Šta je novo?

racunar za Edius i video rendering

darkbaron

Poštovan
Učlanjen(a)
29.12.2014
Poena
70
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900kf Arctic Liquid Freezer II 360
Matična ploča
gigabyte aorus elite ddr4 z790
RAM
g.skill 32gb
GPU
rtx 3090ti zotac
Storage
2x ssd 2x hard drive
PSU
cobra power 1000w
Kućište
Cooler Master MasterBox
Miš & tastatura
red dragon wireless
Mobilni telefon
samsung s22 ultra
da prodje sa sto manje para na sta obratiti paznju cpu ili gpu ili pak kolicinu ram memorije molim neki savet ili link za neku konfu koja bi mu zavrsavala posao.

drugar snima svadbe uglavnom ce da koristi program edius budzet do nekih 70k mogu i madjari

A reci mi jel ima nesto sto bi mogao da iskoristi tipa hard , napajanje.....
Generalno kod madjara:
I7-6700 280€
AsRock B150-X1 83€
Kingston 16GB ddr4 - 70€
Tu bi trebao da uglavi hard i napajanje do 70k( 575€) ...to mu je nesto za pocetak ako koristi jedan monitor pod uslovom ako ima monitor da mu baca sa integrisane, za neki multi setup minimum gtx 750ti , elem ako nema ništa bas ništa moze da ide na polovnu varijantu sa procesorom tipa 2/3 generacija sandy ili ivy ili neki haski , nov haski još uvek drži cenu kao i novi skylake.... Postoji da ide na amd verziju al tu mu je skuplja dara nego mera, morao bi jace napajanje, zatim aftermarket kuler za cpu, automatski grafika posto nema integrisane graficke, i normalno jace napajanje, opet to je platforma stara x godina, i treba da se pojave zen procesori, moj savet mu je nek kupi ovo gore sto sam naveo pa nek pozajmi od tebe monitor ako nema i periferije da odradi tezgu dve da moze da nabavi ostatak sta mu treba tj to sto je pozajmio da ne zajmi vise, kućište neko moze 1500-2000din

Sent from my iPhone using Tapatalk

hvala na info

Vrh Dno