Šta je novo?

R9800 Pro VEEEELIKI problem

CuBe-O

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2004
Poena
630
Naime, iz cista mira odmah kod POST-ovanja se pojavljuju "artefakti", pa kad se podigne Win prijavljuje greske kod memorije na grafickoj. Na drugoj masini je proradila, pa sledeci put opet nije htela. Probano manjanje napajanja, ne pomaze. Kako ovo resiti? Radi se o His 9800Pro 128MB. Mislio sam mozda da iskljucim memorijske cipove koji nisu ispravni, samo ne znam pomocu cega. Ako neko zna, POMAGAJTE!!! Ne menja mi se graficka koja je svojevremeno kostala cca. 200 *******+nemam novaca trenutno

Jesi li mozda dirao bios na kartici?Meni se to desavalo kada sam stavio pogresan bios.

Probaj da joj flesujes bios. Ovde mozes da joj nadjes bios.

Poslednja izmena:
Zaboravih da napomenem - nikada nikakav moding niti overclock nije radjen na grafickoj

CuBe-O je napisao(la):
Mislio sam mozda da iskljucim memorijske cipove koji nisu ispravni, samo ne znam pomocu cega. Ako neko zna, POMAGAJTE!!!
Možda nije memorija, ako ništa nisi dirao, možda je nešto pre memorije, nešto što je napaja...
Jedino da daš nekom dobrom serviseru koji je jeftin i koji ima vremena a tako nešto ne postoji... :d

Karta je na putu(ili bar na pola puta :d )ka vecnim lovistima :)

bilo je vec ljudi koji su prijavili isti problem, prelistaj na forumu... koliko se secam nije bilo karte koja se vratila na normalu posle tih problema...

Dosta ljudi je pricalo o tome da kad 9800 krene da brljavi pomoci nema. Spremi joj mesto na zidu :(

Imao sam,pre par godina, slican problem sa HIS 9500pro 128mb,ali ja sam menjao bios.Posto su 9500pro bile zakljucane za oc morao sam da stavim 9700 bios.Tako ocovana radila je skoro dve godine bez ikakvih problema, a onda je pocela da brljavi i da se dogadja isto sto i tebi.Vracanje originalnog biosa resilo je problem.Karta i dan danas sljaka (kod druga) kao u najboljim danima.
Pogledaj ko je proizvodjac mem. cipova i brzinu (npr. 378 / 338 Hynix 2.8),odi na link sto ti dade Cwelle, nadji odgovarajuci model,skini bios,flash-uj.
Mozda uspe.

Da li po vasim odgovorima treba da zakljucim da treba da odustanem, ili...

Vrh Dno