Šta je novo?

Quart monitor "ne da" sliku

janus37

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2005
Poena
309
Quart LCD wide 19" DVI monitor, ne želi kod podizanja da prikaže sliku, uredno čujem da se sistem podigao, ali nema slike. Slika se pokaže posle par restarta, i to tek na log on-u, posle razmuvanja kablova, periferija, power dugmeta na monitoru, stola... Ma šta sve ne radim... Izgleda da je problem u DVI kablu ili njegovim kontaktima ili DVI ulaz u monitor ili... Bio mi je neki momak koga sam zvala preko poznanika, očistio računar, promenio power prekidač na kućištu i uzeo 2000din, ali problem je ostao. Kaže da probam da zamenim kabl, to sam znala i bez njega, ali kaže otvoreno da ne zna gde je problem. Ode 2000 u vetar ni za šta... Sve sam to mogla i sama. Sada nemam ni tih 2000, baš sam besna, a i dalje imam problem da podignem sliku i dalje ne znam šta je problem. Ja baš nisam u situaciji da zovem ljude da mi poravljaju računar, da im platim dolazak, pa da mi kažu ne znam ... Naravno sve se dešava za vikend, ujutru ću probati i DVI kabl da zemenim... Imate li preporuku šta da radim (juče sam pokušavala da dobijem sliku ravno 4sata i 47minuta:(:(:( Uzgred, računar CRT monitor digne bez problema, sve radi te predpostavljam da nije grafička... Ako je sam monitor, znate li ko ovo poravlja, ne bi da me ponovo ovako "nadmudre". Ma jednostavno, šta da radim (naravno momak reče da je najbolje da kupim nov računar...)? Izvinite na tonu, ali baš sam besna, ali bar mi je računar usisan od prašine... Ako ovo nije tema za ovaj podforum, molim administratora da me prebaci gde već treba.

Kupi (ili pozajmi) novi DVI kabl i probaj sa njim.
Ako nije to u pitanju onda je ili DVI izlaz na grafičkoj ili je nešto do monitora.
Da li si probala da taj monitor vežeš preko VGA (ako ima konektor, a verovatno ima) na VGA izlaz sa iste kartice ?

kod quarta, kad pazariš nov, ne moraš da brineš koliko ćeš mrtvih pixela imati nego da li će uopšte raditi. znam da je besparica ali takođe je kupovina jeftinih monitora bacanje para.
ja lično mislim da je taj DVI stavljen samo da se kaže da ima i da malo podigne cenu. 100% je neispravan. ako ne bude htelo ni preko VGA onda je monitor u pitanju (naravno).

Idem da kupim DVI kabl. Quart mi inače radi besprekorno tri godine, ovo je prvi problem. Slika mu je dobra stvarno, mada imam zamerku da je sa strane malo preosvetljen, što se kasnije naravno ne vidi. Znam da ima ulaz za VGA ali ne znam gde da ga tražim, pogledaću. Kada sam kupila monitor pre tri godine, proban ne prvo sa VGA ulazom, kada smo priključili DVI razlika je bila za neverovati! Kada se promuva oko DVI kabla ume da se pojavi slika. Sutra ću da probam novi kabl, pa javljam. Kako bi se moglo ustanoviti da li je problem DVI na grafičkoj? Uzgred koji da kupim single ili dual? Hvala na odgovrima.

Nazad
Vrh Dno