Šta je novo?

računar do 28,000

malistev

Cenjen
Učlanjen(a)
03.04.2012
Poena
195
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Želim da pazarim nov računar koji ne planiram da menjam narednih 5+ godina, budžet je oko 25, maksimalno 28,000 din, biće korišćen za uobičajene office/net/multimedija radnje, uz poneku igru (ništa jače od Starcrafta 2/Diabla 3).
Najpre sam bio rešio da uzmem Liano paltformu, ali sam onda primetio da se svuda nude ove povoljne Altos konfiguracije, pa sam u dilemi.

Koristio sam konfiguratore na više sajtova, pa me zanima da li ovo vredi 28,000 koliko izađe krajnja suma (opet poredeći sa gotovim konfiguracijama poput Altos Playera sa g620 i 6670):
A6-3500
Asus F1A75-M (LE)
4GB DDR3 1600
WD Caviar Blue SATA3 500GB
420W LC Power 603B ili Blueberry Midi Tower BC-M42-520 520W

Našao sam da je moguće jednostavno kloknuti ovaj proc, ali da podizanje fsb-a može uticati na rad ostalih periferija ako ploča nije dovoljno kvalitetna, pa me zanima da li ova Asusova valja čemu? Ne planiram da se ubijam od oc-a, dovoljno će mi biti da idem sa 2.1 do 2.4-2.5GHz. Da li sa ovakvim blagim oc-om ima neke bitne razlike u poređenju sa Sandy Bridge Celeronima i Pentiumima?

Ima li smisla ići na ovakvu konfiguraciju samo zbog sata3/usb3 podrške (dugoročno gledano)? Mogućnost naknadnog uparivanja dodatne grafičke sa postojećom integrisanom mi takođe deluje potencijalno interesantno.

Da li je ovo uopšte bolje od Altos EKO Racing konfiguracije sa g530 i 6570 grafom?

Unapred hvala na odgovorima. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno