Šta je novo?

quota menadzment

novakno1

Čuven
Učlanjen(a)
30.03.2004
Poena
620
pitanje za iskusnije administratore....
u mrezi je 4 masine... i sve su povremeno u mrezi, a povremeno samostalne
svaka masina ima wix xp sp2, i cetiri usera... kako quota menadment odredjuje sta kom useru pripada i kako to moze da se menja... recimo da hocu da postavim odredjene foldere nekom korisniku.. useru (jedna mahina, jedan disk) i kako da kada je on logovan moze samo da snima i brise na odredjenim lokacijama.

napomena: posmatrajuci quota par dana, nije uracuna to ni ono sto se nalazi u ....documents and settings\user\my documents..... recimo user1 tj. njegov folder u d&s tezi 11 Gb, a quota javlja da je svega tezak 13.x Mb dok je admin tezak 15 Gb, a u my doc ima oko 1Gb... st on to posmatra nisam uspeo da provalim

ako sam bio jasan, hvala na svakoj pomoci i razjasnjenji QUOTA

moja greska, pitanje sam pustio i na networking, pa ako neko nesto zna neka tamo odgovara

Prvo da razdvojis Quote od Prava /permissions/. Quote odredjuje koliko prostora jedan korisnik moze da upotrebljava na disku u MB ili GB ... vec koliko odredis, dok Prava definisu u kom folderu ce smeti nesto da radi a u kom ne ... citanje, pisanje. To sto User1 ima samo par MB a Admin celih 15 GB ti govori samo da je admin owner tih file-ova a quote ne gledaju gde file-ovi stoje nego koje njihov owner. Nadam se da sam ovo lepo objasnio 🙂

Nazad
Vrh Dno