compose (tj. stack u Portaineru), a ne ugrađeni Container Station (nekako mi liči da sam tu ograničen).
Intezivno koristim Radarr, Sonarr, Bazarr i Prowlarr. Imam instaliran i Overseerr ali nisam (još) počeo da ga koristim. Gledam u Plexu, skidam sa qBittorrent (oba u dockeru)
Naravno instalacija može i na raznde druge uređaje. Ja sam se "učio" tako što sam stavio sve na glavni desktop, pošto mi je tu bilo najlakše sve da podešavam.

Ispod, prema raznim preporukama sa neta oko prava i organizacije foldera, je izgled compose fajla koji ja koristim.

YAML:
version: "3.7"
services:

#
# RADARR - Movies managment
#
  radarr:
    image: ghcr.io/linuxserver/radarr:latest
    network_mode: bridge
    container_name: radarr
    restart: always
    environment:
      - TZ=Europe/Belgrade
      - PUID=1001
      - PGID=1000
    volumes:
      # Radarr internal folders
      - /share/CACHEDEV1_DATA/share/docker/radarr:/config:rw
      - /share/CACHEDEV1_DATA/share/media/backups/radarr:/backup:rw
      # Download & media folders
      - /share/CACHEDEV1_DATA/share/torrent/downloads:/data/downloads:rw    
      - /share/CACHEDEV1_DATA/share/media/movies:/data/movies:rw            
    ports:
      - "7878:7878"

#
# SONARR - TV Series managment
#
  sonarr:
    image: ghcr.io/linuxserver/sonarr:latest
    container_name: sonarr
    ports:
      - "8989:8989"
    environment:
      - TZ=Europe/Belgrade
      - PUID=1001
      - PGID=1000
    volumes:
      # Sonarr internal folders
      - /share/CACHEDEV1_DATA/share/docker/sonarr:/config:rw
      - /share/CACHEDEV1_DATA/share/media/backups/sonarr:/backup:rw
     # Download & media folders
      - /share/CACHEDEV1_DATA/share/torrent/downloads:/data/downloads:rw  
      - /share/CACHEDEV1_DATA/share/media/tv:/data/tv:rw                  

#
# BAZARR - Subtitle auto download and managment
#
  bazarr:
    image: ghcr.io/linuxserver/bazarr:latest
    container_name: bazarr
    ports:
      - "6767:6767"
    environment:
      - TZ=Europe/Belgrade
      - PUID=1001
      - PGID=1000
    volumes:
      # Bazarr internal folders
      - /share/CACHEDEV1_DATA/share/docker/bazarr:/config:rw
      - /share/CACHEDEV1_DATA/share/media/backups/bazarr:/backup:rw
      # Media folders
      - /share/CACHEDEV1_DATA/share/media/movies:/data/movies:rw
      - /share/CACHEDEV1_DATA/share/media/tv:/data/tv:rw          

#
# OVERSEERR - Media managment for Radarr & Sonarr
#
  overseerr:
    image: lscr.io/linuxserver/overseerr:latest
    container_name: overseerr
    environment:
      - TZ=Europe/Belgrade
      - PUID=1001
      - PGID=1000
    volumes:
      - /share/CACHEDEV1_DATA/share/docker/overseerr:/config:rw
    ports:
      - "5055:5055"

#
# PROWLARR - Indexer managment
#
  prowlarr:
    image: lscr.io/linuxserver/prowlarr:develop
    container_name: prowlarr
    environment:
      - TZ=Europe/Belgrade
      - PUID=1001
      - PGID=1000
    volumes:
      - /share/CACHEDEV1_DATA/share/docker/prowlarr:/config:rw
    ports:
      - "9696:9696"

Evo i prvi konkretan problem koji mi se dešava već neko vreme u bazarr za titlovi i podnapisi
Ugasio sam SSL za podnapisi i nije pomoglo. Na titlovi se normalno logujem preko weba sa user/pass koji su uneti u podešavanja.

Da li kod vas radi?

1677588460430.png

To je do njih, isti problem imam. Nisam uspeo da rešim sa svoje strane, ali i oni nisu preterano zainteresovani da ga srede.
Imaš kod njih na forumu postove za to, ali mrka kapa.

Ja koristim jackett, za sada nisam imao potrebu da menjam, ali sviđa mi se kako izgleda Prowlarr.
Doduše, Overseer ne vidim trenutno vrednost jer je lokalni server, a i familija koja gleda je jedva skontala kako da koristi plex :D

***.

Inače, ja sam krenuo sa Jackett (stoji upaljen sa ugašenim servisima), ali mi se centralizovana logika Prowlarra više svidela.

