Šta je novo?

racunar za video montazu

djmishel

Slavan
Učlanjen(a)
11.08.2007
Poena
301
DA I JA NESTO PRIUPITAM POSTO VIDIM DA STE VOLJNI POMOCI
Evo situacije:

racunar mi je potreban za video montazu , nesto poluprofesionalno. Racunar koji sam izabrao trebao bi da ima slijedece komponente:

Intel C2Duo e4400 2.0

ddr2 kinstone 2Gb

HDD seagate 320 GB 16 MB

VGA pcie asus EN8500GT ????

motherboard asus P5B ????

Moja dilema je u zadnjoj stavci, dakle maticna ploca; da li sam dobro odabrao, da li ima bolja, a da je cijena priblizna, itd.

Obilazeci forume sve mi je manje jasno sta bi trebao odabrati, jer postoji milion tumacenja sta valja a sta ne.

djmishel, umesto te ploce uzmi P5K ili Gigabyte GA-P35-DS3, jer imaju noviji P35 cipset. A ta graficka je losa.... Ako ikako mozes, uzmi x2600pro ddr3 ili 8600gt.

peja je upravu za plocu,a sto se tice grafike ne znam sta da kazem.....

8500gt u principu moze da prodje ako uopste ne planiras da igras igre, ali kosta previse u odnosu na ono sto nudi. x2600pro i 8600gt su znatno jace karte.

ovo mozda je kartica malo slabija ali drug se vec dugo vremena bavi video obradom VHS i snimanje i tako to..samo sam hteo da napomenem grafickq ATI800AL znaci ona full bash..super mu koristi posto ima dosta dotaka..e sad drug je uzeo xp2600 ail sa dd4 i to za 115 e NOWA i kartica je extra..

BuTzKo, malo pravopisa i semantike nije naodmet

djmishel.

Nisi nam rekao koja ti je gornja granica za lovu. Evo neke moje kombinacije

C2DE6320
Asus P5K ili Gigabyte p35-DQ6 ili Biostarova izvedba
2Gb Kington DDR2 @800MHz
Bilo koja 8500GT (neces da igras igrice, a ima novi PureVideo)
HDD Seagate ili WD od 320Gb
Pioneer 112D
Chieftec kuciste i napajanje ili Kung-Fu kuciste+ Chief ili CM napajanje, ili Chief kuciste sa Cm napajanjem (u skladu sa lovom)!

4xxx bi sasvim radila posao, iznad toga jedino q6600 moz da dodje u obzir

plocha sa p35 chipsetom, ishao bi na varijantu sa gigabyte zbog manjeg grejanja ds3, dq4 ili dq6

Napajanje cm ili corsair, proverena varijata only.

Vrh Dno