Šta je novo?

Rad HDDa izvan optimalnog temperaturnog opsega ?

smarac11

Cenjen
Učlanjen(a)
24.06.2013
Poena
154
Cesto je kod gore navadenog stanja u pitanju pregrevanje,a kod mene hddovi stoje odmah iza 2x 12cm intake ventova i temperature na kojima rade su 20-25 maximalno, uzevsi u obzir da ih prozivodjaci navode da ne treba da su hladniji od 30C, koliko to stvarno utice na dugotrajnost ?

A sad jos da nam kazes koji su hdd...
Ima (bilo) hdd-ova koji su "uvek" pokazivali temperaturu koja je veoma slicna sobnoj tempoeraturi, kao da se ne greju pri radu, a to je sigurno greska senzora ili namera proizvodjaca da prikazu svoje hdd kao "hladne" i samim time "veoma dobre"...
Sigurno je da visoka (veoma visoka narocito) temperatura vise smeta i steti nego tih 20-25 stepeni koji se tebi prikazuju...
Da se kladimo da su to neki Samsung modeli? ;)

Ako ti nesto znaci, meni hdd u laptopu na poslu radi na 55c vec godinu dana i nista mu ne fali :) . Makar tako pise u HD Sentinelu i HDTune-u, ne znam da li je to stvarna temperatura. Uglavnom HD Sentinel stalno izbacuje upozorenja a hdd radi bez greske.

Temperature su tacno ocitane, letos u starom kucistu je to islo i do 55C, inace modeli su Seagate 1tb vx i dl serije, posle prebacivanja spalo na 30C i tu sam bio bas zadovoljan ali sad zimi je tu 20-25C ne ide preko toga pa rekoh da nije malo.

Vrh Dno