Šta je novo?

r290 ili cekati

wintermute

Slavan
Učlanjen(a)
06.02.2008
Poena
304
Zanemaricete naziv thred-a molicu:d Naime kupih nedavno od clana bencha sledce: Core i5 3570k, Noctua D14, Asus P8z77-V pro, Fractal Design Define XL(u sustini R4 sa pregradom koja odvaja napajanje i hdd cage-ove), 4x4GB 1600mhz Kingston Genesis, Seasonic X-650 i MSI 660 ti twin frozr III 3GB OC(..... palac)...dakle kada sam vec isao all-in potrosicu i za grafu, monitor, tast. i misa..... kontam da je r290(bez x) najisplativiji izbor i tu nemam nekih pitanja.....monitor sa druge strane aposulutno ne mogu da izaberem bez tudjeg misljenja za upored.(isto vazi i za tast.). Uzeti Viewsonic 27' VX2770Sml ili LG IPS277L-BN (razlika u ceni je 10k) oba su IPS i dobila dobre kritike, 1920x1080 se mozda cini malo za tu dijagonalu ali kontam da 2.5k podrazumeva SLI/Crossfire za novije igre tako da.....svaka iskustva sa i/ili saveti sa navedinim monitorima i/ili rezolucijama/grafama i generalno next-gen pc buildu(na osnovu ovoga sto vec imam,naravno) su dobrodosla.....hvala 🙂

Poslednja izmena:
moj drug ima asus 27" IPS...
on radi animacije i kaze mi da nije zadovoljan... da je to prevelik ekran za tu sad vec malu rezoluciju od 1080p...

ja isto trebam da kupim sad monitor, za igre pre svega, i za tu rezoluciju trebas gledati samo 23 i 24" jer jedino na njima izgleda bas natural kako treba...
citao sam opise danima, bas za igre ti je bolji 16:9 aspect ratio, a to znaci 23"...

evo su ti moji favoriti:

i to bas ovim redom - HP Pavilion 23xi , LG 23EA63 , i Dell UltraSharp U2312 .

Kontam da bi 1440p bilo po vecini misljenja jedino bilo prihvatljivo za 27"+, ako bi r290 bio dovoljan za sve igre u 2560x1440 do recimo januara 2016 u toj rezoluciji ja ne bih razmisljao, jedino da kasnije idem na crossfire.....sto bi onda povlacilo sa sobom razmisljanje o daljem prsenju nabavci 29" i sta sa Dell U2913wm, odlicne kritike svuda ali kakav je za igre i vredi li 49k....zasto nam daju toliki izbor. Opet sa druge strane ne mislim da bi meni 1080p bilo preniska rez. za 27-icu a i ustedeo bih i na monitoru i kasnije na grafici, usteda na razlici u cenama samo monitora je 22.000, previse pitanja.

meni 1080p na 27" ne lici ninasta...
ako bas mora 27" onda *** uzmi sa 2K rezolucijom... mada meni se ona nesto ne svidja, deluje mi ko medjukorak izmedju 1080p i 4K...
ja sad mislim da koristim 1080p, a za par godina kad dodju cene u normalu, preci cu odma lepo na 4K...
sad su ti 2K monitori oko 500 jura Dell-ovi, najeftiniji, kolko sam video...
r290 ti i jeste za te rezolucije iznad 1080p, jos ako budes radio crossfire, odlicno... samo ces onda verovatno i napajanje morati jako da uzmes...

Pa isto i ja razmisljam po pitanju rezolucija, guram 1080p dok ne zazivi 4k kako treba, dakle par godina kao sto kazes(samo sto tih 'par godina' u Srbistanu treba shvatiti veoma veoma relativno). Samo sto mi se prelazak sa 22"na 23" bas i ne cini kao neki napredak,bez obzira na razliku u kvalitetu matrice. Isao bih na 27" minimum a ne bih da potrosim 700 evra za monitor tako da jedino 1080p igra....mozda eto dell u2913 ali on ima opet 21:9 odnos stranica a samim tim i apsurdnu rez od 2560x1080, boga pitaj na sta lice igre u toj rez. (mozda je i ok, jbs ga). Naravno komp ne planiram da koristim samo za igre, cak i ne toliko za igre....samo se dodatno zbunjujem. Kao bio ja odlucio da nabavim viewsonic gore pomenuti ki onda pocnes da citas o upravo tom mon.i razlicitim panelima unutar istog modela......znaci, izboscu se...

Mozda ovo treba prebaciti u teme o monitorima, mada se i ja dalje u sustini pitam da li da uopste uzimam r290 ili guram sa 660ti dokle moze....sto je zapravo i trebalo da bude inicijalno pitanje, (stoga naziv topic-a) to je takodje razlog iz koga se fokusiram na 1080p, za sada je dovoljan 660ti a za kasnije igre bi trebalo valjda r290 da bude dovoljan u pomenutoj rezoluciji, sto se tice monitora naizgled je jednostavno, 22" malo 27"29"30" taman i sto kvalitetnija IPS, MVA ili PVA matrica...dakle, posto ocigledno nije tako jednostavno u ovoj drzavi odabrati bilo sta a da se prehebes, zamolio bih za bilo kakvo pozitivno ili negativno iskustvo sa monitorima 27"+ dijagonale do, recimo, 35000 gengi.(uz sve navedeno u ranijim postovima:d ) Monitor koji sada koristim je imao panele proizvedene od strane komp. Samsung, AU Optronics i budjavog CMO pa na sta naletis...naleteo sam na, gle cuda, CMO, zaista ne zelim ponovo to iskustvo :crash:

Mozda ovo treba prebaciti u teme o monitorima, mada se i ja dalje u sustini pitam da li da uopste uzimam r290 ili guram sa 660ti dokle moze....sto je zapravo i trebalo da bude inicijalno pitanje, (stoga naziv topic-a) to je takodje razlog iz koga se fokusiram na 1080p, za sada je dovoljan 660ti a za kasnije igre bi trebalo valjda r290 da bude dovoljan u pomenutoj rezoluciji, sto se tice monitora naizgled je jednostavno, 22" malo 27"29"30" taman i sto kvalitetnija IPS, MVA ili PVA matrica...dakle, posto ocigledno nije tako jednostavno u ovoj drzavi odabrati bilo sta a da se prehebes, zamolio bih za bilo kakvo pozitivno ili negativno iskustvo sa monitorima 27"+ dijagonale do, recimo, 35000 gengi.(uz sve navedeno u ranijim postovima:d ) Monitor koji sada koristim je imao panele proizvedene od strane komp. Samsung, AU Optronics i budjavog CMO pa na sta naletis...naleteo sam na, gle cuda, CMO, zaista ne zelim ponovo to iskustvo :crash:

Nema za te pare nista dobro, osim ako ne nadjes polovno.
Mozes da kupis 24'' za te pare ili da izdvojis oko 500€ za 27'' 1440p.
290 ti ne treba za ispod 1080p.
Tako da padas na sve ili nista, u zavisnosti koliko sebi mozes da priustis trosak.

A u vezi 21:9, siguran sam da ce nove igre imati podrsku za taj odnos strana, i probleme sa starijim...

Poslednja izmena:
Takodje ne znam koliko si upoznat, nemoj da napravis gresku i uzmes neki 1440p sa VGA, bez digitalne konekcije, jer je to ocajno,
video sam iz prve ruke, razmazana slika.
Kao i sto je vec receno 27'' sa 1080p je isto los izbor i malo.

Nazad
Vrh Dno