Šta je novo?

R9500 fantom sa 256-bit memorijom

ceda666

Čuven
Učlanjen(a)
21.08.2003
Poena
601
Dobavio sam doticnu, i ako biste bili tako ljubazni da mi kazete kako da vidim da li stvarno ima 256-bit memoriju.

Ako ima 128MB i moduli su rasporedjeni u L (2 gore i 2 desno) onda je 256-bit, a ako su sva 4 u jednoj liniji ---- onda je 128-bit.
Ako ima 64MB onda je sigurno 128-bit.

on nema 256-bit memoriju,vec se softverskim zahvatom to izvodi,idi na www.omegacorner.com ili www.rage3d.com ,tu ces naci uputstvo i hakovane drajvere za taj zahvat,inace treba da ti je memorija na karti raporedjena u slovo "L" da bi to bilo izvodljivo,ako su cipovi u liniji onda nema nista od toga,mada mozes da ukljucis dodatna 4 pipe-a ,sto je takodje dobro...

Ako je memorija u "L" onda je magistrala sirine 256-bita, i to nema sta softverski da se "izvodi"... Te kartice su prava retkost jer se otkljucavanjem dodatna 4 pipelinea udvostrucuje fillrate i dobija Radeon 9700...

Uzgred kartica je Sapphire 128Mb "L" memorija crveni PCB, e ljudi kupio sam R9700 za 98€

Nateraj da radi, pa onda likuj.
Nece svaka 9500 da predje u 9700, kod mnogih se javi mnogo gresaka u prikazu prilikom tog zahvata.

Pozdrav!

max,znaci sa "L" memorijom ta karta radi 4XpipeX256bita po defaultu..

Floyd je napisao(la):
max,znaci sa "L" memorijom ta karta radi 4XpipeX256bita po defaultu..

Bas tako a kada joj podmetnes "modovani" ili hakovani drajver radi 8-pipe + 256bus = 9700 + ovc. = 9700Pro.

Naravno to ce tako da radi ali vic je u tome sta ce da vidis na ekranu :mrgreen:
Ako se vide razne nebuloze, imas ostecen primerak tj. jedna ili vise pipe-a od onih 4 koje si aktivirao hakovanjem drajvera je neispravna pa su teksture tj. slika prepuni raznih anomalija (shahovska polja, bele ili crne tufne i jos sijaset slicnih deformacija slike).

ceda666 je napisao(la):
Uzgred kartica je Sapphire 128Mb "L" memorija crveni PCB, e ljudi kupio sam R9700 za 98€

Mnogo si je jeftino dobio. Tu nesto debelo smrdi ...

prodavao je neki tip(NS) takvu kartu za 150€ pre 2-3 meseca,ali rece da se vidi sahovnica

Posto su 9500 kartice sa svim pipeline-ovima jako teske za naci moze li se na neki nacin izvesti da se otkljuca 5 ili 6 ili 7 pipeline-ova ili je to moguce samo tipom sve ili nista(ili 8 ili 4)?

bruyoni je napisao(la):
Posto su 9500 kartice sa svim pipeline-ovima jako teske za naci moze li se na neki nacin izvesti da se otkljuca 5 ili 6 ili 7 pipeline-ova ili je to moguce samo tipom sve ili nista(ili 8 ili 4)?

Sve ili nista.
4 imas i mozes aktivirati i ostalih 4, pa kako radi - tako ti je. Ima nekih "navodnih i polu-uspesnih" lekova za neispravne pipeline ali na to bolje zaboravi.
Ili radi dobro ili je za prodaju (ako nadjes musteriju).

Ako na primer uradim hakovanje i neki pipeline ne radi , da li mogu prostom reinstalacijom drajvera da ga vratim na staro ili da ga dam sestriću da mu služi ko lopatica za pesak?

ceda666 je napisao(la):
Ako na primer uradim hakovanje i neki pipeline ne radi , da li mogu prostom reinstalacijom drajvera da ga vratim na staro ili da ga dam sestriću da mu služi ko lopatica za pesak?

Mozes jer hakovanje drajvera znaci samo izmenu-hak jednog jedinog fajla (ati2mtag.sys). Ako umesto hakovanog fajla, koristis originalni, sve ce raditi kako je proizvodjac i zamislio (kod Omega drajvera, ne treba da aktiviras hak i to je to).

Ima za 110e Xelo Radeon 9500 ali neznam dali se moze pretvoriti u pro varijantu.

Da Xelo se moze hakovati ++ jer je ustvari to gigabajtova kartica

kesic007 je napisao(la):
Ima za 110e Xelo Radeon 9500 ali neznam dali se moze pretvoriti u pro varijantu.

gde si video R9500 za 110€ Obavesti me na PM

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno