Šta je novo?

Racunar na zid :)

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Poz svima :)

Neeego, palo mi vecheras na pamet: " a koji ce mi djavo kuciste?"

I ovako mi stalno stoji otvoreno, tako da, pade mi na pamet da na zid stavim neku plochu, na nju prikachim plochu, napajanje, hdd i dvdrw...Sto se tiche elementarnog hladjenja, ostavicu razmak izmedju komp ploche i recimo iverica ploche oko 1 cm, mozda vishe..Hdd i dvd ce imati dobro hladjenje, nece biti zashafljeni nego na improvizovanoj "polici", za njih nije problem, e sad, razmisljao sam da napajanje otvorim, tj brusilicom mu secnem jednu/dve stranice, kako bi bilo lepshe, tj videlo se shta ima unutra :)

Koji su eventualni problemi ovde? Prasina me ne brine, i ovako je imam mnogo, malo veca buka mi takodje ne smeta (ati 9200se ima pasivno hladjenje)...

U principu, ovako bi masina trebala da bude bolje hladjena nego da je u zatvorenom kucistu...

Da cujem vas, sta mislite o ovom? Koji su eventualni problemi hladnjenja npr? Deluje mi da bi otvaranje napajanja bilo najveci problem...ali kad bih recimo okrenuo ventilator, da duva u njega umesto da izduvava, dobio bih mozda bolji efekat?

Stara ideja sa puno potencijala.

Sto se tice psu, bolje nemoj da ga otvaras, dobices kontra-efekat...
A sve ce se, generalno, hladiti bolje tako otvoreno, to mogu da ti potvrdim ne samo ja.
Ako vec hoces tako da pakujes, dobro isplaniraj i osmisli raspored, da ti ne bi izgledalo kao
djubriste elektronike.

Slikacu ovih dana i okachiti jedno "delo" :) Osmislio sam, bitno mi je da kablovi budu dobro rasporedjeni...Znachi, nije problem, zujanje nece biti mnogo jache, uzimajuci u obzir da mi je ispod stola otvoreno kuciste i ne smeta mi..?

Bolje nemoj da sečeš napajanje. Ipak je 220V u pitanju.

Da li je bolje otvoreno ili zatvoreno kuciste? Mislim da je kvalitetno prostrano zatvoreno kuciste sa pametno montiranim 92/120mm fanovima koji obezbedjuju dobro strujanje vazduha preko komponenti i izvlacenje toplog vazduha prava stvar. Doduse, ideja da se komp onako striptiziran postavi na zid je itekako interesantna. Otvaranje napajanje definitivno ne bi bila pametna stvar s' obzirom da bi se bez ventilatora napajanje pregrejalo a posledice nasluti sam. Wireless mis i tastatura bi u ovoj varijanti bili pun pogodak a pricvrscivanje PCI/AGP kartica u slotove bi nekako morao resiti jel ne bi bilo preporucljivo da ti neka od tih kartica otpadne sa zida dok ti je racunar ukljucen. One moraju da stoje stabilno u slotovima i zato bi morao nesto da izmislish. PC na zidu je dobra ideja i ako se kvalitetno i sa ukusom odradi mozes imati pravo remek delo! Go for it i obavezno posalji fotke kad bude gotovo!

Osmislicu neshto za agp graficke...Hvala na ideji za wireless tastaturu i mis, ali nemam pojma koliko mi je wireless mish dobra varijanta poshto mnogo volim da igram counter strike :)

Btw, evo neshto slichno, to sam radio pre tachno godinu dana, i krasi mi kuhinjski zid..tek sam se uselio u tu gajbu, pa ni stolica nema oko stola :/ inache je prilichno veliko, 1.6x.0.8 metara...i teshko minimum 20kg..

Izgleda neuporedivo bolje live :banana:

Mislim da je kvalitetno prostrano zatvoreno kuciste sa pametno montiranim 92/120mm fanovima koji obezbedjuju dobro strujanje vazduha preko komponenti i izvlacenje toplog vazduha prava stvar.

Slazem se u potpunosti !!!

marko_84:
kazi mi jel ti ta "instalacija" na zidu radi - mislim, da li okrecu ventilatori, svetle diode i sl. ?

Moram da ti cestitam - ne znam da li je ideja originalna, ali ja to prvi put vidim - i mogu da kazem da ima neku umetnicku vrednost (nisam ironican).

Poslednja izmena:
@Marko:
Jao stavio si Spektruma na tu tablu. Nije valjda da je riknuo bez ikakve nade za popravku? Od svih stvari najviše mi je žao njega. :)

Poslednja izmena:
Au majku mu kako dobro izgleda :zgran:

Samo mi nije jasno kako ces sve to da "izolujes" od radoznalih prstiju? :)

Slazem se sa Perom, naj kombinacija je ovo + wireless tastatura i mis za mnogo veci dozivljaj :)

Malo sam vishe razmisljao o ovome i pale su mi na pamet neke vrlo opake ideje..bice dosta rada sa ubodnom testerom da bi se odradili oblici iverice, ali nema veze...

odustao sam od wireless tastature i misha...poshto su kablovi neizbezni, napajanje i monitor, provuci cu uz njih i kabl za usb hub (valjda se tako zove?), i na njega prikachiti tastaturu (btw, imaju usb tastature?), mish, adsl modem i shtampach, tako da ce to biti uredno sakriveno iza stola..

Napajanje i dvd cu da izbushim i prichvrsticu ih za metalne stalke, shto ce opet biti pricvrsceno za tu ivericu...od eksera cu odraditi kanalice kako bi kablovi isli koliko toliko simetricno...mehanizam za power on i reset cu uzeti iz nekog drugog rachunara i odraditi...paa...ce vidite :D Za sada je u glavi sve funkcionalno...

