Šta je novo?

QuFirewall na QNAPu- instaliratii ili ne

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
QNAP NAS server služi za bekapovanje dokumenata sa korisničkih računara u ustanovi koja je deo mreže državnih organa. Preko te infrastrukture pristupa spoljašnjem svetu. NAS server komunicira lokalno ali ima izlaz u spoljašnji svet (uglavnom skidamo novi firmware sa neta ali nema pristupa uređaju spolja).
Kakve bi benefite dobio ukoliko instaliram QuFirewall na QNAP-u , da li će mi usporiti saobraćaj i sl.

....a zasto bi se igrao uopste time.

QNAP NAS server služi za bekapovanje dokumenata sa korisničkih računara u ustanovi koja je deo mreže državnih organa. Preko te infrastrukture pristupa spoljašnjem svetu. NAS server komunicira lokalno ali ima izlaz u spoljašnji svet (uglavnom skidamo novi firmware sa neta ali nema pristupa uređaju spolja).
Kakve bi benefite dobio ukoliko instaliram QuFirewall na QNAP-u , da li će mi usporiti saobraćaj i sl.
Ako nemaš lokalni firewall koji štiti celokupnu mrežu, onda je slaba vajda od firewall-a na samom NAS uređaju.

Na tom firewall-u onda treba napraviti 2 rule-a.

1. Rule koji dozvoljava IP adresi NAS uređaja pristup samo QNAP update serverima.
2. Rule koji IP adresi NAS iređaja blokira sve ostalo.

Nazad
Vrh Dno