Šta je novo?

Računar smrdi nakon uključivanja

Corvus Corax

Console Collector
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poena
915
Od pre nedelju dana primetio sam da računar iz profila nakon uključivanja smrdi na izgoreni elektrolit. I to samo u početku, prvih 5min. Računar normalno radi i nisam primetio nikakve anomalije, čak ni pri višečasovnom igranju igara. Temperature su u redu, kao i napon na svim granama.

Čistio sam računar od prašine pre dva dana, misleći da će to rešiti problem. Ali nije, na žalost.

Da li imate neki predlog? Odakle da počnem i šta da tražim?

Stavi ti neki pp aparat u blizini

I ja sam sumnjao na napajanje, ali ne osećam da se miris iz njega širi. Sada proverih i ne osećam taj miris na izlazu iz napajanja.

Miris je blag i jedva primetan, ali ja sam postao opsednut time, pa stalno njušim oko kućišta. :D Izgleda da se ipak oseća sve vreme, ali se ja naviknem, pa ga ne osećam kasnije.

Čini mi se da miris dopire sa zadnje strane, tačnije iz kulera kućišta koji je u pravcu hladnjaka na procesoru.

Utičnica u zidu ili produžnom? Valja proveriti.

Ako ti napajanje nije pod garancijom otvori ga.
Pogledaj da nije neki od trafoa ili grec posebno on zna
polako da nagoreva.

Ne mora da znaci da je elektrolit, plastika hoce slicno da "mirisi"...
konektor napajanja 2.jpgploca 2.jpg

Pogledaću detaljno danas računarna osnovu vaših predloga. Hvala svima. :)

Pogledaj u napajanju da nije silikon (lepa) poceo da gori zgob pregrevanja.

Izvadih kuler sa zadnje strane kućišta. Osećao se na goretinu, ali možda je samo navukao miris. Videćemo, neka radi dan-dva bez ovog kulera. Ako je to, najmanji problem, ali nešto sumnjam da je on u pitanju.

Sve kontakte na konektorima sam pregledao i nema nikakog traga topljenju.

Moze da bude i prasina sa nekog od kulera, za 5min oduva garez, a posle normalno radi, odjednom to pocelo ili si ti tek sad primetio?

Počelo je odjednom.

Nije kuler, vratih ga sinoć u kućište. Ali mi se čini da se sada još slabije oseća. Pretpostavljam da je napajanje.

Ja sam imao taj isti problem na racunaru pre jedno 2 godine. Do napajanja je problem, imao sam ocz ili thermaltake napajanje od 600w ne mogu da se setim. Kako sam stavio doticno napajanje u racunar tako je krenula da se oseti paljevina. Razmisljao sam cak da ga nosim u servis jer je bilo pod garancijom, mada bih verovatno samo dobio nazad napajanje nakon par nedelja pod izgovorom da je ispravno i da je to normalno sto dismr :D. Racunar je radio bez greske, ali se jednostavno osetila paljevina, ****m li ga. Problem sam resio tako sto sam prodao napajanje nakon par meseci upotrebe :D

Meni je napajanje smrdilo nekoliko dana, i nakon toga pocrkalo mi pola komponenti, jer nisam obraćao pažnju.

Valjda nisi ti kupio micairvasovo napajanje :)

Nije od mene kupio:D. Ja mislim da sam imao GameXStreme 600w, mislim da se tako nekako zove :D.
Znam da zbog mirisa prvih nedelju dana nisam smeo da ostavim upaljen komp kad nema nikog u stanu, nakon toga sam pustao Linx, Furmark po par sati kako bih se uverio da necu zapaliti stan :D
Pogledaj na stranim forumima, mislim da je jos ljudi imalo ovaj problem sa tom starijom serijom OCZ napajanja....

Mozda neko spaljuje kablove u tvojoj blizini, proviri da mali gremlini ne igraju kolo oko nekog prikljucka na ploci.... :))))))

Valjda nisi ti kupio micairvasovo napajanje :)

Hehehe Ma jok. Ovo napajanje sam kupio odavno. Dobro je plaćeno. Prvi sam skinuo foliju sa kutije. A i modularno je, za razliku od GameXStream (a i bez boljke te serije - pištanje zavojnice). :)

Nikakvih problema nisam imao sa ovim napajanjem. Izmenjao sam mnogo komponenti, a ono je ostalo. Možda jeste dotrajalo. Ali je moguće da je samo prašina gorela, jer je bilo baš prašnjavo unutra i pored brojnih filtera (koje redovno čistim).

Nazad
Vrh Dno