SAJEVAC
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 24.07.2010
- Poena
- 170
Moja oprema
- CPU & Cooler
- ryzen 7 5800x3d + lc cc-120
- Matična ploča
- gigabyte b450m ds3h
- RAM
- 16gb ddr4 geil evo forza 2x8gb 3200mhz cl16 + Hyperx predator 2x8gb 3200mhz cl 16- sve ukupno 32gb
- GPU
- PURE AMD Radeon™ RX 7800 XT 16GB
- Zvuk
- Microlab 2.1 ....
- PSU
- corsair cx750m v2
- Kućište
- cooler master mb520
- Monitor
- Dell G2724D 165hz
- Miš & tastatura
- Redragon
- Pristup internetu
- ADSL
Pozdrav ljudi.Desava mi se sledece.Racunar sasvim normalno funkcionise i odjednom kao grom iz vedra neba zakuca .Do te mere zaledi da ni mis,ni tastatura ne reaguju i pomaze samo reset.ja sam preduzeo neke korake kako bi sredio problem.Testirao sam stabilnost procesora preko prime 95 i sve je ok,testirao sam graficku premo fur marka i ona je ok,testirao ram memoriju preko Mem test 86 + i ni jedne greske,testirao hard disk preko HD Tune Pro programa i sve radi kao zaliveno.Nema greske....Temperature su sasvim pristojne.Ono sto je interesantno da se nikad problem nije desio u 3d modu dok je opterecenje racunara veliko nego u 2d modu dok je komp opusten maksimalno.Problem se desio 4 puta i vecina slucaja barem koliko sam ja primetio desilo se da zakuca kad je pokrenuta mozila.jedna interesantna informacija je da mi je racunar bio blago klokovan.Za moj cpu nista strasno.3100 mhz,istestiran na maksimalnim opterecenjima,temperatura ne prelazi 51 stepen i radi stabilno.Takodje i memorija je bila klokovana zajedno sa cpu ali ni to nije prestavljalo problem jer je mem test pokazao da je apsolutno stabilna i bez greske..Sad mnogi ce reci da je to zbog kloka,al moje sumnje se nece zavrsiti na tome..Igram igre i zahtevne i pri igranju i opterecenju nikad mi se nije desilo da nesto zaledi.Ponavljam problem je u 2d modu.Operativni sistem koji koristim je win 7 64 bit sp 1 ultimate.Hvala na paznji i u napred zahvalan.Konfiguracija je iz profila...Zaboravih reci da nema nekog pravila kad se desi problem,ali uglavnom se desava kad je racunar duze ukljucen.
Poslednja izmena: