Pozdrav, kupio sam nedavno RX 6750 XT MSI Mech 2V graficku kartu i desava mi se da nakon igranja bilo koje igre kao npr CS2 ili The Last of US, pocne da mi freezuje, nestaje zvuk pa krene da radi da ide tecno 2-3 sekunde pa opet i sve tako. Buffer na kucistu pocne da svetli kao lud. Nekad mi se desi da mogu da se krecem u igrici da ne secka ali ukoliko pritisnem tab ili escape sto zahteva da se otvori nesto drugo krene da freezuje kao lud. Ukoliko ugasim igricu nece nista pomoci, na primer Task Manager ce paliti 30 sekundi sigurno zabode pa krene malo pa zabode i desi se kao da je program not responding. U OCCT Vram Testu sam pustio sat vremena da odradi 12 gb i sve prodje bez greske, kao i furmark 15 min ili Heaven benchmark. Ukoliko probam da odradim OCCT Vram test dok tako zabada, test kresuje i prikaze kod -1 i kad pokrenem Vram test nece da ode na 12gb vram ali ako se ovaj freeze desi u igrici vram ostane na zauzecu kom treba. Prethodna kartica je bila RX 480 i desavalo mi se da npr u nekoj igrici shift + tab za steam nece da radi ceo interfejs je ubogovan ali ovde nije ta situacija. Sta mi je ciniti? Da li je neko uopste imao problem ovakav? Ne znam da li je potreban reinstall windowsa, drajver sam instalirao tako sto sam pre toga preko ddu u safe modu izbrisao prethodni drajver i instalirao novi za ovu graficku. Takodje reinstall drajvera nije ponovo, tako da do njega nije.
Konfiguracija racunara je:
Ryzen 5600 sa auto PBO podesenim u biosu, nekad podigne do 75-80W potrosnju
Msi B450 Tomahawk Max
RX 6750 XT MSI Mech 2X
Napajanje Seasonic GC Core 650W
Zaboravio sam dodam, karta nekad zna da pusha do 2700mhz core clock, dok je deklarisan na 2600mhz. Ali ne verujem da je to neki problem s obzirom da mi u CS2 koristi samo 100W i obicno ne prebacuje tu vrednostu CS, a u zahtevnim igricama vec zna da odrzava 2650-2700mhz. U GPU-Z je upisano 2600MHZ boost clock, tako da nije diran bios i graficka je proizvedena u Aprilu 2023 godine posto sam video preko serijskog broja na kutiji i na samoj grafickoj karti
Konfiguracija racunara je:
Ryzen 5600 sa auto PBO podesenim u biosu, nekad podigne do 75-80W potrosnju
Msi B450 Tomahawk Max
RX 6750 XT MSI Mech 2X
Napajanje Seasonic GC Core 650W
Zaboravio sam dodam, karta nekad zna da pusha do 2700mhz core clock, dok je deklarisan na 2600mhz. Ali ne verujem da je to neki problem s obzirom da mi u CS2 koristi samo 100W i obicno ne prebacuje tu vrednostu CS, a u zahtevnim igricama vec zna da odrzava 2650-2700mhz. U GPU-Z je upisano 2600MHZ boost clock, tako da nije diran bios i graficka je proizvedena u Aprilu 2023 godine posto sam video preko serijskog broja na kutiji i na samoj grafickoj karti