Šta je novo?

Računar za 30.000 dinara

Učlanjen(a)
04.03.2006
Poena
320
E ovako: ovaj sadašnji komp poklanjam rodjaku, a sebi ću da kupim novi. Na raspolaganju imam oko 30.000 dinar(35 maksimalno), i sad se razmišljam šta da uzmem. Monitor, miš, tastatura i eventualno modem (HCF) neću uzimati, to imam, dakle sve ostalo dolazi u obzir. Evo, recimo, neka ovo bude tema: šta biste vi uzeli za 30.000 dinara? Namena računara je sve živo :), što će reći internet, muzika, DVD, filmovi, rezanje i igre. Igre volim s'vremena na vreme, ali nije mi stalo da imam najnovije naslove, i da lete najvećom rezolucijom i najvišim FPS vrednostima, tako da to nije najvažnije. Da, da napomenem i to da se bavim Linuxom, tako da me interesuju proverene komponente, dakle što se grafike tiče, samo nVidia, itd.
U principu, ja imam ideju šta da uzmem, menjao sam par konfiguracija i za druge složio desetine, ali sam u, recimo, maloj dilemi: gledao sam malo cene na PcBerzi, i razmišljam o tome da li je racionalnije uzeti nekog Celerona (ili AMD ekvivalent) na 2.66GHz, ili uzeti 64-bitni AMD na 1.5 GHz?
Baš me zanima kakvo mišljenje kod vas preovlađuje po ovom pitanju :)
I naravno, budite detaljni: dakle, ploča ta i ta, sa tim i tim čipsetom, taj procesor, taj DVD rezač (tu sam u najvećoj dilemi, jer ja bih Plextora, mada je ubedljivo najskuplji), ta mrežna (ako nije integrisana), dakle mišljenja takvog tipa.
I da dodam, ne planiram da radim stalni upgrade komponenti, dakle da imam mašinu koja će da me služi bar 3 godine, da ne moram ništa bitno da diram.

Poslednja izmena:
Imas glupavi konfigurator na pakomovom sajtu koji nije bas nesto ali moze da ti da neku predstavu sta bi mogao. I sam znas na sta bi dao najvise para, da li to bila memorija, grafika ili sta vec.

:wave:

Poslednja izmena od urednika:
hmm....
plextor,i ponovo iz iskustva:zasto je toliko skuplji???
zbog software-a?ne verujem da ima nekog bez nero 7
zbog garancije?lepo je sto je dve godine ali sam VIDEO normalno koriscene koji su crkli u prvoj godini(pa ti se onda kaze-znate trenutno nemamo model za zamenu ali mozete dobiti neki drugi...koji si btw mogao da uzmes u startu za i vise nego duplo manje para!
mislim da je prica intel-amd postala pandan bmw-mercedes prici,znaci stvar afiniteta i ukusa(o kojima se ne da raspravljati)

Vrh Dno