Šta je novo?

Računar radi, ali monitor ne daje nikakav signal.

stankovic82

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2009
Poena
405
Znaci, računar je radio, a napolju je strasno grmelo. U jednom trenutku je udario grom, izbacila je sklopka na kući, i ostao sam bez struje. Odmah sam znao da je nastrada računarom se pali, svetle lampice, svetli i tastatura i miš, ali monitor uopšte, niti svetli,niti ima ikakve slike.
Sta je najverovatnije po vama otišlo?

Poslednja izmena:
Jel imaš zvučnike? Da li možeš čuti onaj zvuk kada se podiže Windows?
Kada se pali, da li si probao da udješ u BIOS? I da opet čuješ ono biptanje sa ploče kad se udje u BIOS?
Daj Bože, da je samo grafička ili monitor, mada da je samo grafika, teško.
Ili je monitor, ili je nešto drugo.
...
Probaj da izvadiš bateriju na jedno pola sata, pa je vrati, nećeš postići ništa, al možda se nešto zaglupeo.
Imaš li neki Hirens boot ili Win live CD/DVD, da probaš sa njega da butaš da vidiš šta će se desiti?
Nisam ti mnogo pomogao...

Koji monitor je u pitanju?

Monitor je otisao, ako si ima srece samo on.
Da je graficka, to bi video na monitoru da nema signal.
Ili adapter za monitor (sto bi bilo najbezbolnije) ako se tako napaja.
Proveri za svaki slucaj i uticnicu za monitor ako je zasebna.

Poslednja izmena:
Nisam u mogućnosti da probam nešto, bebac mi spava u sobi, u kojoj je i računar.
Mislim da sam sinoć zapazio jednu zanimljivu stvar, lampica za cd-rom, bas dugo svetli, pri paljenju računara.

Poslednja izmena:
Sumnjaš na monitor?
Kažem, nikakav signal, ali se posle nekog vremena, pali mis i tastatura, kao kada udje u Windows.

I ne čuje se više onaj beep.

Poslednja izmena:
Već sam krenuo ka servisu. Možda sam trebao prvo da pozajmim neki monitor, pa da probam. Buni me sto se ne čuje taj beep

To mi vise deluje kao da je do maticne.
A opet mozda i napajanje. Pokusaj da vidis kako ce reagovati kada skines memoriju(e) sa ploce.

Ako se monitor uopšte pali, otkačiš ga od kompjutera i trebalo bi da izbaci poruku "No signal" ili tako nešto, Ako toga ima onda je monitor verovatno u redu.

Dobro je...

Ja uvek prvo proverim napajanje.....
To je najjeftinuje.....

ako nije monitor, obicno je napajanje ili ploca. novo napajanje je oko 2500din i vise ako hoces kvalitetnije. ako je crkla ploca, onda 40tak evrica..
ovako, servis monitora je oko 15-20e. monitor crkava posle nekog vremena, a ako crkne napajanje ili ploca ond amoras da budes obazriv da li je taj kvar povezan sa jos nekim i onda cena zamene ili servis aide na gore. zato je receno DOBRO JE.. manji kvar, manja cena servisa.

Da li da ga servisiram, ili da idem na neki ips panel?
Nesto sam već razmišljao o zameni monitora.

Obično riknu neonke ili neki kondenzator, a to je servis do 2000 dinara. Može i jeftinije ako neonke naručuješ preko kineza ili lemiš sam zamenski kondenzator.

Jeftinije nikako nije od nekog ok IPS monitora koji je oko 16000-18000 dinara, ali ako si hteo da menjaš monitor, ovo ti je odličan ''izgovor''. ;)

ja licno nosim u servis. gotovo za dan-dva. garancija nakon toga 6 meseci. sta ces vise

Sto dobro?!
Može da se popravi?

Imao si sreće, zato ti i kažem DOBRO JE.
Jer je izolovan kvar, šta god da je bilo u kucistu, nikad ne bi izlečio do kraja, ostale bi mušice dokle god taj PC bi se koristio.
Ovako, monitor sa stola, monitor na stol, jasna situacija.
A, eto vidiš i taj što si uzeo, ko zna kad bi uzeo da nije groma.
...
A sad kad si uzeo monitor, U DRUGU RUKU, DA UZMES OVO

http://h30094.www3.hp.com/product/sku/2676742/mfg_partno/P5B-FR

Jedna od retkih sprava koji stvarno i radi to što piše na kutiji, čuva od strujnog udara!
Provereno....

Poslednja izmena:
Da ne poveruješ, ali takav jedan mi stoji u fioci, i skuplja prašinu.
Mislio sam da mi nikada nece trebati.

Nazad
Vrh Dno