Za Overseerr bukvalno isti razlozi za nekorišćenje.

Aj baš ću da probam, sviđa mi se i kako izgleda. Još uvek furam sve na windows desktopu, ali plan mi je da nešto sledeće bude na nekom linuxu sa dokerima.
Taman učim malo kako sve to funkcioniše.

"Titlovi" kao provajdera ne koristim, ali "Podnapisi" da i radi mi bez problema. Uključen mi je "Verify SSL certificate" u podešavanjima.

1677593266147.png

Interesantno. Na koju platformu ti je instaliran Bazarr?

To je do njih, isti problem imam. Nisam uspeo da rešim sa svoje strane, ali i oni nisu preterano zainteresovani da ga srede.
Imaš kod njih na forumu postove za to, ali mrka kapa.

Ja koristim jackett, za sada nisam imao potrebu da menjam, ali sviđa mi se kako izgleda Prowlarr.
Doduše, Overseer ne vidim trenutno vrednost jer je lokalni server, a i familija koja gleda je jedva skontala kako da koristi plex :D
Gasi Jackett, zbog njega (i naravno sebe i svog neznanja) sam izgubio nekoliko naloga na top trekerima, hdbits, ptp, red, karagarga itd.

Gasi Jackett, zbog njega (i naravno sebe i svog neznanja) sam izgubio nekoliko naloga na top trekerima, hdbits, ptp, red, karagarga itd.
Docker, u okviru Unraid-a.

Zato se Jackett koristi samo sa public i no-ratio trackerima. Nikada problem.
Može i na ratio, ali vrlo konzervativno. Kod mene obavezno filter samo na Freeleach i dodatno da radi samo za manual search.

I da, BTN sam podesio direktno u Sonarr pošto je tu native integracija.

Ma imao sam bafer na svima po više TB ali je neki problem sa Jackett-om u smislu da se iz njega može izvući passkey ili tako nešto, nisam ni sam razumeo. Još sam ga ja pustio u rad nezaštićenog (iako piše da ne treba tako da se koristi), a šifru stavio posle možda par minuta, dok sam video kako radi, posle promenio i port. Ali sa nekog od trekera imaju skriptu koja gađa IP adrese peer-ova po Jackett default portu i ako vide otvoren Jackett ide odmah ban. Niko nije napisao u dolumentaciji da ćeš dobiti ban. Dakle Jackett samo i isključivo u lokalu, pa pristup preko VPN ako vam treba. Na hdb odmah ban, posle toga i btn, ptp i još tonu trekera, neke sam vratio, BTN su me pustili nazad, filelist, ne znam ni sam. Ali sam se smorio jer sam bio namestio da sve radi samostalno, nisam otvorio ni jedan trekera ne pamtim od kad za film ili seriju, samo kad mi treba neki software ili nešto slično što ne pokrivaju ovi -rr.

uf baš nezgodno.

Dobro je što si podelio svoje iskustvo.
Da ljudi budu oprezni.

Ja sam ili nešto uradio dobro ili sam imao sreće. Nisu me "dirali", mada ja generalno i koristim samo 3-4 trackera.

Ja sve te arr aplikacije koristim u Truenas scale. Može sve lepo da se namesti i bas lepo radi. Jos integracija sa jellyfin I jellyser, milina. Malo me nervira pojava Stremia gde mnogo olaksava gledanje, gde je sve to bilo pre 10tak godina kada sam sve rucno tražio i ubacivao prvo u XBMC pa kasnije u Kodi. Film, pa poster, pa prevod, pa trailer,...
Malo me sada zabrinu za te privatne trackere. Jer to isto i za prowlarr.

Ček ček koristim i ja Prowlarr ali samo za search pa onda dodajem ručno šta želim da skidam. Da li i ovo može da predstavlja problem u privatnim trakerima?

Ako sam dobro shvatio problem je bio do podešavanja Jacketta, ne programa/servisa kao takvog.

Ja sam koristio Jackett normalno. Sad Prowlarr takođe. Podešeno nekoliko priv trackera od kojih se relano koriste IPT i TL.

Iskreno nema mi smisla da ručno skidaš. Cela fora je u tome da sve radi koliko toliko samo.

