Šta je novo?

Hardver Racunar za multimediu i lite video i image procesing.

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Vaske75

Cenjen
Učlanjen(a)
21.04.2011
Poena
180
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Athlon(tm) X4 750K Quad Core Processor 3.40 GHz
RAM
2x 4gb
GPU
Radeon 7700
Storage
SSD 120 GB, HDD 1TB
Ostale periferije
XBOX SERIES S
Tablet
Nokia T20
Mobilni telefon
Xiaomi 12
Pametni uređaji
Honor 6 narukvica
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav i poštovanje svima koji su na Bench forumu.
Evo došlo vreme da se menja 8 godina star PC,ali zbog cena i skupog hardvera što se gaminga tiče nedavno sam uzeo Xbox series s, tako da mi racunar treba iskljucivo za gledanje filmova,serija,rad u office okruženju,pdf,i neko lagano editovanje video snimaka i fotografija.
Išao bih na neku Amd soluciju verovatno sa integrisanim Vega grafičkim rešenjem,ali pošto već duže vreme aktivno ne pratim aktuelna dešavanja na polju hardvera,zamolio bih vas prekaljene borce u svetu PC za konkretne preporuke šta i kako sastaviti od nule a da vrši posao za navedeno.
Unapred hvala na preporukama i pozdrav svima.

npr.
Ryzen 5 5600G - 120€
A520M ploca - 55€
2x8GB - 45€
512GB NVMe SSD - 35€
kuciste + napajanje - ?
Kolega sa posla mi rece nesto da A serija ploča kao ne valja i da je bolje uzeti B seriju,e sad koju ne znam,procesor ok,napajanje neko od 500 w kvalitetno naravno po meni bi zavrsavalo posao a u kucišta se tek ne razumem preterano hahah.
Hvala na preporuci.

Nije da A serije ne valjaju nego su ograničene za OC i finija nameštanja. Neke su takođe sa slabijim VRM-om ali dovoljnim za slabije i umerene processore. Takođe zbog slabije opreme zato su i jeftinije. B ploče imaju bolju opremu a neke su čak i bolje od prosečnih X ploča. Za ne zahtevme korisnike ne fali ništa B520 samo da ima sve što ti treba.

Nazad
Vrh Dno