Šta je novo?

Rad sa dva monitora

bobby63

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2002
Poena
620
Trenutno imam 19" SONY crt a sutra bi najzad trebalo da mi stigne LCD monitor. Ne verujem da bih Sony, iako odlican, mogao da prodam za vise od 80€ pa razmisljam da ga zadrzim kao drugi monitor.
Interesuje me da li neko ima iskustva u radu sa DVA monitora, kolika je korist i eventualno ubrzanje u radu sa dva monitora?
Pitanje je zapravo isplati li se rad sa dva monitora?

Otprilike 60% vremena radim u 3DS MAX-u, 30% u Photoshop-u i po malo u raznim drugim aplikacijama.

kakvo bi mogoao ubrzanje da imas?!

Ja sam se toliko navikao na dva monitora, da kada sednem negde gde je samo jedan, sve gledam pored u prazno :)

Stvarno je mnogo korisno bas za vrstu programa koje si spomenuo. Sve alatke sa strane na pomocni monitor, a ceo primarni monitor, kod mene 1600*1200, za rad.

A ovako inace svakodnevno, na pomocnom monitoru su mi otvoreni razni messengeri, neki sateitski tv kanal ili tako nesto, a primarni monitor je uvek ceo slobodan.

Slažem se sa Lappyjem, imam nekoliko prijatelja dizajnera koji svi imaju po dva monitora jedan pored drugog, kao i brata od strica, koji npr. ima dva 21" CRT monitora jedan pored drugog (i ojačan radni sto zbog težine) :)

To me interesovalo, da li to radi kako treba.

@danijel00
Ubrzanje na koje mislim je da ne moram da stalno da otvaram i zatvaram razne prozore i toolboxove. Preko glave sam u poslu toliko da moram da odbijam projekte, pa i ako usparam 20 min dnevno znaci dosta.

@outlaw
da brate ovaj Sony ima 30-40 kila

Hvala svima

Pa bolje ti je sa aspekta zdravlja ociju.

Ne buljis u jednu tacku vec cesce pomeras oci i fokusiras u drugu tacku.

A da ne napominjemo sto dodatno bildujes vrat pa ces bolje i brze da se okreces za devojkama, pardon dragom :)

Poslednja izmena:
bobby, koliko god dobar crt bio, ozrikaveces :)
ulozi u drugi TFT kad vec radis toliko
2xCRT je ok, 2xTFT je ok, ali TFT+CRT je lose (da ne kazem s*anje :))
ja sam kod drugara nesto davno gledao malo u laptop malo u sony g520 i provalio da koliko god mislio da je odlican monitor pored TFT-a je neverovatno mutan :)
i kuci sam na kratko koristio (u ono vreme) los-dobar CRT (belinea 103020) pored TFT-a i bilo je toliko nemoguce raditi da sam se posle pola godine rada (max, ps i sl) sa dva monitora (2 pristojna CRT-a) vrlo brzo navikao na jedan 17" tft :D

Poslednja izmena:
Ji 4Tze je napisao(la):
bobby, koliko god dobar crt bio, ozrikaveces :)
ulozi u drugi TFT kad vec radis toliko
2xCRT je ok, 2xTFT je ok, ali TFT+CRT je lose (da ne kazem s*anje :))
I ja sam se toga plasio, uradicu ovako: zadrzacu CRT par dana (taman dok ne nadjem kupca) pa ako mi se svidja rad sa 2 monitora kupujem i neki jeftiniji TFT

Jos jednom hvala svima

bobby63 je napisao(la):
Trenutno imam 19" SONY crt a sutra bi najzad trebalo da mi stigne LCD monitor. Ne verujem da bih Sony, iako odlican, mogao da prodam za vise od 80€ pa razmisljam da ga zadrzim kao drugi monitor.
Interesuje me da li neko ima iskustva u radu sa DVA monitora, kolika je korist i eventualno ubrzanje u radu sa dva monitora?
Pitanje je zapravo isplati li se rad sa dva monitora?

Otprilike 60% vremena radim u 3DS MAX-u, 30% u Photoshop-u i po malo u raznim drugim aplikacijama.

Ja sam dosta vremena kostio 2 monitora na Radeon kartici (ima 2 izlaza) i sve je radilo perfektno. Znaci moze na jednom da se gleda divX a na drugom kuca u word-u i to sve na radeon 7500 (tada sam tu imao). Naravno i druge kombinacije... Onda sam drugi bacio i kupio lepo drugi racunar za taj monitor...posto mi stvarno ne treba to...uglavnom programiram. Sada imam TFT '17 i 1280x1024... i ne uopste mi ne fali taj drugi. :(

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno