Šta je novo?

R 9700 Pro problem

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Pozdrav svima. Imam problem sa grafickom kartom
Gigabyte GA-R9700Pro posto mi u 3D markovima i igrama tj. u 3D aplikacijama kompjuter cesto bolokira. u 3d markovima nakon 2 do 3 testa a u igrama naked za 15 a nekad za 45 minuta tj. nema pravilo, cak sam i nakon jedne bolkade dobio poruku od windowsa (graphic card/display adapter RADEON 9700Pro could not complete(ili continue) drawing process) Tipujem na hladjenje (ventilator, mada on radi), ali ipak da pitam da li je mozda nesto drugo.

Kroz moje ruke su prosli skoro svi proizvodjaci radeona,iz mog iskustva GA ima problem sa hladjenjem pa i ja tipujem na isto meni su cak ta dva kulera na dve karte crkla, jedna je bila 9700 pro druga 9500 pro.Skini taj zuti masivni hladnjak obrisi onu zvaku i stavi nazad sa pastom,ako imas mogucnosti stavi nov mali kuler mesto onog postojeceg. Savetujem ti kao najbolje je da uzmes amd-ov box kuler skines onaj okvir oko gpu-a i odozdo zavrnes kuler na gpu cak ces moci u tom slucaju i da je klokujes :D .Za svaki slucaj probaj i reinstalaciju drajvera.

Goxy, nikad kraju problemima sa tvojim radeonima :mrgreen:

Reci kakvo ti je hladjenje ne samo karte, vec i celog kucista ? Imas li dodatne ventilatore, pasivne kulere i slicno ?

Bas nikad kraja, ali to ti tako biva kada ovi likovi iz nVIDIE naprave shit karticu pa ja moram da se bakcem sa nekim kanadjanima, mada nemogu reci da je ATI los. Ali od kad sam ga kupio, vise sam imao problema nego sto mi je radio, zato cu cim skupim neke pare da se vratim starom jatu (USA je USA cheers ). Sto se samog hladjenja tice imam vent na precesoru, vent na ploci, dva venta na napajanju, jedan na kucistu i to je to. Nije toplota problem posto mi temperatura procesora maximalno dostize oko 38-40C, iako je Intel ,na 37 napolju to je sasvim cool.

Probao sam danas ponovo 3dmarkove. Kad sam tek upalio kompojuter promao sam 3Dmark 2001 i odradio ga je korektno, zatim sam probao 3dmark 2003 i tu je zablokirao, zatim sam reinstalirao drajvere i blokirao je kod oba 3dmarka. Stavio sam starije Catalyste 3.5 i opet je blokirao i 2001 i u 2003. Kad ga resetuje posle blokade i kad udjem u windows pojavi mi se poruka sledece sadrzine:

"Computer restarted after an unexpected shutdown.Microsoft Windows detected a possible device failure.

The driver for display device was unable to complete drawing operation.
Please check with the device manufacturer for a driver update.

The display driver for RADEON 9700 PRO seems to be responsible for the system instability.

Error Signature:

szAppName: Drivers Display
szAppVer: 10024E440040121458
szModName: ati2dvag.dll
szModVer: 6.14.10.6360
Offset: F06C06EA

Firma gde sam ga kupio rekli su mi da ga donesem da ga oni probaju, s tim sto ce ga oni probati i on ce raditi jer dok se kartice ne zagreje ona radi OK sto govori i moj danasnji privi test 3dMarka 2001 koji je prosao OK.
Tako da neznam do cega je ovo i sta je pametno ciniti :(

cudi me da se Milan ne javlja ovde, posto ima isti problem. KOd njega je problem sto je magistrala radila na 220, a memorija nije mogla da izdrzi neko 2 setovanje kod memorija, a na epoxu nema da se menja.

znaci pokusaj da memoriju razlabavis sto vise mozes u biosu, pa pokusaj onda

Miroslav je napisao(la):
cudi me da se Milan ne javlja ovde, posto ima isti problem. KOd njega je problem sto je magistrala radila na 220, a memorija nije mogla da izdrzi neko 2 setovanje kod memorija, a na epoxu nema da se menja.

znaci pokusaj da memoriju razlabavis sto vise mozes u biosu, pa pokusaj onda

Resio sam ja to ali tako sto sam magistralu spustio na 210mhz jer Rateon ne trpi 1T na 220 a NF2 ne moze to da menja.Sto se tice problema kod Goxy-a mislim da je lose instalirano sve ili kuler o kome pricaju ali to vec ne znam.Goxy probaj ovako........

1...prvo instalacija Win
2...drajveri za plocu
3...direct x 9b
4...drajveri za kartu , katalist 3.4 provereno rade

ako i to nije dovoljno probaj da dignes voltazu AGP-a na 1.7-1.8v , isljuci fast write , prebaci na AGP x4 ( sve to i iz bios-a kao i iz drajvera)

Srecno

Goxy je napisao(la):
Probao sam danas ponovo 3dmarkove. Kad sam tek upalio kompojuter promao sam 3Dmark 2001 i odradio ga je korektno, zatim sam probao 3dmark 2003 i tu je zablokirao, zatim sam reinstalirao drajvere i blokirao je kod oba 3dmarka. Stavio sam starije Catalyste 3.5 i opet je blokirao i 2001 i u 2003. Kad ga resetuje posle blokade i kad udjem u windows pojavi mi se poruka sledece sadrzine:

"Computer restarted after an unexpected shutdown.Microsoft Windows detected a possible device failure.

The driver for display device was unable to complete drawing operation.
Please check with the device manufacturer for a driver update.

The display driver for RADEON 9700 PRO seems to be responsible for the system instability.

Error Signature:

szAppName: Drivers Display
szAppVer: 10024E440040121458
szModName: ati2dvag.dll
szModVer: 6.14.10.6360
Offset: F06C06EA

Firma gde sam ga kupio rekli su mi da ga donesem da ga oni probaju, s tim sto ce ga oni probati i on ce raditi jer dok se kartice ne zagreje ona radi OK sto govori i moj danasnji privi test 3dMarka 2001 koji je prosao OK.
Tako da neznam do cega je ovo i sta je pametno ciniti :(
Slazem se da treba ici redosledom:
1. Nova, sveza instalacija WinXP Pro,
2. Driveri za plocu
3. Driveri za sve ostale stvarcice (zvucna, modem...)
4. DX 9.0b
5. Catalyst 3.6 za XP
6. Control panel i nikakvi Rage3D i slicno...
3DMark 2001 ali najsveziju verziju, 3DMark 2003 isto b330 i nekiod demoa za R300.
Ako tako ne radi,lepo odneses karticu i trazis da 10 puta isteraju 3DMark u firmi gde si je kupio, ali sa zatvorenim kucistem, tu nema nece, moraju!!!
Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno