Šta je novo?

Quick Launch?

• Začetnik teme Začetnik teme mixi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mixi

Čuven
Učlanjen(a)
07.03.2002
Poena
630
Trenutno mi nije startovan Quick Launch u taskbar-u. Kada ga startujem on se naravno pojavi kako treba i nakon svakog sledeceg logout-a ili restarta on nestaje tako da svaki put kada upalim racunar moram ponovo da ga pokrenem. Kako da ga sacuvam da mi ne pravi probleme.

Ma koji ce ti djavo Quick Launch?
Desni klik na task bar>properties i chekiraj Show Quick Launch.

Trenutno mi nije startovan Quick Launch u taskbar-u. Kada ga startujem on se naravno pojavi kako treba i nakon svakog sledeceg logout-a ili restarta on nestaje tako da svaki put kada upalim racunar moram ponovo da ga pokrenem. Kako da ga sacuvam da mi ne pravi probleme.
Ja sam imao slican problem. Meni je radio quick launch, ali vremenom je trebalo da ga resize-ujem, da bi stalo 5-6 ikonica, tako da XP nije hteo da zapamti taj resize, pa sam morao posle svakog restarta da ga resize-ujem. Nisam uspeo da ga resim problem, a posle nove instalacije sistem je bio OK.

morbius je napisao(la):
Ma koji ce ti djavo Quick Launch?
Desni klik na task bar>properties i chekiraj Show Quick Launch.
Nije bitan quick launch, vec sva podesavanja pozicije start linije, ostalih menija se ne sacuvavaju, interesuje me da li za to postoji neki cache cije bi brisanje mozda resilo moj problem. A ono desni klik i ostalo, pa nemoj da me vredjas nisam ja od juce za racunarom. ,) Salim se, nakon te i slicnih komandi meniji se menjaju, ali nakon restarta sve se vraca na staro, npr, ako sam start menu namestio da bude na vrhu nakon restarta se vraca na dno itd.

Nisam imao nameru da vredjam.
Samo nisam znao koliko imas iskustva.

@The Minister: Pretekao si me u postu, za manje od 1min, kada sam video tvoj odgovor pomislih u sebi, pa ovo nije bilo tu. Nisam ni ja uspeo da resim problem pa sam ipak ponovo digao sistem, jer mu je i onako vreme bilo za ciscenje. Dakle ako neko bude imao slican problem sa menijima, i uspe da ga resi neka postuje kako je to uradio.

Da, to bi i mene vrlo zanimalo, mada sam malo skeptican oko resenja problema. Mislim na ispravku microsoftove greske, a ne koriscenje nekog programa.

meni je bolja kombinacija sa ObjectDock-om. On mi glumi quick launch, a taskbar mi je veci za prikazivanje aktivnih prozora

Miroslav je napisao(la):
meni je bolja kombinacija sa ObjectDock-om. On mi glumi quick launch, a taskbar mi je veci za prikazivanje aktivnih prozora
Ljudi da li vi citate pitanja, zaboravite quick launch, fora je u pamcenju podesavanja za menu-ije u win-u, ne za organizovanje radnog prostora.

mixi je napisao(la):
...

Ljudi da li vi citate pitanja, zaboravite quick launch, fora je u pamcenju podesavanja za menu-ije u win-u, ne za organizovanje radnog prostora.
pa ja sam ti dao savet da zaboravis quick launch bas zbog tih resize problema...

mixi je napisao(la):
...

Da li si pokusao da "od-lock-ujes" taskbar, podesis sta ti i kako treba pa da ga onda ponovo lock-ujes ?

drapin je napisao(la):
...
Da li si pokusao da "od-lock-ujes" taskbar, podesis sta ti i kako treba pa da ga onda ponovo lock-ujes ?
Jesam, ali kada se restartuje sve ode do djavola.

mixi je napisao(la):
...

Jesam, ali kada se restartuje sve ode do djavola.

OK, 'ajd onda pusti ovaj script ( double click ) pa javi sta se desava...

p.s
:cuss: attachment sistem ne dozvoljava .vbs ekstenziju - dakle prvo obrisi .txt tako da ostane samo "xp_taskbar_desktop_fixall.vbs" !

p.s.s
Kao sto je ponekad slucaj sa scriptovima, moguce je da se anti virus pobuni jer se vrse promene u registry-u...script je skinut sa pouzdanog sajta koji garantuje da je fajl cist.

Nazalost, vec sam reinstalirao sistem tako da nemogu da probam ovu skriptu, ali sam veoma radoznao da li radi, pa ako ima nekoga sa slicnim problemom neka je proba pa neka javi rezultate.

Kako da namestim da mi Quick Launch ikonice budu iznad aktivnih programa u taskbaru , a ne ovako

to mi je nekako uspelo prosli put , ali radio sam reinstal i sad nece :wall: :wall: :S:

Nazad
Vrh Dno