Screenshot_20230302_223008_Chrome.jpg

Onda sam miran. Ručno skidam jer koristim RD+kodi servis i streaming. Torente furam samo ako ne mogu nešto da nađem(što je veoma retko) pa tako iz nzb360 aplikacije na telefonu samo pronađem šta mi treba i dodam u qbitor ili sabnzbd. Ne punim više diskove od kada imam RealDebrid.

Hvala @artur
Sad je (valjda) mnogo jasnije šta je tačno potencijalni problem zbog kog moće da se donije ban na priv trackerima

Faktički su problem su Radar/Sonarr kojima je moguće pristupiti sa javne adrese (otvaranjem porta) bez autentikaicje. Tehnički svako ko vas ima kao peer može da gađa default portove i ako nema autentikacije da ih otvori i vidi vaše passkey na privatnim trackerima.

Ko nije otvarao portove i/ili koristi Prowlarr trebalo bi da je siguran. Kod mene ni jedan port (osim za qBitTorrent) nije otvoren spolja
Verovatno je zbog toga Prowlarr uveo da mora da se postavi bar basic auth u app

@daxyco da li je to bio tvoj slučaj? Da li si imao neke portove otvorene?

1677877706181.png

uzgred, ko nije već video

1677878933073.png

Poslednja izmena:
Meni su rekli da je jackett konkretno bio problem, i da se odatle video passkey. Sonarr i radarr su bili "izloženi" ali sa šifrom. Jackett bukvalno par minuta bez šifre, jer sam u doker kopirao neki stack i pokrenuo ga, nisam menjao podešavanja. Dok sam uspeo da ga otvorim, vidim, podesim trekere... I vratio se u doker da promenim šifru. Par dana kasnije vidim mejlove (otišli u neki folder koji ne gledam) i skontam da se trekeri crvene.

Da li i kako rešavate RAR torrente. Ja sam namestio da ga qBit raspakuje kada ga skine, ali me ipak nerviraju.

Options/Downloads/Run external program/Run external program on torrent finished
Kod:
7z x -aoa -bb3 "%F/*.rar" -o%F
Tehnički će se startovati posle svakog skinutog torrenta, ali će raditi samo kad ima RAR fajl u folderu

Neki trackeri ih i ne dozvoljavaju ali se ipak provuku. Kad mi se pojavi neki ja u radarr namestim da tu ReleaseGroup više ne skidam
(Settings/Indexer/Restrictions)

1678024872099.png

Ljudi da li vam radi crnaberza na prowlarr-u? Secam se da sam je koristio pre 5-6 meseci, ali sad ne mogu da je dodam, stalno dobijam 443 error

Meni radi normalno.

Okači SS kako ti je podešeno pa da vidimo da li ima nekih razlika.

Evo ga sad je proradio, 3 dana pokusavam da dodam i stalno sam dobijao istu gresku. Moguce da su imali neki bug u komunikaciji, jutros sam prowlarr update-ovao

Spremam videoteku za ćaleta i tasta. Arrs stack na Truenas je sledeći prowlarr+sonarr+radarr+bazarr+download klijenti. Odradio većinu stvari za vikend, testirao, radi lepo za sada.
Imam par pitanja:
  • Podesio Bazarr ali nekada ne pokrene automatski skidanje titla. Recimo skine za serije ali ne za film. Skine ga kada odem na missing i ručno kliknem na 🔎 . Neko je ovde postavio njegova podešavanja pa sam tako i kod sebe stavio plus Cutoff na SR.
  • Podesio sam profile 720p/1080p i 2160p i to je ok ali ima li šanse za neko naprednije podešavanje npr hoću da primat imaju grupe poput Framestor, Ctrlhd, itd?

Ukucao kao šalteruša custom profile sa elfhosted i trashguides za 1080p i 2160p HDR sadržaj. Videćemo kako će se ponašati download.
Za titlove i nije frka ako moram nešto ručno. Koristi li neko LunaSea app? To mi je trebalo da šaljem sa telefona request dok sam na sofi🤣.

Ne, ali koristim overseer i radi odlično. Server trenutno koristi desetak ljudi i sve uglavnom radi kako treba.

Samo sam nesposoban da namestim da bazarr radi uz plex-debrid😅.

Ja također overseer koristim i šljaka odlično. Ne znam tačno koje su razlike u odnosu na lunasea

Nema neke razlike kapiram da sve možeš iz pretraživača da odradiš a LunaSea je aplikacija mada ima i webUI.
1000042483.jpg

Nazad
Vrh Dno