Šta je novo?

racunar ispao sa domena, useri izgubljeni ?

igysa

Čuven
Učlanjen(a)
10.05.2002
Poena
695
U firmi su svi useri na domenu, oni imaju administratorska prava. Na svakom kompu postoji i nalog "administrator" naravno , a useri imaju ista admin prava kao i administrator ( ne pitajte me zasto je to tako). Jedina razlika je sto kada se administrator loguje, loguje se lokalno, a ne na domen.

E sad, ja sam jedan komp dok sam bio logovan kao jedan od user ( na tom kompu ima ih 7), izbacio sa domena i stavio ga da bude na workgroup. I ovde razlog nije bitan, to je uobicajena procedura da odradim neki posao. Kasnije se ulogujem kao administrator sa odredjenom sifro, lokalno, a ne na domen, vratim komp ponovo na domen, reset, i onda useri sa domena mogu da se loguju na njega. Napominjem da ti useri ne mogu da se loguju ako komp nije na domenu (mora da bude prijavljen pod computer name da je na domenu, ali mreza ne mora biti prisutna da bi se ulogovali).

Problem je sto sam ja to uradio ulogovan kao user, ustvari zbog toganisam znao da nesto nije OK sa "administrator" nalogom. Inace bih video da ne mogu da se ulogujem i znao bi da nalog nije OK. Kako nije OK ? da li je sifra promnejena nekako, ili je nesto drugo osteceno, ne znam.

Poenta mog pitanja je : znam da postoje iz DOS-a neki programi ( i na hiiren boot Cd mislim ) koji mogu da odrade nesto sa siframa, userima i tako to. Sutra na poslu cu probati sa hirrenom, danas ga nisam imao. Ali ako neko razume sta sam ovde napisao i ima neku iskustvo kako da sredim ovu gungulu sa userima bilo bi super ! Ovako je win na tom kompu blokiran, ni jedan user ne moze da udje. System restore je iskljucen, backup obrisan JUCE ! necete verovati sta se sve izdesavalo. u safe mod isto ne mogu bez sifre, administrator se konstantno odbija, a ne znam zasto osim ako sifra nije promnejena, a to je skoro nemoguce ?!

POMAGAJTE !

ako hirens ne pomogne erd commander sigurno hoce ;)
mislim na reset passworda administratora.
posle toga ce ubacivanje u domen ici lagano

Idi na sa Hirensom na password Changer ili tako nekako prati uputstva trebalo bi da ti ponisti pass ako ne javi da idemo dalje!

ERD Commander je najbolja stvar do sada koju sam video pogotovu za resetovanje pass-ova (par klikova, skor jednostavno).
Uz to ERD trazi mrezu, dize i regisrty (ako moze), ima local security......ma dosta stvari...

Potpuni lek za windows.

Koristio sam Hirens dosta dugo (jos od verzije 6), ali manje vise je dosta komplikovaniji od ERD-a.....

ERD je ustvari Live Windows CD, znaci Boot-ujes Windows sa CD-a (kao Linux live cd), tako da je masa stvari (alata) u samom start meniju...

Za svakog administratora MUST HAVE IT.

A zashto izbacujesh komp iz domena svaki put kad hocesh da se logujesh lokalno ? Domain controller-i su extra osetljivi na chesto "izlazenje" klijenata, to je bre widows :)

Poslednja izmena:
Uspelo je , uspelo !

Uz pomoc WIN PE boot diska (verovatno znate o cemu se radi). Ima neki programcic, otvori se crveni prozor, mislim da se zove password renewer, ili tako nesto. Ima na tom disku jos jedan slican program, al ga nisam probao. Hirren ima jedan program, ali je malo linuxolik terminal previse komplikovano za mene. :eyebrows:

Uglavnom, resetovao sam admin pass i sve je sad OK, hvala sima !

ERD commander cu probati cim pre, deluje jako impresivno sta sve nudi !

Ne izbacujem komp iz domena svaki put kad se logujem lokalno ! Uvek se normalno logujem, kao administrator na lokalnom kompu ( sto izaberem iz padajuceg menija na log on prozoru). Izlazio sam iz domena jer mi je bilo neverovatno da u safe modu ne radi administrator account. Mislio sam da je neki problem do domena, pa sam hteo bas masina da bude vanj njega kad sam pokusao da se logujem. Ne znam zasto, na kraju sam mislio da je u tome neki problem i napravi sebi jos jedan, na srecu smesan :) POZ ! :wave:

Kada idesh u safe mod, odaberi safe mode with networking pa ce raditi admin, inache ce raditi onaj lokalni admin nalog koji je obichno samo "admin" bez pass-a (ili ako si stavio pass).

Vrh Dno