Btw, na zidu se nishta ne vrti, niti sjaji, nisam hteo da kvarim koncepciju...ako vidite gore u desom cosku dugmice od tastature, njima je odradjeno moje ime i prezime :)

Shto je najcrnje, dosta od tih komponenti je ispravno ali nema nikakvu vrednost, pa je zrtvovano..A spectrum je riknuo `91-2 chini mi se, dok sam ja josh mislio da struju kroz kabl vuku neki mali ljudi :)

Ovo je vec offtopic, ali chisto da vam nagovestim kako to moze izgledati...Neshto shto sam odradio gajbi na shanku :) ...pretpostavljate ko ga je radio :D

a sa upaljenim svetlom...

Radio sam josh neke detalje po gajbi, ali da ne opterecujem server...moderatori, ako sam napravio probl, moz` se brishe ..

Poslednja izmena:
btw, ideja je orginalna, tj, nisam nikad video nishta slichno, pa reko`, da probamo..A poshto u bg nemam skoro nikakav alat, ram za to sam pravio od lajsni za vrata, podlogu od lesonita, i sve sam to sekao RECKASTIM NOZEM ZA HLEB, pa posle pricvrscivao srafovima za rigips, koji su, zbog 5cm duzine, morali da se seku...inache, na toj "slici" ima oko 200 tih shrafova, koje sam posle morao brusilicom da sechem na pola..i posle nek` neko kaze kako studenti etf-a nemaju vremena :D

wow kad sam video mislio sam da je to crni klirit,nimad mi ne bi palo na pamet da je to samo lesonit,extra izgleda ovako,kao secivo od multipraktika:D,nije ti dovoljno kucjiste pa modujes po kucji,a?:D:d

Poslednja izmena:
Pa stan mi je ceo izmodovan, imam srecu da sam iz drugog grada, pa me moji shutnuli u bg pod izgovorom "da studiram", pa mi kupili stan da me se ratosiljaju...pa ja zavrnuo rukave :)

Za nekih 7 dana bih trebao da idem kuci, pa se nadam da cu za 10-ak dana uploadovati slike :)

Veoma zanimljiva ideja, ali mislim da neces uraditi takvo kukiste prvi na benchu.
Nadam se da se nece ljutiti jalee00, sto otkrivam njegove ideje, ali tu istu zamisao je poceo on da radi pre mesec dana, ali ide nesto sporo.
Zanimljivo da se o takvim stvarima nije ni pricalo, a sad od jednom dvoje radi istu temu.
Moram da ti pohvalim sliku i sank, stvarno su odlicni.

diabolique, ono na shanku bi bilo gotovo za dan, ali sam morao napraviti pauzu da bi se osushilo :D

Hteo sam ovo da uradim i dok sam bio srednja shkola, ali tad nisam imao konstantno kintu, pa mi je bila velika cifra 300 e zbog eventualne greshke za novi komp..

Poslednja izmena:
trebalo bi da te brine prashina, nakupice se ona tamna, najgora, s gornje strane :)
kao i na svakom visecem delu
pretpostavljam samo, obrati paznju i na flekanje zida sagorelom prashinom od masine, nesto slicno sto dobijes kad dugo drzis CRT do zida

btw, sto se obrade drvenih plocha tiche, koliko sam se skoro nesto raspitivao, CNC masina (tj. usluga na istoj) nije nesto epohalno skupa, oko 600din ... samo da dodjes na red :)

Poslednja izmena:
Obrade drvenih plocha? Maaa iiidi, tju uzmem nefurniranu ivericu i odradim je metalik sivo sa crnim fade-ovima..A sto se tiche grejanja, mislio sam na to, ali poshto ce komp plocha biti odmaknuta 1cm od same iverice, a iverica na zidu..nece da bude problema :D Za napajanje imam neshto drugo u vidu :D NE brinem se za prashinu, onu tamnu, najgoru, s gornje strane, jednom u koji mesec prebrishem chetkom i to je to :)

I niko da postavi pitanje kako sam odradio osvetljenje na onom na shanku :D

Poslednja izmena:
LE diode 1cm ili neke slicne male lampice ?

Kako si odradio osvetljenje na onom shanku?

LE diode 1cm ili neke slicne male lampice ?

:D Imash na buvljosu ta creva, 90 din metar, malo teza za savijanje al` mogu ql stvari da se odrade sa njima ako imash dobru reflektujucu povrshinu i idesh na indirektno osvetljenje :)

Ludo burazeru ludo.
Prvo sam misliio da je POSTER!!!

Svaka chast,samo nadam se da ne volis da igras fudbal ili kosarku po kuci,jer moze da se desi vatromet :) pogotovo ako nastavis sa idejom da otvoris napajanje :) inache bas je cool,hteo sam ja nesto slichno pre ali nemam ni iskustva ni alata ni rachunara na bacanje u slucaju greske... good luck

Evo jedan server sa NSwireless.net mrezhe koji neprestano radi od novembra 2004, znachi sa maksimalnim prekidima par sati jednom u x meseci. wall_small.jpg

isnogood, to je server nswireless-a? Drzim se ja adsl-a.. :p

Diviner, mnooogo bi tiplova bilo potrebno...ovako ce trebati samo dva, koja ce drzati celu konstrukciju sa plocom, napajanjem, 2hdd-a i optichkim uredjajem...

@marko_84 nisi ga razumeo! To je samo JEDAN od servera na njihovoj mrezi :))) ali radi loodacki dobro. Uverio sam se :p

Taj server je igrachka :) znachi to je jedan od ichat servera + TS samo..ali dobra je fora:)

isnogood, dobro je, ja se uplashio da je to celokupna aparatura :p :D

Nazad
Vrh Dno