Šta je novo?

Računar mi se gasi

Učlanjen(a)
11.01.2010
Poena
310
Imao sam problema sa kompjuterom pre par meseci , tipa da mi igra jako secka (stara igra koju bi i p4 pokrenuo ) pri igranju. Kad sam uzeo napajanje od drugara ti problemi su nestali. Kad sam vratio svoje napajanje ista priča.

Bio sam u situaciji da položim kućište horizontalno i za svo čudo on je radio normalno i tako sve dok ga ne podignem vertikalno.

Pre neki dan odlučio sam da ga podignem da stoji normalno ( vertikalno ) i krenula su s****.

Svaki put kad upalim kompjuter treba mu dosta vremena da podigne sistem. Prvo kad se ucita desktop wallpaper učita utorrent i onda traži mrežu i traži i traži i možda posle 2 minuta pokuša da upali skajp i komp se samo ugasi.

Uzeo sam juce novo napajanje misleći da je to problem i imao sam isti problem.

Sad stvarno ne znam šta se dešava.

Daj nam malo informacija o konfiguraciji, da li si gledao da li je sve na ploci uredu (da nije se neki elektrolit naduo?)? Ako moze neke slika ali cista.

Kakve su temperature cpu i grafe kad si zadnji put menjao pastu i čistio cpu kuler?A to što ti učitava dugo win nema veze sa bilo čim snimi opet Xp i onda reci kako ti učitava?
I koje novo napajanje si uzeo nije da ti treba baš neko kvalitetno ali čisto reda radi reci?

Pretpostaviću da imaš neku 6600GT ili 7600GS(GT) ili neku Ati itd... i one traže dodatno molex napajanje samim tim i to napajanje koje si imao nije lepo napajalo grafu i dolazilo je do seckanja igrica kad si promenio isto koje si uzeo od druga woola sve je radilo.

Te grafe bukvalno troše smešno ali aj da kažemo da bi sa 6600GT prošao sa kinezom dok taj 7600 GS traži bar neko krštenije napajanje.

E sad taj tvoj horizontalno vertikalan problem mi je jako čudan da nekažem smešan hoćeš da kažeš da sve radi lepo horizontalno a kad ga uspraviš gasi se komp.Ako umeš pokušaj da prepakuješ ceo komp postoji mogućnost da neki konektor nije lepo ubačen npr. molex koji ide u ploču ili neki drugi i samim tim kada uspraviš komp izgubi kontakt proveri ih sve i fizički uguraj malo jače ili možda imaš mrežnu kartu koja ti kada uspraviš komp ispadne malo i PCI slota i pravi taj trip ili pak memorija, nešto od toga jeste pričvrsti sve dodaj šrafove ako treba i uspravi taj komp :)
Ako nisi vičan u ovome odnesi komp u neki servis ili zovi nekog servisera da ti to odradi; obavezno javi šta si uradio.

Poslednja izmena:
To sa položenim kućištem da ide normalno nema mnogo ligike. No, ko god tebi sta rekao, ako ti vidis promjene onda zaista poistoje. Jedino sto mi pada na pamet jeste HDD jer on ima najvise pokretnihh djelova pa mu moze biti problem sa tim nekim polozajem.

Ispravi kućište ali okreni HDD kakao je stajao kad si polozio komplet kuciste i vidi ima li promjena. Moze biti dosta toga ali je meni bas taj problem sa polozajem zanimljiv.

Vrh Dno