Šta je novo?

Racunar nece da se upali

blastoise

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2013
Poena
255
Ne vidim temu za desktop racunare pa otvaram ovde.

Naime, juce sam upalio komp, koristio par min i ostavio ga upaljenog. Uvece htedoh da ga ugasim kad ono sve zapucano u njemu. Ne radi mis, tastatura, ma nista ne reaguje. Ugasim ga na dugme i to je to.

Danas, krene da se pali 5 sekundi i ugasi se, krene da se pali 5 sekundi i ugasi se i tako stalno. Ugasim na prekidac, probam direktno da nije do produznog ono isto.

Pa ako je neko imao ovakav problem da mi kaze sta je crklo ili da probam neku foru(mada tesko da ce ista pomoci) :s
Imam garanciju, ali bar da znam sta mi je ciniti.

Krene li da dize sistem ili ne?
Mozes li da udes u bios?
Probaj F8 pa idi na safe mod.

Poslednja izmena:
Moze da bude svasta....ali prvi pikovi su napajanje i ploca...opisi detaljnije problem...

Zvuci kao ploca ili napajanje. Nazad u radnju

Nema dizanja sistema. Pokrenu se kuleri, bukvalno 5 sekundi, mozda i 4 i samo onako uspori naglo i ugasi se i stalno pocinje sam da se dize.
Moracu ga nositi da ga poprave, ali sam cuo da winwin to traljavo radi pa ima da se nacekam. :s
Nadao sam se da cu moci da ga vratim u zivot, samo da ne nosim u servis. Hvala svima. I drug mi rece da je mozda napajanje vrisnulo.

verovatno napajanje ili kondenzatori na ploci, ako znas sa unimerom malo mozes lako ispitati napajanje, pozz.

Otvarao bih ja da vidim sta je, ali kad zalepe onu nalepnicu pa ako pokidam dzaba mi garancija :s

Odneo sam komp u servis. Najverovatnije je ploca, jer je tako serviser rekao kada sam mu objasnio situaciju.
Samo mi je cudno kako mi je garantni stiker bio pocepan iako ja nisam otvarao komp nijednom o_O
Nije pravio problem oko toga, ali bas cudno. Kaze da je moguce da se ostetio u transportu ili da se pocepao pomeranjem lima.

Dosao komp iz servisa.
Zamenjeno napajanje, kaze da je radio tamo 2-3 sata tako da radi, ja jos nisam probao i necu jos ali valjda radi :D
Eto da znate ubuduce ;)

Ako ponovo bude daljih problema znaćeš da je ploča (nače zbog cene i vremena potrebnog za zamenu uvek se pođe od napajanja)

Nazad
Vrh Dno