Šta je novo?

R600 ili G80?

• Začetnik teme Začetnik teme byMaX
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa on drzi tvoj potpis vec godinama... Mislim, provaljeni ste 😀

Jel na kraju SM3.0 brzi od 2.0 ili ne ? 🙂

(skupljam materijal za pomeranje dupeta gx-x-u) 🙂

Postavimo to ovako:

Ako bi da izvedes jednu stvar, nazivomo je "efekat" koji je prilicno kompleksan i zahteva veliku kolicinu i podataka i instrukcija za obradu istih, njegova SM3 implementacija ce biti brza od SM2 implementacije. U odredjenim situacijama, kada je preciznost imperativ i kada se zahteva sto pribliznija fotorealisticnost, neke "efekte" nije ni moguce implementirati kroz SM2.

Jel ti pomoglo ovo objasnjenje u raspravi sa gx-x_om?

ostavite vi moje dupe na miru ! 😛

Poslednja izmena:
A obzirom na nova dešavanja na tržištu, čitaj AMD kupio ATi, a nVidia ostala solo i zavisna od nekoga za proizvodnju (jel' bješe TSMC spominjan na početku "lista"), koliko je sad nemoguće da će AMD da "odvoji" za ATI neku fabriku koja već ima proizvodne primjerke CPU-a u 65nm procesu?

Možda se ovo desi, možda i ne, ali ni jednima "ni drugima", čitaj ni ATI-ju ni AMD-u, ne može da ne ide na ruku izbacivanje R600 potpuno funkcionalnog u 65nm... Ipak, mislim da će AMD biti mnogo zadovoljniji i da će puno više love zaraditi ako R600 odere G80, nego što će zaraditi sa prilično nekonkurentnim procesorima koji ne da posustaju, nego nemaju šta da traže na tržištu, pred "naletom C2D pločica"...

Pomalo OT, ali čini mi se da je AMD pomalo digao ruke od trenutnog proizvodnog portfolija i da se u potpunosti usmjerio na K8L. A šta će biti od svega toga? Pa, kao po dobrom starom običaju - ko preživi, pričaće.

Pozdrav.

AMD je tek savladao 65nm, a sada ocekujes da odma' krene da pravi 65nm GPU? To ce ici maaaaaalkice teze...Oni jedino sto sada odma' mogu da proizvode u svojim pogonima su neka IGP resenja. 🙂

Poslednja izmena:
koliko sam procitao negde, ATI ce i dalje praviti cipove na Tajvanu jos par godina.

naravno da ce praviti. AMD i onako kuburi sa manjkom kapaciteta i nije u mogucnosti da preuzme na sebe i proizvodnju GPU-ova.

Evo jos jednog Infoa u vezi R600, za koji smatram da nije tacan:

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=34510

700 MHz je misaona imenica za ovaj cip u 80nm tehnologiji, isto kao i za G80!

Kad za godinu dana predju na 65nm, mozda, ali do tada ce mnogo vode proci ispod Brankovog mosta!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno