Šta je novo?

Rad sa tekstualnim podacima na monitoru vecem od 24"?

ays

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2009
Poena
200
Da li neko radi sa tekstualnim podacima, npr programiranje(bilo koji oblik, bilo koji jezik) ili pise tekstove... itd na monitor koji ima rezoluciju vecu od 1920x1200?

Primera radi, na monitorima poput u2711, iMac 27, ACD 27 ili bilo koji monitor od 30" sa 2560x1600 rezolucijom.

Ako ima neko, molio bih da napise svoja iskustva, posto samo gledanje monitora u prodavnici ili ceprkanje na iMac u iStyle, nije dovoljno da bih znao, kako ce mi biti, kako zbog zamora ociju, glavobolja itd... kada budem radio po 10-12 sati u toku jednog dana pred takvim monitorima, buljeci u tekst(code).

Hvala. :)

Poslednja izmena:
Nije direktno odgovor ali mislim da ce ti znaciti.
Meni nije veci problem da radim na 16" VAIO laptopu u 1900x1080 (native), a imam problema sa vidom. Cak i na 13" VAIO sam radio u 1366x768. Ne drzim te rezolucije, jer nemam razloga (16" drzim u 1366x768), ali i meni, sa jako slabim vidom, ne smetaju te velike rezolucije jer su odlicni monitori.

Monitori od >21" su meni licno preveliki, pa tu ti ne mogu mnogo pomoci, ali ako gledas Apple Cinema display 24"/27" mislim da ce ti biti podjednako lako kao i meni na VAIO laptopima. Imam utisak doduse da brightness na vecim monitorima zamara za slova (citanje/programiranje, itd.), i da ne vredi smanjiti ga. To je moje subjektivno misljenje, koje ne verujem da vazi za ljudi sa normalnim vidom.
HTH :)

Delimicno si pogodio o cemu se radi, tj, sta me tacno najvise brine oko tih, velikih monitora... jednostavno, kolicina ekrana ispred mene, koja isijava toplotu i bukvalno zraci svetloscu.
Najveci monitor, na kojem sam do sada radio je bio upravo 24" sa 1920x1200 rezolucijom.

Trenutno vodim dilemu sa samim sobom, dal da uzmem 2x zr24w ili da uzmem u2711, jer mi cenovno dodju na isto.

Vrh Dno