Šta je novo?

Racunar mi se resetuje...

• Začetnik teme Začetnik teme coing
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

coing

Čuven
Učlanjen(a)
28.10.2002
Poena
601
Imam:

Soltek 75drv 5
amd athlon XP 2000+
abit siluro GF 4 ti 4200
transcent ddr 333 256mb
hdd maxtor 7200rpm 80gb
LG cd rom 52x
nec nr7700 12x10x32x rw
usb opticall webscroll+keyboard
SB live Creative 1024 player
cooler thermaltake volcano 6cu 4500rpm
samsung 19"
250w napajanje

Prilikom nekog opterecenja (kodiranje mp3, 3d igre,...) racunar se sam resetuje... Ne znam sta bi mogao da bude uzrok... (mozda napajanje?) ili je hladjenje slabo... stvarno ne znam... znam samo da nije infinite loop.
ploca je fabricki overklokovana za 1mhz tako da je fsb 134mhz... moze i to da bude...

Pomoc!!! ima li neko ideju kako da resim ovaj problem!!!!

Hvala!!!

bez procesa eliminacije tesko da ces moci da utvrdis u cemu je kvar...
probaj prvo sa drugim napajanjem - mislim da je 250w ipak malo za takav racunar...
ako nije to onda probaj da zamenis memoriju,...

to su dve najcesce stvarcice za spomenut simptom

sto se tice temperature otvori jednu stranicu na kucistu - to bi trebalo da ti resi taj problem..

Verovatno je kuler ******... Pitao sam coveka iz tehnicke podrske iz SOLTEKa... trazio je da mu navedem temperature iz BIOSa. Kada sam mu naveo, rekao je da se racunar resetuje zbog previsoke temperature...

Probacu malo vise da ga hladim... do leta... kada ce pasti cene jacih Thermaltake kulera...

coing je napisao(la):
Verovatno je kuler ******... Pitao sam coveka iz tehnicke podrske iz SOLTEKa... trazio je da mu navedem temperature iz BIOSa. Kada sam mu naveo, rekao je da se racunar resetuje zbog previsoke temperature...

Probacu malo vise da ga hladim... do leta... kada ce pasti cene jacih Thermaltake kulera...

Sve si to pokupovai i sad ti je zao da das 15-20€ za dobar kuler. Takvima kao tebi treba oduzeti trajno racunar. ctp;

coing je napisao(la):
Imam:

Soltek 75drv 5
amd athlon XP 2000+
abit siluro GF 4 ti 4200
transcent ddr 333 256mb
hdd maxtor 7200rpm 80gb
LG cd rom 52x
nec nr7700 12x10x32x rw
samsung 19"
250w napajanje

Prilikom nekog opterecenja (kodiranje mp3, 3d igre,...) racunar se sam resetuje... Ne znam sta bi mogao da bude uzrok... (mozda napajanje?) ili je hladjenje slabo... stvarno ne znam... znam samo da nije infinite loop.
ploca je fabricki overklokovana za 1mhz tako da je fsb 134mhz... moze i to da bude...

Hvala!!!

Reci mi samo da li ti se to desava pod WIN XP ili...

Probao sam ME i XP... na oba se javlja identican problem....

coing je napisao(la):
Imam:

Soltek 75drv 5
amd athlon XP 2000+
abit siluro GF 4 ti 4200
transcent ddr 333 256mb
hdd maxtor 7200rpm 80gb
LG cd rom 52x
nec nr7700 12x10x32x rw
samsung 19"
250w napajanje

Hvala!!!

100% napajanje. E stvarno, kada neko kupi toliko gvozdjurije, a shtedi na kucistu (napajanju). Kupi DTK Midi Tower 300 W + P4 grana.
Oko 60-65 Evra kosta.
Napomena : to sa Wattima je varljiva stvar. Neka napajanja imaju napisano 250 W, a kada saberes snage za pojedine voltaze, dobijes 115 W kontinualno, sto je smesto. DTK ima pravih 300 W (mozda malo manje)i to ti je to.

coing je napisao(la):
Imam:

Soltek 75drv 5
amd athlon XP 2000+
abit siluro GF 4 ti 4200
transcent ddr 333 256mb
hdd maxtor 7200rpm 80gb
LG cd rom 52x
nec nr7700 12x10x32x rw
samsung 19"
250w napajanje

Hvala!!!
Mislim da te memorija zeza. Probaj da olabavis setovanja ili da dignes napon na memoriji. Takodje moze da ti pomogne i promena memorijskog slota. Slican problem sam imao sa KX7-333 i pojedinim memorijskim modulima sa Samsung "D" chipovima, dok "C" verzija radi mnogo bolje. Ako se ne varam taj transcedent ima Samsung D na sebi.
Pomoglo bi i ako bi memory driving strength postavio na High.
Napajanje moze da pravi problem prilikom opterecenja samo ako drasticno opada voltaza na +5 volti i na Vcore-u prilikom maltretiranja procesora. Dozvoljene oscilacije su do 5% ! Napajanje pre izaziva korupciju podataka na hard disku nego reset masine, mada ni to nije iskljuceno. Na svojoj masini sam isprobavao cak 235W napajanje sa programom burn K7, koji je posle 5 minuta unistio napajanje 😀

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno