Šta je novo?

Racunar koji radi savrseno...

popa

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2003
Poena
619
Recimo da nema hardverskih problema i da je sve u sistemu kompatibilno jedno s drugim...
Zamislimo instaliran 2000 Pro ili XP sa sve pratecim softverom koji koristis...
Koje su to operacije koje treba obavljati kako bi racunar radio savrseno,kako bi izvlacio iz njega maksimum,kojim softverom ga odrzavati u ispravnom stanju a registry bazu cistom?

Pogledaj tredove koji govore o iskljucivanju servisa *u sobi FAQ*
Koristi registry cleaner ili registry checkup i ad-aware, kao i mailwasher pro i sve ce raditi kao sat...

Po navedenim gornjim uslovima => moj racunar radi savrseno...

Mailwasher, kako mu i samo ime kaze, sluzi za brisanje nezeljenih mailova (spama) pre nego sto se skinu sa servera u inbox. Takodje on je odlicno programce za generalnu borbu protiv spama.
Sto se tice ciscenja registry-ja, tu su bitne tri radnje - scan & safe clean, backup i defragmentacija. Dakle dobar program mora da nudi sve te opcije, jer u suprotnom mozes sebi stvoriti masu problema!

ja koristim magic tweak 1.96,advanced system optimizer,ciscenje pesaka za one direktorijume koji nemaju veze sa mozgom i defragmentaciju koja vise i nije toliko bitna kako sam razumeo -mislim na XP.
Vec 5-6 meseci sve radi kao sat a povremeno koristim i registry cleaner

Poslednja izmena:
Marti Misterija je napisao(la):
Mailwasher, kako mu i samo ime kaze, sluzi za brisanje nezeljenih mailova (spama) pre nego sto se skinu sa servera u inbox. Takodje on je odlicno programce za generalnu borbu protiv spama.
Sto se tice ciscenja registry-ja, tu su bitne tri radnje - scan & safe clean, backup i defragmentacija. Dakle dobar program mora da nudi sve te opcije, jer u suprotnom mozes sebi stvoriti masu problema!

a koji program nudi sve to?

Advanced Registry Doctor... samo je jako tesko naci "optimizaciju" za njega koja radi :(

RegCleaner je prema mojim iskustvima koja su na tu temu "vrlo intenzivna" potpuni promasaj -* ostavlja toliko djubreta da ne bi verovao sta sve ostane iza njega kad ovaj navodno "pocisti" registry!

Poslednja izmena:
RegCleaner je prema mojim iskustvima koja su na tu temu "vrlo intenzivna" potpuni promasaj -* ostavlja toliko djubreta da ne bi verovao sta sve ostane iza njega kad ovaj navodno "pocisti" registry!

Meni je urokovao vleike probleme i radi toga sam veoma skeptičan s slićnim programima!

popa je napisao(la):
defragmentaciju koja vise i nije toliko bitna kako sam razumeo -mislim na XP.

Defragmentacija diskova je veoma važna. NTFS FS je podležan fragmentaciji podataka isto kao i FAT32. Uzmi neki dobar program - recimo Diskeeper (ako nemaš, poslužiće i defrag iz Windows-a) i sredi disk(ove). Primetićeš osetno ubrzanje.

Za registry možeš da koristiš recimo System Mechanic 4.0. Jedan od retkih programa za održavanje registry-ja sa kojima nisam imao nikakvih problema (ne kažem da drugi ne valjaju - samo ja najviše poverenja imam u njega).

Poslednja izmena:
popa je napisao(la):
defragmentaciju koja vise i nije toliko bitna kako sam razumeo -mislim na XP.
tacno!

iako i na NTFSu postoji fragmentacija, nakon defragmentacije ne dolazi do ubrzanja rada sistema! u tom slucaju, jedina prednost defragmentacije je laksi opravak podataka nakon kraha sistema!

Ja sam se nekada zanosio sa defragmentacijom ali to je iz mog iskustva sasvim bespotrebno. Odkada koristim AMD, sistem mi se ama nijednom nije srusio :D

ZoNi je napisao(la):
tacno!
iako i na NTFSu postoji fragmentacija, nakon defragmentacije ne dolazi do ubrzanja rada sistema! u tom slucaju, jedina prednost defragmentacije je laksi opravak podataka nakon kraha sistema!

:trust:

Ovo nikako nije tačno. Jeste da je NTFS manje osetljiv na fragmentizaciju od FAT-a, ali ona i te kako utiče na performanse. Štaviše, pod NTFS-om se javlja i fragmentizacija MFT-a.

Poslednja izmena:
Potpuno podrzavam Zelenog... NTFS jeste nesto manje, ali ipak mnogo vise nego sto se misli ili sto M$ prica o tome, podlozan fragmentaciji nego FAT32, ali itekako se oseti promena na bolje posle defragmentacije diska.

A šta mislite o kombinaciji Norton SystemWorks2001 + Win2000?

Iz licnog iskustva - N_I_K_A_D vise bilo kakvo Norton Symantec djubre nece u moj racunar, ali nikad!!! W2K je lep sistem ali nadji nesto drugo da ga sredjues. Batali Nortona!

Iz licnog iskustva - N_I_K_A_D vise bilo kakvo Norton Symantec djubre nece u moj racunar, ali nikad!!! W2K je lep sistem ali nadji nesto drugo da ga sredjues. Batali Nortona!

Pa nije NSW baš toliko loš... :) Samo je malo glomazan, i svaka nova verzija je sve manje upotrebljiva. :)

Stvorenje je napisao(la):
A šta mislite o kombinaciji Norton SystemWorks2001 + Win2000?

Ako već hoćeš da koristiš NSW, uzmi najnoviju verziju: Norton SystemWorks 2004.

Ali ja bih ti preporučio Diskeeper i System Mechanic.

Nazad
Vrh Dno