Šta je novo?

Računar se gasi.

skat13

Poštovan
Učlanjen(a)
18.10.2014
Poena
55
Pre par nedelja sam konačno sa Windows 7 prešao na 10. I od tada mi se desi da se računar samo ugasi dok radim. Kada ga upalim dalje radi, pa se ponovo ugasi. Da li je to problem do windows a ili da proveravam da nije nešto hardverski?
Dok je bio windows 7 nijednom se ovo nije desilo.
Da samo napomenem da se ovo dešavalo dok surfuje i slušam muziku, nikakav zahtevan rad.

Može da bude bilo šta. Ja bih na tvom mestu skinuo recimo ubuntu i probao kao živi sistem sa usb-a čisto da se vidi da nije neki softverski problem. Ako se i tad gasi onda je hardver.

Kako si prešao, upgrade ili nova instlacija ? Us vakom slučaju proveri i promeni prvo drajvere a i BIOS verziju.

Proveri da li ti svi ventilatori normalno rade. Deluje mi kao da se racunar zbog pregrevanja ugasi. Mozda je i napajanje oslabilo.

Uradio sam upgrade.
Napajanje je novo, gasio se o sa starim. Ventilatori rade, to sam uspeo da proverim. Koliko je neka normalna temperatura, u pitanju je fx6300?
Mada je meni i dalje zanimljivo kako dok je bio win7, nijedan jedini problem, kako je došla 10 odmah krenulo.

Uhvatio sam malo vremena da se pozabavimo sa problemom, uradio upadate drivera grafičke, što nije pomoglo. Zatim i biosa, i tu primetim da je temperatura procesora 76 stepeni. Tako da ću sutra pokušati zamenom paste i čišćenjem kulera.

Nazad
Vrh Dno